**Hüda-Par Batman Milletvekili Avukat Serkan Ramanlı, basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Batman’ın öncelikli sorununun işsizlik olduğunu belirten Raman, son haftalarda meydana gelen adli vakaları da değerlendirerek: “Toplumsal huzuru bozan her ne varsa üzerine gitmemiz gerekiyor” dedi.
**Batman’ın da aralarında bulunduğu birçok il’de yaşanan silahlı olaylara da dikkat çeken Ramanlı: “Teksas’a dönmüş bir ülke manzarasından maalesef kendimizi kurtaramıyoruz. Kimin ne şekilde silah sahibi olabileceği, hangi şartlarda ruhsat verileceği kanunda yazılıdır. Ama aynı kanunda ruhsatsız silah taşımanın cezası da yazılı. Ne yazık ki bu konuda cezalar caydırıcı değil” diye konuştu.
“EN BÜYÜK SORUN İŞSİZLİK”
HÜDA-PAR Batman Milletvekili Avukat Serkan Ramanlı, İl Başkanı Davut Şahin ve diğer parti yöneticileri ile birlikte TPAO Kristal Park’ta basın toplantısı düzenledi. Kentin sorunlarını yakından takip ettiklerini belirten Ramanlı: “Bizim ve Batmanımızın gündeminde ilk olarak işsizlik konusu var. Bunun çözülebilmesi için özel sektörün buraya teşvik edilmesi, buraya dönük adımların atılması var. Organize Sanayi Bölgelerinin hayata geçirilmesi var. Gençlerimize fırsat eşitliğinin sağlanması için mücadele vermek var. Uyuşturucu ile mücadele, gündemimizin arasında olan konu. Kentleşme, şehirleşme, kentsel dönüşüm, yerinden dönüşüm gibi, bunlarla Batman’ın çehresini dönüştürebilmek var. Kentsel dönüşümle ilgili olarak bu konuda tecrübeli olan paydaşlarla görüşüyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanımızla da bu konuyu görüştük” dedi.
“HUZURU BOZAN NE VARSA ÜZERİNE GİDİLMELİ”
Son zamanlarda kentte yaşanan cinayetler ve silahlı kavgalarla ilgili de konuşan Milletvekili Ramanlı, şöyle devam etti: “Toplumsal huzuru bozan her ne varsa üzerine gitmemiz gerekiyor. Eğer bunun altında ekonomik, maddi sıkıntılar varsa bunun üzerine gitmek lazım. Ahlaki bir sorun varsa, bunun üzerine gitmek lazım. Huzursuzluk mahremiyetsizlik varsa, bunun üzerine gitmek lazım. Tabii her olayın kendine özgü sebepleri elbette ki var. 85 milyonluk bir ülkede, işte artık yarım milyonu aşkın nüfusa sahip bir şehirde ister istemez bazı olumsuz vakalar olacak. Ama bunu en aza indirgemek, en aza indirmek ve onu oluşturan sebepleri ortadan kaldırmak, hepimizin boynunun borcudur, görevidir. Bunu ne ölçüde başarabilirsek kendimizi mutlu addederiz.”
“CEZALAR CAYDIRICI DEĞİL”
Silahlanmayla ilgili sorulara da yanıt veren Ramanlı: “Öncelikle Esenyurt’ta meydana gelen katliamdan basına sızan görüntülerden sonra çok ciddi bir infial oluştu. Evet failler yakalandı ama moda tabiriyle, Teksas’a dönmüş bir ülke manzarasından maalesef kendimizi kurtaramıyoruz. Kimin ne şekilde silah sahibi olabileceği, hangi şartlarda ruhsat verileceği kanunda yazılıdır. Ama aynı kanunda ruhsatsız silah taşımanın cezası da yazılı. Toplumda maalesef ruhsatsız silah taşıyan insan sayısında da bir hayli artış var. Bu, şunu gösteriyor; ruhsatsız silah taşımanın cezası caydırıcı değil. Mesleğim itibariyle biliyorum, ilk yakalanışınızda herhangi bir ceza yatmıyorsunuz. Sabıkanız yoksa erteleniyor, paraya çevriliyor. Bir cezanın caydırıcı olmaması o suç için bazen teşvik edici olabiliyor. Belki bunun caydırıcı hale getirilmesi gerekiyor ama öte yandan sokak güvenliğinin, asayişin nitelikli bir şekilde sağlanmasının da gerekli olduğunu hepimiz biliyoruz” diye konuştu.
“SU SORUNUNU VALİ’YE İLETTİK”
Kentte yaşanan su sorununa dair soruları da yanıtlayan Ramanlı, şöyle devam etti: “Yaz aylarında Batman’ın bütün etrafı sulak olduğu halde susuz kalması ayrı bir garabet. Bunu ilk duyduğumuzda yetkililere bunu ifade ettik. Sayın Valimize de durumu sorduk. Batman’ın su kapasitesinin 800 bin kişiye yetecek seviyede olduğunu, ancak bunun kayıp-kaçaklarla amaç dışı kullanımı sebebiyle, aşırı israf sebebiyle suyun Batman’a yetmediği yönünde bir açıklama oldu. Buna rağmen diyoruz ki, hiçbir ev susuz kalmamalı. Eğer amaç dışı kullanan varsa bunun tespitini yapıp cezasını kesmesi gereken de yine aynı kuruluş. Kayıp-kaçak varsa bunu önlemekle görevli olan da yine aynı kuruluş. Kapasite yetersizliğini yine arttırması gereken de yine aynı kuruluş. Kayıp-kaçakla mücadele edemiyorsan kapasiteyi arttıracaksınız. Amaç dışı kullanımı engelleyemiyorsan yine kapasiteyi arttıracaksınız.” (Recep AKIN)