** BDP Belediye Başkan aday adayı Mustafa Tekik, yarın yapılacak delege seçimi öncesi projelerini açıkladı. Tekik; “Kentimizi ileri götürecek ve bölgemizin marka kenti haline getirecek birçok projeyi halkımızla birlikte hayata geçireceğiz” dedi.


HALK, YÖNETİME ORTAK OLACAK”
Barış ve Demokrasi Partisi’nde yarın yapılacak ön seçimler öncesi heyecan doruğa çıktı. Son kez delegelere seslenen adaylar, projelerini anlatıyor. BDP Belediye Başkan aday adayı Mustafa Tekik, öz yönetim sistemiyle kenti yöneteceklerini belirterek; “Bu seçimlerle birlikte demokratik özerklik bir nebze daha ete kemiğe bürünecek, halkımız demokratik kurumlaşmalarını daha da güçlendirerek özyönetim erkine kavuşacaktır. Bu çerçevede 2014 Mart seçimleri demokratik siyaseti inşa etme sürecinde kentimize de büyük fırsatlar sunmaktadır. Bunun en önemli ayağı da yerel yöneticilerimizi doğrudan demokrasi ilkesiyle belirleyecek olmamızdır. Dolayısıyla bende bu bilinçle halkımızın bir hizmetkârı olarak bu süreçte ‘ özgür demokratik ve katılımcı belediyecilik’ şiarıyla partimiz BDP’den belediye başkanlığına aday adayı oldum” dedi.


KATILIMCI BELEDİYECİLİK”

Tekik, projelerini ise şöyle sıraladı; “Özgür demokratik ve katılımcı belediyecilik anlayışı doğrultusunda kentimizle ilgili kararların tümü halkımızla yapılan toplantılarda alınacaktır. Plan ve projeler halkımız onayından geçirilerek uygulamaya girecektir. Kentimiz evimizdir titizliğiyle plan ve projelerimizi hayata geçireceğiz. Kentimizle ilgili düşündüğümüz ve hayata geçireceğimiz bazı projelerimi halkımızla paylaşmak istiyorum.”


TEKİK’İN PROJELERİ

Ekonomik alan projeleri

- Kentimizde kooperatif hareketini başlatacağiz.

- Yeşil-bio bölgeler oluşturacağız.


Eğitim projeleri

-Demokrasi vakfını kuracağız.

- Demokrasi vakfı bünyesinde Demokrasi Akademisini kuracağız.

Bu akademide siyaset felsefesi, jinoloji(kadın bilimi), ekoloji, din, tarih, coğrafya gibi alanlarda eğitim verilecektir.

- Demokrasi vakfı ihtiyacı olan dar gelirli yurttaşlarımızın çocuklarına daha kaliteli bir eğitim içim yardımda bulunacak.

- Kadın, gençlik ve çocuklar için eğitim merkezleri kurulacak( eğitimler Kürtçe- Türkçe verilecek)


Sosyal alan projeleri

-Çarneva Dinlenme alanı:

Elim bir kazada kaybettiğimiz dört yoldaşımızın anısına 21 dönümlük alan üzerinde kentimizin en büyük park ve dinlenme alanı yapılacak. 7’den 70’e herkesin vakit geçirebileceği tesis yerel dokuya uygun olarak hayata geçirilecek.

- Marka Kent Projesi

Kent girişleri görsel algıya dayalı imaj niteliğinde düzenlenecek. 5 metre yüksekliğinde iki anıt yapılacak. İlki Hasankeyf figürlerini içeren dört boyutlu bir çalışma olacak. (bu Batman- Siirt yolu girişine konulacak). Diğeri batmanın simgesi olan Petrolu tasvir edecek( Batman – Diyarbakır girişine konulacak)

- Newroz Alanı:

Newroz alanı kent park biçiminde düzenlenecek. Alana Demirci Kawa ve çağdaş kawa Mazlum Doğan anıtı yerleştirilecek. Alanda sahne, prova odası, voleybol tesisi, piknik alanı, WC, kamelyalar vb. bulunacak. Newroz alanı Sadece Newroz günü değil on iki ay yaralanabilecek bir mekâna dönüştürülecek.

- Batman Şehitler Müzesi:

En büyük değerimiz olan şehitlerimizin anılarına bağlığın bir gereği olarak ‘ Şehitler Müzesini’ kuracağız. Müzede şehitlerin fotoğrafları, kiyafetleri, özel eşyaları, kitapları vb. sergilenecek ve korunacak.

Editör: TE Bilişim