Beşiri BDP Belediye Başkan adayı Mustafa Öztürk, Beşiri ilçesini tekrar alabilmek için seçimde var güçleriyle mücadele vereceklerini söyledi. Amacının BDP’li eski Başkan Burhan Kurhan’dan sonra tekrar Beşiri’deki yerel yönetimi Barış ve Demokrasi Partisi’ne kazandırmak olduğunu ifade eden Başkan adayı Öztürk, şöyle konuştu; “Önümüzde zorlu bir seçim var. Adaylığımın kesinleşmesiyle birlikte aday adayları arkadaşlarımın desteğini de alıp seçim için kolları sıvadım. Batman’a en yakın ilçe olan Beşiri’yi tekrar Barış ve Demokrasi Partisi’ne kazandırmak için ilçe teşkilatıyla birlikte mücadele edeceğiz. Seçim zor geçecek ama kazanmak için de elimizden gelen gayreti göstereceğimizden partililerin endişesi olmasın.”



“İkiköprü’yü 5. dönemde kazanacağım”
AK Parti Beşiri-İkiköprü belde Belediye Başkanı Ali Kıyanç, beşinci kez seçime hazırlanıyor. Aday başvurusunu yaptıktan sonra seçim kampanyasına başladığını söyleyen Kıyanç; “Batman-Siirt İl sınırındaki İkiköprü’de dördüncü dönem başkanlığım geride kalacak. Beşinci dönem seçilebilmek için iyi bir ekiple seçim çalışmasına başladım. Amacım bölgede ‘en uzun süreli başkan’ unvanına sahip olmak. Belde de alt yapı başta olmak üzere çevre yolu ve birçok sorunun çözümünde dört dönemdir gerçekleştirdiğime inanıyorum. Seçim hazırlıklarına en erken start veren Belediye Başkan adayıyım. Diğer partilerin adaylarına da başarı diliyorum. Huzurun hakim olduğu İkiköprü yine tatlı rekabetteki bir seçimi geride bırakacaktır. Beşinci dönemde de belde sakinlerinin desteğini alacağıma inanıyorum” diye konuştu.



Yücebağ’da seçim heyecanı
İki dönem Yücebağ belde Belediye Başkanlığı görevini yapan AK Partili Abdullah Bil, yeniden aday oldu. Önceki seçimleri az bir farkla kaybettiğini belirten Abdullah Bil, beldeye yeni bağlanan çevredeki köylerden de tam destek aldığını söyledi. Bil, şöyle konuştu; “Yücebağ’ın sorunlarıyla büyüdük. Yeni yol güzergahının tamamlanmasıyla Cacas diye bilinen beldemiz artık Batman’a yakın bir yerleşim birimi oldu. Yücebağ’a kalıcı hizmetler verebilmek için yeniden aday oldum. Tek hedefim var; O da Yücebağ’a daha çok hizmet vermek. Seçim kampanyama destek veren herkese teşekkürü bir borç biliyorum.”

Editör: TE Bilişim