REKOR BDP’DE
İl Genel ile Belediye Meclis üyelikleri listelerinde geri sayım başladı. En fazla müracaatın olduğu Barış ve Demokrasi Partisi’nde il genelinde 600 kişi, il genel ile belediye meclis üyeliklerine başvurdu. Seçim komisyonu, Meclis üyeliklerine talipli olanlar arasında temayül yoklamasını tamamladı. Meclis üyeliklerine talipli olanları ince eleyip sık dokuyan komisyon üyeleri, değerlendirme için partinin üst düzey yetkililerine rapor hazırladı. BDP’de meclis üyelikleri listesinin Ocak ayı sonunda açıklanacağı bildirildi.

AK PARTİ’YE 100 BAŞVURU

AK Parti Batman il teşkilatına 30 Mart seçimleri öncesinde başvuruda bulunan 100 İl Genel ve Belediye Meclis üyesi adayı arasında da önceki hafta seçim yapılarak, delegelerin oy kullandığı sandıklar AK Parti Genel Merkezine gönderilmişti. Oyların İl Genel ve Belediye Meclis üyelikleri seçiminde baz alınacağını ifade eden AK Partinin üst düzey yöneticileri: “Batman il genelinde 100 civarında aday başvurusu olmuştu. Genel merkezimiz tarafından açıklanmasını beklediğimiz sonuçlara göre il genel ile belediye meclis üyelikleri listelerini kamuoyuna duyuracağız” dediler.

BAZI PARTİLER ZORLANIYOR
BDP ve Ak Parti gibi seçime iddialı hazırlanan Hüda-Par’da da il genel ve belediye meclis üyelikleri listeleri şekillenirken, diğer partiler ise aday bulmakta zorlanıyor. Özellikle CHP ve MHP, Batman’da Meclis üyelikleri için aday arayışını sürdürüyor. Partilerin Şubat’ın ikinci haftasına kadar İl Seçim Kurulu Başkanlığına meclis üyeliği listelerini teslim etmeleri gerekiyor. 

Editör: TE Bilişim