** Barış ve Demokrasi Partisi’nde yarın yapılacak belediye başkan aday adayı ön seçimi öncesinde PM üyesi Nezir Gülcan, çarpıcı açıklamalarda bulundu; “Başkan adaylarımıza aynı mesafedeyiz. Delegelerimizin ellerini vicdanlarına bırakıp oy kullanacaklarına inanıyoruz.”


BDP’DE ÖN SEÇİM HEYECANI

Toplam 1.780 delegenin 6 sandıkta oy kullanacağı 13 belediye başkan aday adayı için tüm hazırlıkların yapıldığını söyleyen BDP PM üyesi Nezir Gülcan, adaylara aynı mesafede olduklarını belirtti. Dört sandığın halk evinde, birer sandığın da Genel-İş Sendikası ile taziye evinde kurulacağını ifade eden Gülcan; “Sandıkta oy kullanacak delegelerin listeleri hazırlandı. Kartlar, delegelere ulaştırılmaya başlandı. Her sandıkta tutulacak tutanakla oylar ilan edilecek” dedi.


EN ÇOK OY ALAN AÇIKLANACAK”

Genel Merkezdeki genelgeye göre en çok oy alan adayın açıklanacağını belirten Gülcan, şöyle devam etti; “Ancak Genel Merkezimiz daha sonra üç veya kaç aday isterse bunu da duyuracağız. Seçim Komisyonu olarak hiçbir adaya yakın da değil, uzak da değiliz. Bunu mahalle komisyonlarına da duyurduk. Halka kim yararlı olacaksa ellerini vicdanlarına bırakıp oy kullanmalarını istiyoruz. Komisyonun kimseyi işaret edeceği gibi bir çalışması yoktur. Delegelerimiz vicdanlarına danışıp oy kullanacak.”


BDP’DE FEODALİTEYE YER YOK”

BDP’de feodalite ve aşiret sisteminin olmadığına da işaret eden BDP’li Gülcan; “Burada feodalite, aşiret ya da kabile temsilcisi diye çalışmayı asla kabullenmiyoruz. ‘Aşiretle öne çıkıyorum’ diyen aday varsa dosyasını iade etmeye hazırız. Sırtını aşirete dayanan adaya karşıyız. Daha önce Belediye Başkan aday adaylarımızdan Abdulsamet Durak sağlık gerekçesiyle dosyasını çekince 13 aday adayı için delegelerin yarın kardeşlikten yana oy kullanacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim