**Batman Dünya Hastanesi, gözlük ve numaralı lenslere son veren son teknolojiyle donatılmış 5 Milyon TL değerindeki Excimer Lazer tedavisinde kullanılan göz cihazını basın mensuplarına tanıttı. Cihazın Batman’a getirilmesine öncülük eden Op. Dr. Yalçın İşcan; “Yeni cihaz sayesinde görme yetisinde sorun yaşayan vatandaşlarımızı, yedi saniye gibi kısa sürede gözlük ve numaralı lenslerden kurtarıyoruz” dedi.

BÖLGEDE SADECE BATMAN’DA BULUNUYOR
Özel Batman Dünya Hastanesi, Doğu Anadolu ve Güneydoğu bölgesinde bulunmayan Excimer tedavisinde kullanılan 
cihazı basın toplantısında tanıttı. Ottoman Cafe’deki toplantıya Op. Dr. Yalçın İşcan’ın yanı sıra Hastanenin Genel Müdürü Memduh Duman, Mesul Müdür Rafet Tok, Op. Dr. Abdullah Yavuz, Tıbbı Direktör Tuncer Toklu ve Halkla İlişkiler Müdiresi Hanife Sedef Işık ile Yerel ve ulusal basınla bir araya geldi. Son teknolojiyle donatılan cihazı tanıtan Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Yalçın İşcan; “Yaklaşık 3 aydır cihazı Batman’a getirttik. Bölgede bu cihaz en yakın Şanlıurfa’da var. Dünya Hastanesi içerisinde bulunan Göz Merkeziyiz. Dünyadaki tüm yenilikleri takip ediyoruz. Şu ana kadar 100 hastayı bu cihaz sayesinde tedavi ettik. Kimseden olumsuz bir geri dönüş almadık. 8 Numaralı bir miyop hastasını 7 saniyede tedavi ediyoruz. Tabi bu süre 20 saniyeyi de bulabilir. Bu cihazı Batman’a getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

“BAŞKA İLLERE GİTMEYE GEREK YOK”
Birçok hastanın Ankara ve İstanbul gibi büyük şehir hastanelerine gitmekten kurtulduğunu belirten Op. Dr. Yalçın İşcan, miyop, hipermetrop ve astigmat olarak adlandırılan kırılma kusurlarının Excimer Lazer tedavisiyle kalıcı olarak tedavi edildiğine dikkat çekti. Tedavide, lazer ışınının hedeflenen dokuyu istenilen kalınlık ve genişlikte ortadan kaldırdığını, böylece gözün en dışında bulunan kornea tabakasında kalıcı bir değişim meydana getirilerek miyop, hipermetrop ya da astigmatın tedavisinin gerçekleştiğini de ifade eden İşcan, şöyle devam etti; “Bu tedavinin uygulanabilmesi için 18 yaşını geçmiş olmak, son 1 yılda gözlük numarasının değişmemiş olması ve kornea tabakasının yapısal özelliklerinin lazere uygun olması gereklidir.” (Yunus Yasak)

Editör: TE Bilişim