*Korona virüs salgını döneminde birçok sektörün zor günler geçirdiğine dikkat çeken DEVA Partisi İl Başkanı avukat Müjdeci: “Esnaf, pandemi döneminde yeterli yardım görmedi. Batman’da kahveci esnafı kaldırımda kurduğu seyyar semaverlerle geçimini sağlamaya çalışıyor. Esnaf gerekli desteği almakta zorlanıyor” diyor.

MÜJDECİ: “PARTİMİZE BAKIŞ AÇISI İYİ”
DEVA Partisi Batman İl Başkanı Avukat Melik Müjdeci, örgütlenme çalışmaları ile partilerine bakış açısını değerlendirdi. İl Başkanlığı görevine atandığı 11 Ekim 2020 tarihinden bu yana geçen süreci değerlendiren avukat Müjdeci; “Pandemi döneminde salgının kurallarında gerçekleştirdiğimiz il kongresinden Genel Merkezimiz memnun kaldı. Güzel bir kongre sevincini yaşadık. Sokak nabzını tuttuğumuzda ise partimize bakışı gayet iyi. Özellikle genç seçmenin bizden beklentisi var” dedi. Petrol şehri Batman’ın petrol ürünlerine dayalı yatırımlara yönelmemesinden kaynaklı işsiz bir potansiyelin de oluştuğuna dikkat çeken Müjdeci, şunları kaydetti: “Bir zamanlar 7000’i aşkın işçinin çalıştığı petrol sektöründe bu rakamının 1000’in altına düştüğü söyleniliyor ama sağlıklı bir rakam da alamıyoruz. İşsizlik Batman’ın ciddi sorunlarından.”

“YENİ YÜZLERİ YÖNETİME ALDIK”
DEVA Partisi Batman İl Başkanı Avukat Melik Müjdeci, partilerinin örgütlenme süreci ile şehrin bazı sorunlarının çözümüne yönelik değerlendirmede bulundu. “Partimizin kuruluşundan sonra İl teşkilatımızda her meslekten insanlara yer vermeye çalıştık” diyen Avukat Müjdeci; “Mali Müşavir, Eğitimci, Avukat, Petrol-Doğalgaz Mühendisi, Harita Mühendisi gibi birçok meslek gurubundan oluşan bir yönetim oluşturduk. Daha farklı bir politika olsun diye yeni yüzleri yönetime aldık. Batman’ın 6 ilçesine ‘başkan’ atamalarını gerçekleştirdik. Parti içi toplantıların yanı sıra STK ziyaretlerine ağırlık verdik. İlk kongremizi 11 Ekim 2020 tarihinde gerçekleştirdik. Yoğun katılımlı ve güzel bir kongreyi geride bıraktık. Kongremize katılan Genel Merkez yöneticileri  Batman’dan memnun ayrıldı. Batman İl teşkilatı olarak güzel bir kongre geçirmenin sevinci ve heyecanını yaşadık. Pandemi salgının kurallarına uyarak ciddi bir kitle ve coşkuyla il kongremizi gerçekleştirmiş olduk. 43 İl kongresini tamamlayan DEVA Partisi’nin büyük kongresi 29 Aralık 2020’de Ankara’da yapıldı. Böylece seçime katılmanın şartlarını yerine getirmiş olduk.  Tek bir husus var, 6 ay bekleme süresi yani 29 Haziran’da yapılacak bütün seçimlere hazırız” dedi.

MÜJDECİ: “İŞSİZLİK CİDDİ SORUN”
İşsizliğin Türkiye’de işsizliğin önemli sorunlardan biri olduğuna dikkat çeken Avukat Müjdeci , şöyle devam etti: “Batman’a baktığımızda sorun daha büyük. TÜİK’e göre Batman işsizlikte ilk 3’te. Bu ciddi bir sayı. Bunun nedenlerinden biri de Batman’ın ticari potansiyelinin yeterince kullanılamıyor olmasıdır. Batman’da müthiş bir tüketici kitlesi var. Bu tüketici kitlesinin bence, üretici firmalarla, üretim yapan sanayicilerle desteklenerek, işsizliğin istihdamın önüne geçilmesi gerekiyor. Batman’da bir Organize Sanayi Bölgesi var. Organize Sanayi Bölgesinin Web sitesine baktık, 58 Sanayici görünüyor. Batman’ı, Gaziantep’e çok benzetiyorum. Hem tüketim hem de gelişime açık bir il olan Batman, Gaziantep’e çok benzeşiyor ancak Gaziantep’te 8. Organize Sanayi Bölgesi varken, şehrimizde bir tane bulunuyor. Bu yeterli değil. Bölgemize pozitif ayrımcılık teşviklerle daha da genişletip istihdam alanlarının artırılması gerekiyor. Batman’da hayvancılığa yönelik Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulması öncelikli olmalıdır.”

“PETROLÜN YAN SANAYİSİNİ GELİŞTİREMEDİK”
TPAO’nun çıkardığı petrolün yüzde 64’nün Batman Bölgesi’ndeki sahalardan çıkardığını söyleyen Müjdeci; “Son 18 yılda da Batman’da çıkarılan petrolde üretim yüzde 52 artmış. Batman, petrolden katma değerden en az yaralanan şehir. Bölgede en çok petrol Batman’dan çıkarılıyor, ancak katma değerden en az Batman yararlanıyor. Batman’ın bu katma değerden faydalanması için petrolün yan ürünlerini üreten sanayi kollarının kurulması önemlidir. TPAO’da çalışanların sayısı için farklı rakamlar veriliyor. Petrol İş Sendikası düşük bir rakamdan söz etti. TPAO ise çalışanların sayısını 1.700 olarak duyuruyor. Herhalde bu sayı 1000’i geçmiyor. Bu kadar petrolün üretildiği bir yerde 1000’i aşkın istihdam ediliyorsa bu çok yetersiz. Aldığımız petrolü de işleyemiyoruz. Batman’da petrolü işlemimiz gerekiyor. Asıl petrol kaynağı Batman iken neden ‘bu petrol burada işlenmiyor ki?’ Bu soruyu sormak lazım. Tüpraş’ta ham maddeyi işleyen tesisin kurulması gerekir. Petrolün bütün külfetlerini Batman çekiyor nimetlerinden başka iller yararlanıyor” diye konuştu.

“GENÇLİK BULUŞMASINI GERÇEKLEŞTİRDİK”
Gençlik Buluşması’nı gerçekleştirdiklerini kaydeden Avukat Müjdeci, şöyle devam etti: “Seçmenlerin ve de gençlerin partimize bakış açısını olumlu, iyi tepkiler alıyoruz. Genel Başkanımız sayın  Ali Babacan’a karşı bir sempati var. Bazı vatandaşlar o’na ‘Türk Lirasından altı sıfırı atan adam’ olarak sesleniyorlar. ‘Ekonomik krizi çözecek tek kişi Ali Babacan’dır’ diyenler de oluyor. Geçenlerde ‘gençlik buluşması’ yaptık. Beklenilenin üzerinde bir katılım oldu. Gençlerimizin partimizden beklentisi yüksek. çünkü onların geleceğe kaygı ile bakmamaları için üzerimize düşen sorumluluğu da yerine getirmeliyiz. Siyasetin zor olduğunu bilerek bu işe girdim. Fakat beklediğimden daha da zor olduğunu gördüm. Bu süreçte yaşadığımız sorunların çok üstünden karşılaştım. Batman’da 600 bin kişiye, Türkiye genelinde de 83 milyona karşı bir sorumluğunuz var. Sorumluluk yüklediğin kişi sayısı açısından da ciddi bir yükün ortaya koyduğunu görüyoruz. Yönetimimizi kurarken hep şunlara dikkat ettik. İstekli ve inançlı, iyi insan, işin içinde Genel Başkanımızın da sıklıkla ifade ettiği, dürüstlük ve ehil kadrolar bizim için çok önemlidir. Dürüstlük bizde ön plana çıkan ilkedir. Bu ilkeleri yerine getirdiğimiz sürece zorda olsa bunun üstesinden geliriz.”

MÜJDECİ: “ESNAF DESTEK BEKLİYOR”
Esnafa yönelik  kira desteğini değerlendiren DEVA Partisi Başkanı Müjdeci: “Bu desteği almak için ciddi şartlar isteniyor. Esnaflarla görüştük, bu desteği almak ve bu şartları sağlamakta güçlük çektiklerini söylediler. Pandemi döneminde yardımlar yeterli değil. Batman’da kahveci esnafı  kaldırımda kurduğu semaverle çay satıyor. Kahveciler gereken desteği alamadıklarına dikkat çekiyorlar” diye konuştu.

“KAPIMIZ HERKESE AÇIK”
‘Biz ana akım bir partiyiz’ diyen DEVA Partisi Batman İl Başkanı avukat Melik Müjdeci, sözlerini şöyle tamamladı: “Kapımız herkese sonuna kadar açık. Bu taraftan, şu taraftan değiliz. Herkesi kucaklayan, birleştiren ve bütünleştiren bir anlayışla hareket ediyoruz. Dolayısıyla görüş farklılıkları fark etmeksizin herkesimi partimiz çatısı altında birleşmeye davet ediyoruz. Bir anket çalışmasını gerçekleştirdik. Açıkçası Türkiye’de bu kadar farklı görüşlü insanların bir araya gelebildiği bir siyasi parti olduğunu düşünmüyorum. Partimiz, Türkiye siyaseti açısından bir çığırdır. Önceliğimiz Adalet, Eğitim ve Ekonomidir.”

Editör: TE Bilişim