43 BAŞVURU

Milletvekili aday adaylığı için en fazla başvuru Ak Parti il teşkilatına yapıldı. Hafta sonunu yoğun geçiren il teşkilatında son başvurular 50’yi buldu. 2 Mayıs'a kadar uzatılan adaylık başvurusunda hafta sonu başvuruda bulunun son isimlerle birlikte liste şöyle; “Adile Gürbüz, Ahmet İnal, Ataullah Hamidi, Ayla Işık, Bahattin Akman, Burhan İsen, Burhan Zorluoğlu, Cuma Dişikırık, Dilan Doğu, Diyaettin Uçar, Emrullah Bardakçı, Halit Suhyl Direk, Kasım Çılgın, Kutbettin Suçin, Rıfat Ekmen, Mehmet Aydın, M.İhsan Aslanlı, Nezir Nasıroğlu, Selman Nasıroğlu, Mehmet Şat, Mekan Görük, Ali Suçin, Metin Banlı, Muhammed Karabulut, Murat Çiçek, Murat Güneştekin, Muzaffer Arslan, Muzaffer Bağ, Nasır Kavşut, Necat Yayla, Nizamettin Şenses, Özkan Adanır, Fatma Arpacı, Sedat Gündüz, Selahattin Kara, Selman Yarbo, Şaziye Gündüz, Şerif Yıldırım, Yahya Koyun, Yusuf Özdemir, Yusuf Tanrıseven, Ziver Hamidoğlu, Ziyaülhak Yamaç.”

ŞİMŞEK ADAY ADAYI
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in ağabeyi Selahattin Şimşek, Ak Parti'den Batman Milletvekili aday adayı oldu. Ankara BİLFEN Eğitim Kurumları Koordinatörlüğü'nün ardından NETBİL Basım ve Yayıncılık Genel Müdürü olarak görev yaptığı sırada 24 Haziran 2018 de erken genel seçim kararının alınması ile görevinden istifa eden Şimşek, Ak Partiden Batman Milletvekili aday adayı oldu.

KALABALIK KİTLEYLE BAŞVURU YAPTI
Eğitimci ve işadamı Cuma Dişikırık, AK Parti Batman Milletvekilliği için aday adaylık başvurusunda bulundu. 24 Haziran Genel Seçimleri için AK Parti İl Başkan Yardımcılığı ve Tanıtım Medya Başkanlığı görevinden istifa eden eğitimci Cuma Dişikırık, AK Parti Milletvekili aday adaylığına başvuru yaptı. Parti önünde sevenleri ve ailesiyle buluşan Dişikırık: “AK Parti’de siyaset yapmak, kutsal bir görevdir. Bu bir sevda işidir. Batman’daki herkes bizim kardeşimizdir. Bütün aday adaylarına yakın mesafedeyiz. Listeye girsek de girmesek de, sadece seçim sabahına kadar değil, AK Parti var oldukça çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

GÜRBÜZ ADAY ADAYI OLDU
KADEM Batman İl Temsilcisi avukat Adile Gürbüz, Ak Parti Milletvekili aday adaylığı için başvurusunu yaptı. Beraberindeki bir grup kadınla birlikte başvurusunu yapan Gürbüz: “Başvurumu yaptım. Küçüklerimden büyüklerime, birbirinden kıymetli arkadaşlarıma, duaları ve destekleri için teşekkür ediyorum. Tüm aday adaylarımıza ve Batmanımıza hayırlar diliyorum” dedi.

EN GENÇ ADAY ADAYI
Ak Parti’nin en genç milletvekili aday adayı ise Fatma Arpacı oldu. Seçilme yaşının 18’e inmesiyle Ak Parti il teşkilatında Gençlik Kolları Yürütme kurulunda görev alan Arpacı, başvurusunu il teşkilatına yaptı. 27. Dönem Milletvekili Seçimlerinde ülke nüfusunun ekseriyetini oluşturan gençlere ve kadınlara ses olabilmek adına elini taşın altına koymaya hazır olduğunu belirten genç aday, göreve talipli olduğunu açıkladı.

TEZDİĞ BAŞVURUSUNU YAPTI
Türk Kızılay’ı Genel Merkez yönetim kurulu üyesi Sabahattin Tezdiğ, 24 Haziran’da yapılacak seçimlerde AK Parti’den Batman Milletvekilliği için resmi başvurusunu yaptı.

“GENÇLER İŞİN BAŞINA GEÇMELİ”
Genç işadamı Yusuf Özdemir, Ak Parti’den aday adaylığını açıkladı. Özdemir: “Değişen dünyada değişen Türkiye’de tek değişmeyen Batman olmasın diye gençlerimize iyi iş imkanları yaşam tarzımızı daha güzelleştirmek adına köhneleşmiş siyasetçilerden görevi devir alıp genç yöneticilerin işin başına geçmeleri ve bu sorumlulukla görevi devralma adına 24 Haziran 2018 seçimlerinde Ak Parti’de milletvekili aday adaylığı başvurumu yapmış bulunmaktayım. Batmanımızın layık olduğu yerlere getirmek için görev almaya hazırım. Batmanlılara seçim sonuçları şimdiden hayırlı olsun” dedi.

HAMİTOĞLU: “DÜRÜST SİYASET İÇİN ADAYIM”
İşadamı Ziver Hamitoğlu, Ak Parti il teşkilatına aday adaylığı başvurusunu yaptı. Hamitoğlu: “Yeni ve güçlü bir Türkiye için Cumhurbaşkanlığı sistemine geçiyoruz. Bu sistem ülkemizi çok daha ileriye götürüp, modern ve güçlü hale getirecektir. Bunun için güçlü bir isme yani sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ihtiyacımız vardır. Ülkemizin dört bir yandan kalkınması ve halkımızın daha müreffeh olabilmesi için güçlü bir iktidar şarttır. Yıllardır Batman’a bir Tıp Fakültesi istedik ama bu isteğimiz yerine getirilmedi. Yeni Cumhurbaşkanlığı sisteminde bir Batmanlı siyasetçi olarak yapacağım tek iş, Batman’a Tıp Fakültesi kazandırmak olacaktır” dedi.

ESKİ BARO BAŞKANI ADAY ADAYI
Batman Barosu eski başkanlarından avukat Yusuf Tanrıseven de aday adaylığını açıkladı. Tanrıseven, şunları söyledi: “​AK Partide, Sayın Başkanımızın temposuna ayak uydurabilecek, yapılan çalışmaları yerelde iyi anlatabilecek, Partimizi ileri taşıyabilecek, manevi değerlerimize bağlı, bölgede sevilen iyi bir aileye mensup, genç, donanımlı, toplumun duyarlılıklarını ve siyaseti bilen iyi eğitimli insanlara ihtiyaç bulunduğu düşüncesindeyim. 4 yıllık Baro başkanlığım, çeşitli sivil toplum kuruluşlarındaki faaliyetlerim ve 24 yıllık avukatlık görevim sırasında elde ettiğim tecrübeleri ülkemizin hizmetine sunmak amacıyla AK Parti’den milletvekili aday adayı oldum. Rabbim hakkımızda hayırlı olanı nasip etsin.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim