**Saadet Partisi Batman 1. Milletvekili adayı Faris Özdemir, basın mensuplarıyla iftarda bir araya gelerek, açıklamalarda bulundu. Özdemir: “Hiç kimseyi ötekileştirmeden doğusuyla batısıyla, kuzeyi  ve güneyi ile hepimiz kardeşiz diyoruz. Hakkı üstün tutan, haklının yanında olan bir anlayış diyoruz. Sorunlarımızı kavgayla değil diyalogla çözmeliyiz” dedi.

SP’Lİ ADAYLAR BASINLA BULUŞTU
Saadet Partisi Batman Milletvekili adayları Faris Özdemir, Mustafa Yıldız ve Mehmet Fırat, Bahçevan’da düzenledikleri iftar programıyla gazetecilerle bir araya geldiler. SP’li adaylar, 24 Haziran seçimlerinin önemine dikkat çekerek hedeflerini açıkladı. Basın toplantısında konuşan 1. Sıra Milletvekili adayı Faris Özdemir: “Batmanımızın kaderini belirleyecek bir seçime giriyoruz. Bu seçimin vebali büyük. Tek temennimiz seçimin bir demokrasi şöleni içerisinde geçmesidir. Batman halkı 24 Haziran’da sandık başına gidecek ve iradesini ortaya koyacaktır. Faris Özdemir olarak bu saatten sonra mal mülk peşinde koşacak biri değilim. Dostlarımızın ve halkımızın isteği üzerine bu yola yeniden koyulduk. Ülke olarak çok önemli bir süreçten geçmekteyiz. Herkes bundan sonra ne olacak kaygısı ile yaşamakta, gençlerimiz geleceğe güvenle bakmamaktadır” dedi.

“ADALET, HAK, BARIŞ, KARDEŞLİK…”
Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir ülkenin geleceği olan gençleri sahiplenmek onları bu girdaptan kurtarmak hepimizin başlıca görevi olmalıdır. Allah’ın izni ve iradesi ile bu yolda muvaffak olduğumuzda önceliğimiz gençler olacaktır. Biz eleştirmiyoruz. Adalet ve Hukuk diyoruz, İş diyoruz, Aş diyoruz.  Barış, Kardeşlik kısacası Ümmet diyoruz. Köle düzeni değil, ‘Adil Düzen’ ve ‘Eşit Haklar’ diyoruz. Hiç kimseyi ötekileştirmeden doğusuyla batısıyla, kuzeyi  ve güneyi ile hepimiz kardeşiz diyoruz. Biz hakkı üstün tutan haklının yanında olan bir anlayış diyoruz. Sorunlarımızı kavga ile değil diyalogla çözmeliyiz. Kürt sorununa farklı bakış açısı ile yerelden evrensele doğru çözecek iradeyi ortaya koyacak mekanizmaları geliştireceğiz. Kürt sorunu mutlaka çözülmeli ve kanayan bu yarayı kapatmak için saadet partisi olarak aynı zamanda değerli aday arkadaşlarımızla birlikte üzerimize düşen ne varsa yapacağımızdan kimse endişe etmesin. Kürt sorunu çözülmeden bu ülkede ne ekonomi düzelir, nede işsizlik biter. Allah’ın izni ile parti olarak bunları çözmeye talibiz.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim