** Hüda-Par’ın Bağımsız Batman Milletvekili adayı Dr. Aydın Gök, basın mensuplarıyla bir araya gelerek, seçim çalışmaları hakkında bilgiler paylaştı. Ak Parti ve HDP adaylarının toplumda beklentiyi karşılamadığına dikkat çeken Gök: “Şartlar lehimize gelişiyor” dedi.

 

** Batman’da iyi bir oy oranı çıkaracaklarını belirten Gök: “Diğer partilere göre hesap yapmıyoruz ama diğer partilerin adayları açıklandıktan sonra müspet telefonlar alıyorum. ‘Hür adaylar’ olarak Türkiye için, Kürdistan için mecliste söyleyecek sözümüz var” diye konuştu.

 

“HOŞNUTSUZLUK VAR”

Hüda-Par İl Başkanı M. Emin Doğru, Merkez İlçe Başkanı Ömer Faruk Dursun ve parti yöneticileriyle birlikte basın toplantısı düzenleyen Bağımsız Milletvekili adayı Dr. Aydın Gök, seçimdeki yol haritalarını basın mensuplarıyla paylaştı. HDP ve Ak Parti adaylarının seçmende hoşnutsuzluk yarattığına dikkat çeken Gök: “Biz diğer partiler üzerine hesabımızı yapmıyoruz. Kendi doğrularımızla yolumuzda ilerliyoruz. Ancak iki partinin adaylarından hoşnutsuzluk söz konusu. Bu gelişmeler sonrası müspet telefonlar aldım. Tabi ki biz seçimlerde her zaman temkinliyiz. Kürt halkını kimse çantada keklik görmesin. Kürt meselesinin adilane ve kardeşçe çözümü; boş vaatlerle değil, adaletin kaynağı ve kardeşliğin çimentosu olan İslam kardeşliğiyle mümkündür” dedi.

 

“KÜRTLERİN İÇ BARIŞI ÖNEMLİ”

Meclis’te söylecek sözlerinin olduğunu ifade eden Dr. Gök, çözüm sürecine de işaret etti. Gök, şöyle devam etti: “Müslüman Kürt halkının en büyük mağduru olduğu Kürt meselesi ne Devletin ulusal veya milli menfaatlerine ne de örgüt çıkarlarına kurban edilmeyecek kadar önemli bir meseledir. Bu meseleden oy devşirme adına yerine göre Kürt meselesi yoktur diye inkâr etmek ve ardından da bu meseleyi biz çözeceğiz demek samimiyet değildir. Aynı şekilde Kürt meselesini örgüt çıkarlarına kurban etmek veya Kürtlerin özgürlüğünü, bir şahsın özgürlüğü şartına bağlamak da doğru değildir. Çatışmaların nihai olarak durması, gerçek ve kalıcı barışın sağlanabilmesi için en önemli basamak ise ‘Kürtlerin kendi iç barışıdır.’ Hür adaylar olarak Türkiye için, Kürdistan için mecliste söyleyecek sözümüz var.”

 

“ADALET KAYBOLDU”

Ak Parti iktidarı döneminde yargının siyasallaştığını da belirten Gök, ‘Yargının siyasallaştığı ve adaletin kaybolduğu bir dönemdeyi’ dedi. Gök, şöyle devam etti: “Dün sırtını Gülen grubuna dayayıp, Ergenekoncuları tasfiye ederken, bugün ise Ergenekoncuları yedeğine alıp paralel yapı dediği gülen grubuyla mücadele ediyor. Dün darbeci diye cezaevlerine atıp, idamla yargıladıkları paşaları bu gün deliller yetersiz deyip beraat ettiriyor. Fakat iftira ve komplolarla mağdur edilen gençler ise 20-30 yıldır cezaevlerinde ömür tüketiyor.” Kentteki işsizlik sorununun kaygı verici olduğunu da sözlerine ekleyen Gök: “% 23’lük işsizlik oranıyla ilk sıralarda olması Batman’ın sahipsizliğinin en bariz göstergesidir. Ekonomik destekte pozitif ayırımcılık yapılması gereken Batman’ımızda, işe alınanların da işlerine boş bahanelerle son veriliyor. TPİC işçilerini kastediyorum. İnşaallah seçim süreci ve seçim günü sakin ve huzurlu bir ortamda geçer. Bu konuda üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Ve herkes üzerine düşeni yapmalıdır” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim