**Barış ve Demokrasi Partisi Batman Belediye Başkan aday adaylarından Dr. Mehmet Demir, Belediye bünyesinde araştırma ve geliştirme merkezini kurup bir dizi projeyi hayata geçireceklerini söyledi.
BİRÇOK KURUMDA GÖREV ALDI
Aslen Batman’ın Gercüş ilçesinin Yamanlar köyünde doğan Dr. Mehmet Demir, Batman Tabipler Odası Başkanlığı görevinin yanı sıra, DTK Meclis üyesi, DTK Sağlık Meclis üyesi, Batman Barış Girişimi Sözcüsü, BDP PM üyesi ve Mezopotamya Vakıf Üniversitesi kurulucular kurulu üyeleri arasında yer aldı. Önümüzdeki yerel seçimde kentin ve halkın layık olduğu yaşam kalitesi sağlamak ve daha yaşanabilir bir kent oluşturmak amacıyla Batman Belediye Başkan aday adaylığına başvurusunda bulunduğunu söyleyen Dr. Mehmet Demir; “Yerel yönetimler yaptıkları hizmetler yönünden hem bir kentin yurttaşlarına sağladıkları kaliteli bir yaşam bakımından hem de bir kentin demokrasi kültürünü geliştirmek bakımından günümüzün en önemli hizmet birimleridir. Yetkinin bir üstünlük değil, daha fazla sorumluluk olduğu bilinci ve inancıyla geride bıraktığımız 40 yıllık mücadelenin kazandırdıkları değerleri koruma ve bu değerlerin yüklendiği sorumlulukla halk adına, halkla beraber var olan sorunlara çözüm olabilmek için aday oldum” dedi.
“SORUNLARI BİLİYORUM”
Kent master planı, mücavir alan sınırının genişletilmesi, doğru yerde imar alanlarının belirlenmesi, mesire alanları, ekolojik Belediyecilik politikası, Ar-ge merkezinin kurulması, meslek edindirme kurslarının açılması, taşeronluk sistemine son verilmesi, Batman çayı ile İluh deresinin ıslahı, katı atıkların enerjiye dönüştürülmesi, güneş enerji sistemi, kadın özgürlüğüne öncelik verilmesi, temiz ve yaşanılabilir toplum anlayışı, küçük ve ortak ölçekli esnafı koruma amaçlı tedbirler, halk kurumlarına gerekli özenin artması ve kültür faaliyetlerine yönelik çalışmaların arttırılmasını içeren projeleri de halkla birlikte kararlaştıracaklarını söyleyen Başkan aday adayı Demir; “Belediye hizmetleriyle ilgili altı ayda bir memnuniyet anketleri de düzenleyeceğiz” dedi.
“OY ORANINI YÜZDE 75 ARTIRACAĞIM”
Aday olduğu halde partisinin oy oranını da yüzde 70 ila 75 oranında artıracağını iddia eden Demir, şöyle devam etti; “Yerel seçimlerin aynı zamanda bir referandum olduğu, güçlü çıkmamız durumunda başlatılan demokratik çözüm ve özgürlük yürüyüş hamlesinin istediğimiz tarzla sonuçlanacağı, aksi taktirde çözümsüzlüğün esas alınacağı bilinciyle hedefimizin sadece Belediye’yi kazanmak değil, güçlü bir şekilde kazanmamız gerekmektedir. Bu nedenle ön seçimde seçilmem durumunda Batman’da güçlü bir şekilde kazanacağımı, Batman oylarının yüzde 70 ila 75 oranında alacağımıza olan inancım tamdır.”

Editör: TE Bilişim