**Batman’da tırnak yataklarında ve dudaklarında morarma ile gelişim geriliği olan bir yaşındaki bebek, kalp ameliyatıyla sağlığına kavuştu

BAŞARILI OPERASYON
Özel Batman Dünya Hastanesi Kalp Cerrahı Op. Dr. Afşin Yaveri, minik bir bebeğe umut oldu. Bir yaşında ve yedi kilo ağırlığında olan Yaren Kesen isimli bebek hastada doğumundan beri tırnak yataklarında ve dudaklarında morarma ile gelişim geriliği şikayetiyle hastaneye başvurdu. Kalp Damar Cerrahı Op. Dr. Afşin Yaveri’nin teşhisiyle hasta kalp ameliyatına alındı. Doktor Yaveri, operasyonla ilgili şunları söyledi: “Hastaya fizik muayene ve tetkikler sonucunda doğumsal kalp hastalığı tespit edilmiştir. Fallot Tetralojisi olarak tanımlanan ve kalpte dört önemli sorunun bir arada olmasından oluşan bir hastalıktır. Bu sorunlar; akciğere giden kalp damarlarının dar olması, kalbin çıkışındaki kas dokusunun çıkımı daraltması, kalpte delik olması ve kalpten çıkan aort damarının çıkması gereken yerden daha sağdan ve önden çıkmasıdır. Morarma seyreden doğumsal kalp hastalıklı bebeklerde yapılan erken girişimin oksijen seviyesi düşüklüğüne bağlı olarak ortaya çıkabilecek pek çok sorundan kaçınmamızı sağlar.”

“ARTIK YAŞITLARI GİBİ BÜYÜYEBİLECEK”
Doktor Yaveri, şöyle devam etti: “Hastamız gerekli tetkik ve hazırlıklar yapıldıktan sonra ameliyata alındı. Kalbin çıkışını daraltan kaslar kesilerek çıkım genişletildi, kalpteki delik suni yama ile kapatıldı. Aort damarı doğru yerden çıkacak şekilde akım yönleri düzenlendi ve kalp zarından yararlanılarak akciğer damarı genişletilerek tek seansta tam düzeltme ameliyatı yapıldı. Ameliyat sonrası kan oksijen değeri normal seviyelere ulaştı, tırnak yatakları ve dudaklardaki morarma tamamen yok oldu. Artık yaşıtları gibi büyüyecek olan Yaren bebeğe Dünya Hastanesi yönetimi ve Kalp Cerrahisi ekibi olarak sağlıklı bir hayat temenni ediyoruz.” Minik bebeğin ailesi ise şunları söyledi: “Doktorumuza ve Özel Batman Dünya Hastanesi yönetim ve çalışanlarına ne kadar teşekkür etsek az kendilerine minnettarız kızımızın sağlığına kavuşmasına vesile oldular hakları ve emekleri ödenmez çok mutluyuz.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim