MUHTARLARDAN UYARI

30 Mart’ta yapılacak olan yerel, genel seçimleri ile ilgili muhtarlık bölgesi askı listeleri geçen hafta askıya çıkarıldı. Vatandaşlar muhtarlıklara asılan listelerdeki kayıtlarını 23 Ocak günü saat 17.00'ye kadar kontrol edebilecek.  Belde mahalle muhtarı Nuri Altun, "Vatandaşlarımızın mahalle muhtarlarına uğrayarak, T.C. kimlik numaralarıyla beraber adreslerinde olup, olmadıklarını teyit etmelerini rica ediyoruz. Adreslerinde farklı kişiler de olabilir” diye konuştu.
“ADRES KAYITLARINI MUHTARLAR TUTMAYACAK”
Belde mahalle muhtarı Altun, vatandaşların daha önce adres değişikliğini mahalle muhtarlıklarına beyan ettiklerini ifade ederek, şunları söyledi:  “Adres kayıtlarını muhtar tutmayacak, diye bize yazılar geldi. Adres kaydını vatandaş Nüfus müdürlüğünde yapacak. Biz, sadece T.C. kimlik numarasıyla vatandaşın yaptırmış olduğu kaydı muhtarlık olarak görebiliyoruz. Oysaki şu anda bununla ilgili ciddi sıkıntılarımız vardır. Vatandaşımız mevcut adresinde varken, farklı bir vatandaş da sahte bir telefon sözleşmesiyle, sahte bir noter tasdikli kira kontratıyla Nüfus Müdürlüğüne gidiyor ve söz konusu adreste mevcut olan kişi silinerek, sahte kontratla gelen kişinin kaydı yapılabiliyor.”
ADRESLERE DİKKAT…
Altun, şöyle devam etti; “Seçim listeleri buraya asıldığında, asılan seçim listelerinde vatandaşlar isimlerini göremediği zaman mahalle muhtarları buna cevap verebilmeli. Cevap verebilmesi için de mahalle muhtarlarının eli güçlenmeli, bunun için de mahalle muhtarına, mahalleye gelen kişinin kaydını beyan edip, tutmalıdır. Vatandaşlarımızın mahalle muhtarlarına uğrayarak, T.C. kimlik numaralarıyla beraber adreslerinde olup, olmadıklarını teyit etmelerini rica ediyoruz. Adreslerinde farklı kişiler de olabilir. O farklı kişiler, yarın başlarına sıkıntı da yaratabilir.”



3. döneme hazırlanıyor
19 Mayıs muhtarlığını iki dönemdir yapan Mehmet Kolaldıran, 11 bin nüfuslu semtinde dört bini aşkın seçmenin desteğini beklediğini söyledi. Bir dönemler Batman’ın en ucundaki semti olarak bilinen 19 Mayıs’ta iki dönemdir semt sakinlerinin desteğiyle muhtarlık görevini layıkıyla yerine getirme çalıştığını ifade eden Kolaldıran; “Mahalle nüfusumuz 11 bin 500’i geçti. Seçmen sayımız ise 4 binin üzerinde. Üçüncü dönemde mahalle muhtarlığına hazırlanıyorum. Semt sakinlerimin desteğiyle bir kez daha muhtarlığı sürdürmeyi hedefliyorum. Amacım, azalarımla birlikte 19 Mayıs semtinin gereksinim duyduğu hizmetleri mahalleme taşımaktır. Bazı muhtar adayları gibi büyük vaatlerde vermiyorum. Bazı sorunları çözmek içinde semtimin hizmetindeyim” diye konuştu.



Tilmerç’e aday
Gültepe mahalle sınırlarının yeniden belirlenmesiyle adaylık adresinin de değiştiğini de söyleyen Ali Değirmencioğlu, “Gültepe’de değil, artık Tilmerç mahallesinin muhtarlığına adayım” dedi. TOKİ Tilmerç, Memur-Sen ve Teyyare köylerinin kapsadığı Tilmerç mahalle muhtarlığına iddialı hazırlandığını belirten Değirmencioğlu, şöyle konuştu; “Yeni mahalle olarak belirlenen Tilmerç’te 4 bin 200 civarında seçmen var. Bir süredir Gültepe’de aday olduğumu açıklamıştım ama mahallemizin yeniden belirlenmesiyle Tilmerç semtine adayım. Batman’ın gelişen bölgesine köklü hizmetler getirmek için azalarımla el birliğiyle çalışacağım. Tilmerçli seçmenlerin desteğine ihtiyacım var.”



Yenişehir hizmeti hak ediyor”

Yenişehir TOKİ mahalle muhtarlığına aday olan Batman Belediyesi çalışanı Burhan Baydur, yeni semtin hizmete susadığını söyledi. Yenişehir-Kuyubaşı TOKİ mahallesinden bazı sorunların çözümü için muhtarlığa talipli olduğunu belirten Baydur; “Yenişehir’in ulaşım, sosyal aktivite, temizlik, park-bahçe, lise eğitimi, taziye evi ve daha farklı alanlarda ciddi hizmetlere ihtiyacı var. 1500 konutun olduğu semtimizdeki ciddi eksikliklerin bir an önce çözüme kavuşturulması konusunda herkese büyük görev düşüyor” dedi. Yeni çevre yolu ve gelişim evresinde olan Batman Üniversitesi kampüs alanının Yenişehir’e yakın olması nedeniyle ulaşım sorunun da yaşandığını ifade eden Baydur, şöyle devam etti; “Ulaşımda genç semtimizin ve şehir merkezine mesafeli olması ayrı bir önem arz ediyor. Yeni park ve bahçeler de Yenişehir’e güzellik katacak. Yenişehir’in sorunlarına yakınım. Belediye’deki görevim nedeniyle birçok sorunun üstesinden geleceğime inanıyorum.”



“Sağlık mahallesi adı gibi olacak”

Sağlık mahallesinde günler öncesinden muhtarlık adaylığını açıklayan Mehmet Arif Fırat, 7 bin 500 seçmenin bulunduğu semtinin adı gibi olması için gecesini-gündüzüne katacağını söyledi. Sokak lambalarının aydınlatılması başta olmak üzere ek trafonun da Sağlık mahallesine kazandırılması için de çalışmalarda bulunacağını ifade eden muhtar adayı Fırat; “Sağlık mahallesi Batman’ın eski semtlerinden. Mahallenin geçmişten kaynaklı bazı sorunları var. Bu sorunları şimdiden azalarımla birlikte tespit ediyoruz. Sağlık mahallesindeki bazı eski evlerin yıktırılıp yeşil alan ve parka dönüştürülmesi için Belediye ile diyalog halindeyiz. Taziye evinin olmadığı semtimizde modern bir taziye evi de düşünüyoruz. Sağlık mahallesi hizmetlerin en iyisine layıktır. Bugüne kadar ihmal edilmiş sorunların çözümü konusunda üzerimize düşeni yapacağız” diye konuştu.





“Hizmet için adayım”
35 yıldır Şirinevler mahalle muhtarlığını yapan Remzi Adsan, bir kez daha muhtarlığa aday olduğunu açıkladı. Hizmetten hiçbir zaman kaçmadığını kaydeden kentin en kıdemli muhtarlarından Adsan, şöyle konuştu; “7 bin semt sakininden 3 bin seçmen beni yıllardır muhtarlık görevinde tuttu. Hizmet için aday olduğum mahallemde 40. hizmet yılımı tamamlamak için adaylığımı bırakıyorum. Aday olan arkadaşlara da başarılar diliyorum. Hiçbir zaman kendimi yaşlı hissetmedim. Genç aday arkadaşlarım kadar iddialıyım. Şimdiden semt sakinlerimin telefonlarını alıyorum. Birçok seçmen ‘aday mısın?, Oyumuzu tekrar sana vermek istiyoruz’ söylemleri bana moral veriyor. Seçim kampanyamı başlattım. Yakında mahallemde muhtarlığa aday olan arkadaşlarımı da ziyaret edip başarı dileğinde bulunacağım.”

Editör: TE Bilişim