**HDP Millletvekili adaylarının hafta sonu konuk oldukları Milikan köyü şeyhlerinden Nurettin Tüzün mesaj verdi; “HDP'de birlikteliğin kapısıdır. Herkes kendi inancını temsil edebilmesi için umut kapısı olmuştur.”

HDP’Lİ ADAYLAR HER YERDE
HDP Batman Milletvekili adayları Ali Atalan, Saadet Becerikli, Ayşe Acar Başaran ve Hasan Yağız, seçimin yaklaşmasıyla kırsaldaki gezilere ağırlık verdi. Aralıksız bir şekilde çalışmalarını sürdüren adaylar, Batman kent merkezi, ilçe, belde, köy ve mezralarda çalışmalarını sürdürdü. HDP Batman Milletvekili adayı Ayşe Acar Başaran Kozluk’un Bekirhan Beldesi'ne konuk oldu. Acar'a, HDP ve DBP il ilçe yöneticileri eşlik etti. Beldede Milika ve Şeyh köylerine giden adaylar, mezraları da unutmadı. Adaylar HDP'yi anlattı, halktan da destek istedi. Milika köyünde köyün şeyhlerinden Şeyh Nurettin Tüzün ile görüşen adaylar, ilgi ile karşılaştı. 


TÜZÜN; “HDP BİRLİKTELİĞİN KAPISIDIR”
Şeyh Nurettin Tüzün,  HDP  adayı Ali Atalan'ın kendileri için bir şans olduğunu ifade etti. Tüzün, Kürt halkını Avrupa'da Atalan ve Atalan gibi mücadele edenlerin kabul ettirdiğini söyledi. Kobanê direnişinin Kürt halkının birlikteliği için örnek temsil ettiğini belirtenTüzün; “Halen AKP saflarında yer alan Kürtler de Kobanê direnişine baksınlar. Kobanê direnişi onlar için yeterlidir. HDP de birlikteliğin kapısıdır. Herkes kendi inancını temsil edebilmesi için umut kapısı olmuştur” dedi. Adaylar daha sonra her yıl Mayıs ayının 2'nci haftasında anması gerçekleştirilen Şex Mahmut ziyaretine gittiler.


TPAO İŞÇİLERİNE ZİYARET

Halkların Demokratik Partisi Milletvekili adayı Ali Atalan, kent merkezinde seçim çalışmalarını sürdürdü. Atalan'a HDP PM üyesi Osman Ergin, Batman Belediyesi Eş Başkanı Gülistan Akel, Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Mustafa Mesut Tekik, HDP ve DBP'li yöneticiler eşlik etti. TPAO işçileri ile yemekte bir araya gelen partililer, işçilerden destek istedi. Sendika Başkanı Tekik, HDP'nin beyannamesinde işçilere yer verdiği ve haklarını savunduğu için HDP'yi destekleyeceklerini belirtti. HDP beyannamesinin toplum yüzde 90'nı tarafından kabul edilerek benimsendiğini dile getiren Atalan, tüm kesimleri çatısı altında toplayan HDP'nin Türkiye hakları için büyük bir şans olduğunu söyledi. TPAO birimleri gezen HDP’liler ilgiyle karşılaştı. İşçiler, 7 Haziran seçimlerinde HDP'yi destekleyeceklerini söylediler.

Editör: TE Bilişim