** Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk, Batman Belediye Eşbaşkanı Sabri Özdemir ve HDP’li adayların karşıladığı Kozluklu kitle, gövde gösterisinde bulundu.

BU KEZ KOZLUK’TAN KATILIM
Seçime 17 gün kala HDP’ye katılımlar sürüyor. Kozluk Ak Parti İl Genel Meclis üyesi Burhan Saran, Kozluk Ak Parti İlçe Başkan Yardımcısı Servet Barlık ve 47 köy-mahalle muhtarı, davul ve zurna eşliğinde HDP’ye katıldı. Batman Belediye Eşbaşkanı Sabri Özdemir’in Kozluk’ta eşlik ettiği eski Ak Partililer, Kozluk’ta ilçe turu yaptı. Öğle saatlerinde Batman Park önünde toplanan kitle, merkez lokale yürüdü. Belediye Eşbaşkanı Sabri Özdemir, geçiş esnasında güzergahtaki partilerin seçim lokallerine yönelik her hangi bir sataşmamanın yapılmamasını istedi. Merkez seçim lokali önünde partilileri Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk, Faris Özdemir, HDP Milletvekili adayları ile HDP-DBP il yöneticileri, alkışlarla konukları karşıladı.


TÜRK: “BUGÜN VAR OLMA GÜNÜDÜR”
Partililere seslenen Türk, şöyle konuştu: “Ortadoğu’da artık Kürtsüz bir yaşamın olmayacağını herkese ıspatladık. Kürtleri ve Kürt mücadelesini terörize etmek isteyen anlayışlar, bugün Ortadoğu’da Kürtsüz demokratik bir geleceğini olmayacağını çok iyi biliyorlar. Kürtsüz bu barışın asla olmayacağı iyi biliyorlar. Artık siyasi parti yok. Eğer AKP’li ve CHP’li de olsaydım, bu seçimde halkımın yanında yer alırdım. Onun için bugün var olma günüdür. Geçmişte ‘Kürtler siyaset yapsın’ diyenler, bugün Kürtlerin birlikteliğinden korkmaya başladılar. İftira kampanyasını yürütüyorlar. Ama iftira kampanyaları artık para etmez. Kürtler hiçbir zaman zulme boyun eğmeyecek.”

“GECELİ-GÜNDÜZLÜ ÇALIŞACAĞIZ”
Burhan Saran, Servet Barlık, muhtarlardan İlhan Altaş, Sadullah Varlık ve Raşit Arslan, 47 köy ve mahalle muhtarıyla birlikte katıldıkları HDP’ye geceli-gündüzlü çalışacaklarını ifade ettiler. HDP sade bir üye gibi çalışacaklarını belirten Servet Barlık: “Artık gün HDP’nin günüdür. Kürtlerin 7 Haziran seçimlerinde destekleyeceği tek parti HDP olmalıdır. Bu birliktelikle Kürtlerin yıkamayacağı baraj yoktur” dedi.

Editör: TE Bilişim