Ülke genelinde koronavirüs pandemisi ile büyük bir mücadele verilirken, ağır bedeller ödüyoruz.

Bu süreçte önceki gün gazetemizin ana sayfasını kaplayan, ‘Salgının Gerçek Kahramanları’ başlıklı haberimizde sağlık emekçilerine dikkat çekildiğini gördüm.

https://www.batmancagdas.com/gundem/salginin-gercek-kahramanlari-2-h71327.html

Haberin detaylarında sağlık emekçilerinin büyük bir özveriyle ve canları pahasına koronavirüsle mücadele eden kamu çalışanları olduğuna dikkat çekilirken, başarı belgeleri ve plaketlerle ödüllendirilmelerinden söz ediliyordu.

Doktor, hemşire ve diğer sağlık görevlilerinden 150 emekçiye plaket ve başarı belgeleri verilirken, bütün sağlık emekçilerinin hizmetleri takdirle ifade edildi.

Bu, güzel bir gelişmedir.

Bu, takdir edilecek bir hamledir.

Vali ve diğer protokolün katılımıyla 150 sağlık emekçisinin taltif edilmesi ve bütün sağlık camiasının özverili mücadelesine, ödedikleri ağır bedellere atıf yapılmasını olumlu bir gelişme olarak değerlendiriyorum.

**

**

Sağlık emekçilerinin ödüllendirilmesi, hizmetlerinin takdir edilmesi ve plaketlerle taltif edilmeleri düşüncesi iyi, ancak bu kadar kalabalığın bu süreçte pandemi kurallarına ne kadar riayet edilse bile bir araya getirilmesini şahsen doğru bulmadım.

Nedenim gayet açık; bulaş riskini asgariye indirmek şarttır…

Bunu en başta pandemi ile mücadele edenlerden bekliyoruz, bekleriz.

Sağlık emekçilerinin yükünün azaltılması için azami mücadele verilen bir süreçte, 150 çalışana plaket takdimi bence kaçınılması gereken bir adımdı…

Bu düşüncemi beyan etmeden konumuzla ilgili değerlendirme yapmak istemedim.

Meselelere bakış açım farklıdır, düşüncelerimin dikkate alınmasında fayda görüyorum.

Kimse bana onlarca insanı bir araya getirecek, yakınlaştıracak etkinliğin bulaş riski yaratmadığını söylemesin…

**

**

SAĞLIK EMEKÇİLERİ MEDAR-I İFTİHARIMIZDIR…

Bakınız, korona ile gerçekten özveriyle mücadele eden pandemiden sorumlu yetkililerimizin; Sayın Valimiz ve Sağlık Müdürümüzün özellikle çok korunmaları gerektiğine inanıyorum.

Ordunun komutanları nasıl korunuyorsa, pandemi ile mücadelenin komutanları konumundaki yetkililerin de korunmaları gerekiyor…

Bu nedenle de olsa mümkün olduğu müddetçe bazı toplumsal etkinliklerin, törenlerin ertelenmesinin önemine ve doğruluğuna inanıyorum.

İnşallah çok iyi niyetle yapılan bu törende bir tek kişiye bile korona bulaşmamıştır diyerek değerlendirmeme devam edeyim.

Değerli Okurlar, yerel basında yıllardır tüm kamu emekçilerinin hak ve hukuklarını savunan, sorunlarını gündeme taşıyıp, çözüm önerileri sunan kalemlerden biriyim.

Ayrımsız olarak tüm kamu emekçilerinin haklarını savunduğum gibi, yasal zeminde örgütlenme ve ifade özgürlüklerini de savunuyorum, savunmuşum ve kalem elimde olduğu müddetçe inşallah savunmaya da devam edeceğim…

Çünkü emekçiler her zaman medar-ı iftiharımızdır…

Sağlıkta, eğitimde, ulaşımda, hayatın bütün alanlarında topluma hizmet eden emekçiler sayesinde ayaktayız…

Bir sınıfın hizmet vermediğini düşünün, yaşam çekinilmez olacak, kaos yaşanacaktır…

Kamu emekçilerinin sayılı günlerdeki grev veya iş bırakma eylemlerini hatırlayalım, ne büyük sıkıntılar yaşıyorduk değil mi?

Ülke genelinde örgütlü olan sendika ve konfederasyonların yıllar önce hak arayışları sırasında bir günlük iş bırakma eylemleri bile çok ağır fatura olarak karşımıza çıkıyordu…

**

**

Evet, çok ciddi bir süreçten geçiyoruz. Özellikle batı bölgelerimizde ve illerimizde korona patlaması yaşanıyor. Hastaneler dolup taşmış, yoğun bakımlarda sıkıntılar baş göstermiştir…

Bu süreçte eğer gerçekten sağlık emekçilerimizi düşünüyorsak, hepimize düşen görev bellidir; bulaş riskini asgariye indireceğiz, indirmeliyiz…

Bu süreçte taziyelerden, toplu eğlencelerden, mevlit, düğün, nişan, doğum ve benzeri törenlerden uzak duralım…

Bunu yaparken hem sağlığımızı koruma, hem aile bireylerimizin can emniyetini sağlama konusunda birbirimizden sorumlu olduğumuzu unutmayalım.

Doktorlar, hemşireler, sağlık teknisyenleri, tüm sağlık çalışanları Sayın Valimizin de ifade ettiği gibi bütün sağlık emekçileri çok yoruldular.

Onların yüklerini hafifletmenin yolu kurallara uymaktan geçer.

Bütün sağlık emekçilerini bu duygu ve düşüncelerle selamlarken, şu anda bir sağlık emekçisi yakınım başta olmak üzere koronaya yakalanan bu camianın fedakar çalışanlarına acil şifa, hayatlarını kaybedenlere ise Cenabı Allah’tan rahmet diliyorum. Rabbim başta sağlık emekçilerimizi, sonrasında hepimizi korusun. Sağlıkla kalınız.