-Bir süredir DEVA Partisi Beşiri İlçe Başkanlığı yapıyorsunuz, şu an çalışmalarınız ne düzeyde?

İkinci yılımız da 10 bin nüfuslu ilçede 200 üyeyi aştık. 9 Mahalle temsilcimizle kapı kapı, sokak sokak dolaşıyoruz. Türkiye’de olduğu gibi Batman’da da sürekli sahadayız.’ Açık açık oy vereceğiz’ demeseler de insanlar olumlu bakıyor partimize. ‘Kurtuluş Ali Babacan'ın elinde’ diyen çok vatandaşımız oldu. Biz Batman’da şuan ikinci parti olmayı hedefliyoruz. Hedefimiz, Beşiri'de üye sayısını iki katına çıkarmaktır

-Bu gezilerde seçmene ne anlatıyorsunuz?

Genel Başkanımız Ali Babacan’ı anlatıyoruz. Genel Başkanımız 12 eylem planını hazırladı. Sayın Babacan, seçimlerden sonra uygulamayı taahhüt ettikleri politikaları içeren 12 eylem planını açıkladı. Tarımdan ekonomiye, eğitimden yargıya birçok alanla ilgili 90 ve 360 günlük takvime bağlı önerileri içeren eylem planıyla ilgili Babacan, verilecek tüm katkılara açık olduklarını söyledi.

-Eylem planlarınızı mı anlatıyorsunuz.

 DEVA Partisi son bir yıldır belli aralıklarla Türkiye’nin temel sorunlarına yönelik çözüm önerilerini içeren eylem planları açıklıyor. Bugüne kadar sırasıyla Tarım Eylem Planı, Afet Yönetimi Eylem Planı, Sosyal Politikalar Eylem Planı, Yarına Atılım Eylem Planı, Ekonomi ve Finans Politikaları Eylem Planı, Yerel Yönetimler ve Şehircilik Eylem Planı, Yükseköğretim Eylem Planı, KHK Mağduriyetleri Eylem Planı, Çevre ve İklim Değişikliği Eylem Planı, Adil Yargı Eylem Planı ve Kültürel Atılım Eylem Planı basın  toplantılarıyla kamuoyuna açıklandı. Bu gezilerde de Eylem Planını vatandaşlarımıza anlatıyoruz.

-Beşiri ilçesinde ne gibi çalışmalar yapıyorsunuz?

Yaşlı, hasta ve bakıma muhtaç vatandaşların evlerine konuk oluyoruz. Vatandaşlarımızın dertlerini dinliyoruz. Gece-gündüz demeden ilçedeki köyler başta olmak üzere tüm mahalleleri ve çarşı-pazarı ziyaret ederek buralarda çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakmıyoruz. Her ay muhakkak tüm esnafımızı ziyaret ediyoruz.

-Geçmişten bu yana aktif siyasette yer aldınız, bize siyasi geçmişinizden bahseder misiniz?

2003 Yılında eski Batman Milletvekili merhum Nezir Nasıroğlu ile birlikte AK Parti’ye geçtik. Ben 2012 yılına kadar da fiilen çalıştım ama yönetimde yer almadım. 2012 Yılından sonra Halka İlişkiler’den sorumlu İl Başkan yardımcısı olarak görev yaptım. Çok fedakarlık yaptım ama karşılık alamadım, ayrıldım.

-Beşiri’de çözülmesi gereken öncelikli sorunları nelerdir?

Devlet Hastanemizde branş doktor eksikliği var. Ya Batman merkeze ya da çevre illere gitmek zorunda kalan hastalarımız var. Yine ilçemizin ilçe otogarı yok.  Beşiri’nin acil çözülmesi gereken konuları sağlık, eğitim ve özellikle işsizliktir. Kira Dağı’na bir tünelin yapılması da şart. Kış aylarında buzlanma oluyor ve bu da sürücüler için can güvenliği teşkil ediyor. Göreve geldiğimizde bu sorunları çözmeye talibiz. Köylerde elektrik kesintileri oluyor. Özellikle kış döneminde köylerde elektrik kesintileri ağırlıklı olarak yaşanıyor. Çiftçiler de artan maliyetle başa çıkamıyor.

-Çiftçilik çok mu zorlaştı?

Genel Başkanımız sayın Babacan’ın dediği gibi çiftçinin gübresini yüzde 50 hibe edeceğiz. Mazotun yüzde 50’sini yine hibe vereceğiz. Çiftçiye enerji de kolaylıklar sağlayacağız. Çünkü çiftçi maliyetler karşısında ayakta durmakta zorlanıyor. Geçen sene kuraklık yaşandı. Çiftçimiz geçen yıl zor günler geçirdi. Gübre ve mazot almış başını gidiyor. Yöre çiftçisi zor durumda. Çiftçinin acilen desteğe ihtiyacı var.

-Beşiri ovasında daha çok ne ekiliyor?

Çiftçi mısır, buğday ve mercimek ekimini tercih ediyor. Hatta çoğu çiftçi maliyetlerden dolayı arazisini icara veriyor. Çünkü, girdilerle artık baş edemez durumda.

-Seçmene vermek istediğiniz bir mesajınız var mı?

Türkiye geneli eş zamanlı olarak çalışıyoruz. Beşiri’de DEVA Partisi olarak 2 yılı aşkındır gerek parti politikalarımızı aktarmak, gerekse de sorunlarımıza şimdiden çözüm üretmek için hummalı çalışmalar yapıyoruz. Vatandaşlarımız hem ilçe merkezinde hem de bağlı köylerde bize yoğun ilgi gösteriyor. Mahalle ve köylerimizde temsilcilerimizin büyük bir kısmını tamamladık. Birçok noktadaki başvuruları da değerlendirmeye devam ediyoruz. DEVA Partisi olarak ilçede hedefimiz büyük. Bu ilçeye uzun yıllardır getirilmeyen birçok hizmetin farkındayız. Beşiri'nin unutulmaya yüz tutan bir ilçeye dönüştürülmesine hiçbir suretle müsaade etmeyeceğiz. Kapı kapı dolaşarak vatandaşlarımızın sorunlarını yerinde tespit ediyor ve çözüm önerilerimizi aktarıyoruz. İnanıyorum ki, önümüzdeki ilk seçimde teveccüh partimizden yana olacaktır.

Editör: TE Bilişim