MUHTARLIK HEYECANI!
**Batman’ın 42 mahallesine bu yıl rekor aday çıktı. Her mahalleye ortalama 5 ila 10 adayın olduğu Batman’ın semtlerinde adaylar, seçim kampanyasını erken başlattı.
MEYDAN’DA TİLEĞİ İDDİALI
Nüfusu 10 bine ulaşan Batman’ın eski semtlerinden Meydan mahalle muhtarlığına aday olan terzi Şerif Tileği, her gün binlerce kişinin geçtiği Gülistan caddesi güzergahının daha da güzelleşmesine yönelik projeyi hayata geçireceğini ifade etti. Yayaların rahatlıkla alış-veriş yaptığı Gülistan caddesine oturma banklarının da kazandırılması için yerel yönetimle diyalog halinde olacağını ifade eden Tileği; “Son dönemlerde daha çok Turgut Özal Bulvarındaki ‘Vizyon’ projesi gündemde. Fakat Batman için bir o kadar önemli olan Gülistan caddesinin de daha düzenli hale gelmesine yönelik çabamız olacak. Amacımız, Meydan ve Batman’ın kalbi olan Gülistan güzergahını daha da güzelleştirmektir. Meydan mahallesinde yeşil alan ile park sayısının artırılmasına yönelik bir dizi projemizi de hayata geçireceğiz” dedi.



“Göreve talibim”

7 Bin seçmenli Sağlık mahallesinde muhtar adayı olan Mehmet Arif Fırat, mahallenin sorunlarını çözmek için göreve talipli olduğunu söyledi. Seçmenlerin desteğiyle göreve geleceğine inandığını belirten Fırat: “Mahallemizin sorunları çok. Öncelikli hedefim mahalleye taziye evi ve gençlik evi kazandırmaktır. Ayrıca mahallemizdeki dar gelirlileri de belirleyerek yardımların sağlıklı dağıtımlarını da sağlamak istiyorum. Mahallenin sorunlarını yakından biliyorum. Seçmenlerin desteğiyle sorunları çözeceğimize inanıyorum” dedi.




“Şirinevler sakinleriyle aileyiz”
Şirinevler mahalle muhtarlığı görevini 35 yıldır sürdüren Remzi Adsan, son kez hazırlandığı mahallesinde hedefinin 40 yıl süreyle hizmet etmek olduğunu ifade etti. Şirinevler mahallesinde oturan semt sakinleriyle bir aile olduklarını belirten Adsan; “Şirinevler mahallesini çok seviyorum. 80 darbesinden önce muhtarlılık görevini üstlendiğim mahallemde hem semt sakinlerinin hem de çevremin isteği üzerine bir kez daha hazırlandığım seçimde tekrar muhtarlık görevinin bana verileceğine inanıyorum. Tüm muhtar adaylarına da 30 Mart seçimleri öncesinde başarılar diliyorum” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim