ANNE VE BABASININ İZİNDE
İki yıl önce Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Sağlık Bakanlığı atamalarında ilk tercihinin anne ve babasının yıllar önce doktorluk yaptığı Batman Bölge Devlet Hastanesi’nde Acil Tıp uzmanı olarak görev yapan Özlem İnci, Covid-19’un merkezi olan hastanede özveriyle çalışıyor. 1989 Yılında doğduğu Batman’a yıllar sonra Acil Tıp uzmanı olarak atanan Özlem İnci, ilk kez anne ve babasından uzak bir bayram geçirdi. Salgın döneminde görevinin başında olan Dr. İnci: “Annem ve babamla hiç ayrılmamıştım. Tarifsiz özlem içindeyim. Kuşkusuz riskli bir alanda çalışıyoruz. Acil’e gelen her hastaya müdahale ediyoruz” dedi. 1985 ila 1991 Yılları arasında eski SSK Batman Hastanesi’nde doktor olarak görev yapan Sevinç ve Ramazan İnci çifti, Ege Üniversitesi’nde profesör olarak görev yapıyor.

“BATMAN’DA DOĞDUM
AMA HİÇ GÖRMEMİŞTİM”

Doktorluk mesleğinde ilk görev yerinin 35 yıl önce anne ve babasının çalıştığı yerde görev yapmanın mutluluğu içinde olduğunu ifade eden uzman İnci, şunları kaydetti: “Sağlık Bakanlığı’na ilk tercihim Batman’dı. Kurada Batman çıkınca benim kadar annem ve babam da sevindi. Çünkü onlar yıllar önce görev yaptıkları Batman’da birçok kesimin takdiri almışlar. Aradan yıllar geçmiş, çevreleri hala onlardan söz ediyor. Benim annem ve babamla mukayese edilmem mümkün değil ama onların yıllar önce sağlıkta hizmet verdikleri şehirde çalışmam beni çok mutlu ediyor. Göreve başladığım zaman benimle birlikte geldiler, yıllar sonra gördükleri Batman’ın çok gelişmiş olduğunu görünce mutlu oldular. Petrol şehrinin son 30 yılda büyük değişim içinde olduğunu anlattılar. Doğduğum Batman’da iki yaşında ayrılmıştım. Çocukluğumu yaşamadan ayrıldığım yerde şimdi hekim olarak görev yapmanın sevincini yaşıyorum.”

“BATMAN’A ÇABUK ISINDIM”
Sağlık Bakanlığı’nın atamasının ardından ilk görev yerinin Batman’a çıkmasının ardından bazı arkadaşlarının kendisini şaka yoluyla korkutmaya çalıştığını anımsatan Dr. Özlem İnci, şöyle devam etti: “İzmir’de büyüdüm, okudum. İzmir dışına çıkmadım. Eskişehir’den öteye gitmemiştim. Batman’da doğmuştum ama Doğu ve Güneydoğu’yu hiç görmemiştim. Arkadaşlarım, bana takıldılar. ‘Sıkıntılı bir şehre gidiyorsun’ dediler. Annem ve babam, beni teselli etti ve Güneydoğu’nun en güzel şehrine kura çektin, şanslısın deyince rahatladım. O dönemler Batman’a, İzmir’den direkt uçak seferleri vardı. Havalimanına indiğimde şehrin gelişmişliğini ve misafirperverliğini gördük. Batman’ı umduğumuzun üzerinde bulduk ve çabuk bir sürede buraya uyum sağladım.”

“HASTALARA YAKINLARIMIZ
GİBİ BAKIYORUZ”

Korona virüsle mücadelenin merkezi olan 375 yatak kapasiteli Bölge Devlet Hastanesi’nde her türlü önlemin alındığına işaret eden Dr. Özlem İnci: “Korona’ya tıbbi teçhizat konusunda her türlü önlemimiz var. Salgında hasta sayısı azaldı. Hastaları kendi anne, babamız ve kardeşlerimiz yerine koyuyoruz. Salgının en kızgın dönemi geride kaldı. Tedbiri elden bırakmamak gerekiyor. Kısacası, virüsle yaşamı öğreneceğiz. Sosyal mesafeyi korumamız gerekiyor. Maskeyle dolaşmayı da öğrenmeliyiz” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim