* Batman'ın Sason ilçesinde CHP'nin Belediye Başkan adayı belirlendi. 10 yıl süreyle Başkanlık yapan İrfan Arslan, CHP'nin adayı olurken, AK Parti'de de Belediye Başkanı Muzaffer Arslan'ın adaylığı büyük olasılıkla kesinleşmiş gibi.

İKİ ARSLAN YARIŞACAK

Yedi bin seçmene sahip Batman'ın Sason ilçesinde yerel seçimin iddialı partiler Başkan adaylarını da kesinleştiriyor. CHP'den eski Belediye Başkanı İrfan Arslan, CHP'nin Sason adayı olurken, AK Parti'den de Muzaffer Arslan'ın adaylığı kesinleştiği ileri sürüldü. 1994-99 ila 2004-2009 yılları arasında Belediye Başkanlığını yapan İrfan Arslan, bu kez CHP'den aday oldu. Başkanlığa aday olmaya niyetinin olmadığını belirten İrfan Arslan, "DYP'de Belediye Başkanlığı yaptım. 10 yıl gibi uzun bir süre Sason Belediyesinde Başkanlık görevini sürdürdüm. Yaklaşan seçim öncesinde çevrem ve kitlemizin ısrarı üzerine CHP'den adaylık teklifini kabullenmek zorunda kaldım. 2014 yerel seçimin de kendim açısından uğurlu geçeceğine inanıyorum. Önümüzdeki haftadan itibaren yerel seçim çalışmalarına start vereceğim. Kazanıp kazanmamak önemli değil, önemli olan yarışmak" dedi.



ARSLAN, HİZMETLERİNE GÜVENİYOR

Yaklaşık beş yıldır 11 bin nüfuslu Sason Belediye Başkanlığı görevini yürüten Muzaffer Arslan'a, yeniden AK Parti'de aday gözüyle bakılıyor. Son yıllarda ilçenin alt yapısından eğitim ve farklı projelerle adından söz ettiren AK Partili Muzaffer Arslan, "20 Yıldır Sason Belediyesindeyim. Yerel yönetimin tüm birimlerinde görev yaptım. Çalışmalarımızı ilçe sakinleri takdir ediyor. Alt ve üst yapı konusunda yerel yönetim olarak üzerimize düşeni yaptığımıza inanıyorum. Bundan böyle Sason'un turizmden daha büyük pay alabilmesi için teleferik ve kayak merkezi vb. gibi yeni projelere ihtiyacı var. Bir dönem daha ilçe sakinlerinden 'yetki' istiyorum. 2014 Mart yerel seçimin huzurlu bir ortamda geçeceğine de inanıyor. Belediye Başkan adaylarına başarılar diliyorum" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim