2016 Yılında yürürlüğe koydukları turizm eylem planı ve destek paketiyle sektöre destek olduklarını anımsatan Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Avrupa'da yaşayan 6 milyon vatandaşa yaptığı "Komşunu al da gel" çağrısının ciddi karşılık bulduğunu anlatıyor.

"Türkler her yıl Avrupa'da en az 50 bin düğün yapıyor. Bir de resmi kayıtlarda görülmeyen düğün nişanlar var. Vatandaşların bu çağrıya duyarlı olduğunu 8-9 Mart'ta Berlin'de tur operatörleriyle yaptığımız görüşmelerde gördük" diyen Avcı, ITB Berlin Fuarı'na ilişkin değerlendirmelerini de paylaştı sektör temsilcileriyle.
Almanya'nın Berlin kentinde bu yıl 51. kez düzenlenen ITB Berlin Fuarı'nda Türkiye'nin çok büyük ilgi gördüğünü anlatan Nabi Avcı, "Fuarda her yıl bir onur konuğu ülke oluyor. 2010 yılında Türkiye konuktu. Bu yıl bu ülke Botswana'ydı. 9 Mart'ta da söyledim. Botswanalı dostlarımız yanlış anlamasınlar. Biri gelip baksa onur konuğu ülke Türkiye derdi" diye konuştu. Yaşanan tüm olumsuzluklara karşın 2017 yılının 2016'dan daha iyi olacağına ilişkin inancını koruduğunu dile getiren Kültür ve Turizm Bakanı, 2016 yılında Rus pazarının yaşadığı sıkıntıya da değiniyor. "2014 yılında 4,5 milyon Rus gelirken, 2015'te 3 milyon 600 bin, 2016'da 800 bine düştü. Çok dramatik bir düşüştü" diyen Avcı, iki ülke cumhurbaşkanlarının diyaloğuyla ilişkilerin toparlanma sürecine girdiğini belirtti, 2019 yılının ‘Türkiye-Rusya ortak turizm yılı’ ilan edildiğini söyledi.
SORUNLAR BÜYÜK, ZAMAN DAR
Yaşadıkları kriz nedeniyle moral bozukluğu yaşayan Batmanlı seyahat acenteci-turizmciler, sorunların çözümünü istiyor. Turizm için neler yapıldığı, küçük aile işletmelerine verilecek destekler, sağlık turizmine ilişkin çalışmalar, turizmcilerin ihracatçı sayılmaları konusu, Batman’a Antalya ve İzmir’e direkt uçuşlar gibi konular kısa zaman süresinde çözülmesini bekliyor Batmanlı turizmci.
Bakan Nabi Avcı, sağlık turizmiyle ilgili olarak Sağlık Bakanlığı bünyesinde bir Sağlık Turizmi Başkanlığı kurulduğunu ve bu alanda çalışacak kurumlara ilişkin standartların belirlendiğini söylüyor. Bakanlığın bu yıl sağlık turizminin de tanıtılacağı 112 fuara katılacağı ve tüm fuarlarda ürün çeşitliliğinin vurgulanmaya çalışan düzenlemelerin yapıldığına dikkat çekiyor Bakan Avcı.

Batman’dan İzmir ve Antalya’ya direkt uçuş konusuna bugüne dek maalesef bir açıklık getirilmedi.

THY’nin Batman’dan İzmir ve Antalya’ya direkt uçuşlar için turizm acenteları aylardır talepte bulunuyor. Maalesef kimsenin bu talebe verdiği yanıt yok.

Kısacası, herkes 16 Nisan’ı bekliyor.

Bugün Batman’da toplanacak TÜRSAB’ın, Sağlık turizmi ile Batman’ın uçak konusundaki talebi de masaya yatırması bekleniyor...