**30 Mart yerel seçimlere 69 gün kala, Belediye Başkan adaylarından daha çok açıklamalarıyla ön plana çıkan Batman’daki muhtar adayları, seçim kampanyalarını hızlandırdı.
BELEDİYE PERSONELİ MUHTARLIĞA ADAY
Yıllardır Batman Belediyesinde çalışan Burhan Baydur, kentin gelişen yeni semtlerinden olan TOKİ Yenişehir’in sorunlarının çözümü için hizmete talipli olduğunu söyledi. Nüfusu 13 bini geçen Yenişehir’in birikmiş sorunlarını Belediye’deki tecrübesiyle çözmeye hazır olduğunu ifade eden Baydur; “Son on yılda kabuğuna sığmayan Yenişehir’in sorunlarının çözümünde aza arkadaşlarımla birlikte elimizden gelen gayreti göstereceğiz. TOKİ Yenişehir semti, Batman’ın eğitim penceresine açılan bir kapı konumunda. Batman Üniversitesi kampus yolu güzergahındaki Yenişehir’i hizmetlerle buluşturmaya kararlıyız” dedi.


“Doğup büyüdüğüm Tilmerç’e hizmet edeceğim”
Doğup büyüdüğü Tilmerç (Demiryolu) mahalle muhtarlığına günler öncesinden adaylığını açıklayan Ali Değirmencioğlu, “Mahallemizin Gültepe’den ayrılmasıyla bana destek sözü veren Gültepe seçmenlerine teşekkür ediyorum” dedi. İç içe olan iki mahallenin ayrılmasıyla daha etkin çalışmak zorunda kaldığını ifade eden muhtar adayı Değirmencioğlu, şunları söyledi; “Artık Tilmerç mahallesinin adayıyım. Doğup büyüdüğüm ve halen yaşamımı sürdürdüğüm Tilmerç’e hizmet vermek için seçmenlerin desteğini bekliyorum. Halen muhtarlığın ek işimin olmayacağını, tek işimin olacağının sözünü veriyorum.  Batman’ın yeni mahallesi olan Tilmerç’i arzu edilen hizmetlerle buluşturacağıma söz veriyorum.”



Kızar, Yeni mahalle’de!
Batman’ın eski semtleri arasında yer alan Yeni mahalle muhtarlığına aday olan Ahmet Kızar, semt sakinlerinden destek istiyor. Yeni mahalle muhtarlığının iyi yönetilmediğini iddia eden muhtar adayı Kızar, şöyle konuştu; “Yeni mahallenin bazı sorunları maalesef çözülemiyor.  Kentin eski camisi olan Muhamediye camisinin onarımı yapılamıyor. Taziye evi ve tek bir parkın bile olmadığı Yeni mahalle, diğer semtlere göre yerinde sayıyor. Bu eksiklikleri giderecek aza arkadaşlarımla birlikte hizmete talibiz. Yeni mahalle sakinlerinin artık muhtarlık seçiminde de titiz davranmalarının zamanı gelmiştir.”


Fatih’te Taşkın muhtarlığa aday
Batman’ın Fatih mahalle muhtarlığına aday olan Görgin Taşkın, 25 yıldır oturduğu mahallesinin çözüm bekleyen sorunlarını yetki almasıyla birlikte çözeceğini söyledi.  Mahallede oturan semt sakinlerinin yanı sıra çevre ve dostlarının isteği üzerine muhtarlığa aday bıraktığını belirten Görgin Taşkın; “Fatih mahallesinde temizlik sorunu dikkat çekiyor. Ayrıca taziye evi ile bazı eksikliklerin giderilmesine yönelik de projelerimiz olacak. Tüm mahalle sakinlerinin gündeme getirdikleri sorunların çözümü konusunda üzerime düşeni yapacağım. Semt sakinlerinin hizmetinde olacağıma söz veriyorum. Yerel yönetim başta olmak üzere kurum ve kuruluşlarla diyaloga girip sorunlara çözüm bulmaya çalışacağız. Fatih mahallesinin hizmetine talipliyim” diye konuştu.





“Meydan’da değişim zamanı”
Yıllardır Meydan mahallesinde terzilik yapan Mehmet Şerif Tileği, “Meydan’da değişim zamanı” parolasıyla seçim çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. Gülistan caddesindeki işyerinin bir bölümünü muhtarlık ofisine dönüştüreceğini de kaydeden muhtar adayı Tileği; “Meydan mahallesinde yıllarımız geçti. Meydan semtinin sorunları yıllardır çözülmüyor. Muhtarlığın iyi yönetilmediği semtlerin başını Meydan çekiyor. Kentin en hareketli yaya güzergahının olduğu mahallemizde kalıcı hizmetler verebilmek için muhtarlığa talipli olduğumuzu seçmenlerimize anlatıyoruz. Göreve seçildiğimizde ilk icraatımdan biri de bir parkı Meydan’a kazandırmak olacak.  Meydan’da değişimi biz yaşatacağız” dedi.



Şafak’ta Fidan!
Batman’ın 16 Mayıs şehir stadının yer aldığı Şafak mahalle muhtar adayı Ahmet Fidan, kendisini mahallesinin sorunlarına adayacağını söyledi. Şafak mahallesinin biriken sorunlarının çözümü konusunda şimdiden bazı projeleri hazırladığını kaydeden Fidan, şunları söyledi; “Muhtar adayı arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Her adayın sorunların çözümüne yönelik farklı bir bakış açısı var. Her fikir ve projeye de saygılıyım ama çok da vaad veren muhtar adaylarından değilim. Amacım, Şafak mahallesinin sorunları yerel yönetimle birlikte çözmektir. Şafak mahallesine yararlı hizmetler getirmek için adaylığımı bıraktım. Sadece mühür almak için muhtar adayı olmadım.”




Sevim, Aydınkonak muhtarlığına aday

Fahrettin Sevim, Batman merkez Aydınkonak (Korike) mahallesi için muhtar adaylığını açıkladı. Aydınkonak’a hizmet için muhtar adayı olduğunu belirten Sevim, şöyle konuştu: “Doğup büyüdüğüm eski köyüm şimdi ki mahallem Korike sakinlerine hizmet edebilmek için adayım. Gerek ailem gerekse de çevrem ile yaptığım istişareler sonucu muhtar adaylığımı açıklıyorum. Batman merkeze bağlı olan Korike’nin sorunlarını çok iyi biliyorum. Muhtar seçildiğimde yapacağım çalışmalarla kısa sürede Korike'nin çehresini Valilik ve Belediyenin desteğiyle değiştireceğim. Benim para ve pula ihtiyacım yok. Aile olarak iyi bir ekonomiye sahibiz. Devletten alacağım muhtar aylığımı öncelikle mahallemizde bulunan dargelirli ailelere ve yoksul öğrencilere köy heyetinin önünde dağıtacağım. Şimdiden rakibim olacak olan bütün muhtar adaylarına başarılar diliyorum.”



Editör: TE Bilişim