**Batman Belediye Başkan aday adaylığına talipli 14 Belediye Başkan aday adayları arasında önümüzdeki günlerde ön seçim yapılacağını söyleyen BDP İl Eşbaşkanı Serdar Atalay; “Yaklaşık bin 800 delege aday adayları için oy kullanacak” dedi.
FARKLI BÖLGELERDE SANDIK
BDP, Batman’da Belediye Başkan aday adaylığı başvurusunu sonlandırırken, ön seçim hazırlıklarını da tamamladı. BDP İl Eşbaşkanı Avukat Serdar Atalay, 14 aday adayı arasında yapılacak ön seçimde bin 800 delegenin farklı bölgelerde oy kullanacağını söyledi. Mevcut Başkan aday adayları arasında ilk sırada yer alan ismi Genel merkeze de ileteceklerini belirten Başkan Atalay; “Genel merkezden ön seçim için tarih bekliyoruz. Adaylık başvurusu süresi geçen Pazar tamamlanmıştı. Batman merkez Başkan aday adayları için kapandı” diye konuştu.
14 ADAY ADAYI YARIŞACAK
Batman Belediye Başkan aday adaylığına başvuran Hürriyet Kaytar, Selim Aratemur, Hasan Sancar, Mustafa Tekik, M.Şafi Ekinci, İdris Ekmen, Mehmet Demir, Hakkı İpek, Sabri Özdemir, Sıddık Akın, M. Şafi Bozyiğit, A.Samet Durak, Eyüp Şahin ve Beşir Erol, bin 800 delegenin oyunu alabilmek için yarışacak. Daha önce Başkan aday adaylığına başvuran Rıfat Bayam ile Kazım Ataş’ın dosyaları geri verilmişti.
SASON VE HASANKEYF’E ATAMA
Batman’ın ilçe ve belde Belediye Başkan aday adaylıklarına da Sason ve Hasankeyf ilçeleri dışında rekor başvuru oldu. Kozluk’ta 11, Beşiri’de 9, Gercüş’te 5, Bekirhan’da 9 ve Balpınar’da da 5 başvurunun Belediye Başkan aday adaylığına yapıldığını söyleyen BDP İl Eşbaşkanı Atalay; “Sason ve Hasankeyf’e seçim komisyonu tarafından aday ataması yapılacak. Bazı ilçe ve beldelerde adaylar arasında eğilim yoklaması yapıldı” dedi.

Editör: TE Bilişim