**Hür Dava Partisi Batman Belediye Başkan adayı Aydın Gök, 30 Mart yerel seçimlere hazır olduklarını söyledi. Dürüst Belediyecilikle halkın hizmetine talipli olduklarını belirten Aydın Gök; “Huzur ve mutluluğun hakim olduğu bir yönetim anlayışını vaat ediyoruz” dedi.
“HUZUR VE MUTLULUK VAAT EDİYORUZ”
30 Mart’taki yerel seçimlere yönelik seçim startını veren Hür Dava Partisi Batman Belediye Başkan adayı Aydın Gök, dürüst Belediyecilik ve gerçek hizmet anlayışıyla hizmete talipli olduklarını söyledi. Gök, şöyle konuştu; “Ümitsizlik ve karamsarlığın, rüşvet ve yolsuzluğun, adam kayırma ve yandaşlığın, başı boşluk ve düzensizliğin partizanlık ve tarafgirliğin hakim olduğu yönetim anlayışı yerine umudun ve iyimserliğin, doğruluk ve dürüstlüğün, adalet ve hakkaniyetin, emniyet ve güvenin, yardımlaşma ve dayanışmanın kısaca huzur ve mutluluğun hakim olduğu bir yönetim anlayışını vaat ediyoruz.”
“BOL KESEDEN YALDIZLI SÖZLER VERMİYORUZ”
Başkan adayı Gök, şöyle devam etti; “Birileri bu söyledikleriniz karın doyurmaz diyebilir. Ve birilerinin yaptığı gibi evvela bol keseden, yaldızlı sözlerle vizyon projeleri sıralamamızı bekleyebilirler. Halkımızın bizlerden proje beklemesi en doğal hakkıdır. Fakat projelerin hayata geçirilebilmesi için kasanın dolu olması lazım. Evvela belediyelerin kasasına bağlanan ve kaçaklara sebep olan hortumları kesmek lazım. Bunun için de gerçek manada Allah’ tan korkan, belediyeyi halkın malı bilip, onu yetim malı gibi muhafaza edecek başkanlara ve kadrolara ihtiyaç vardır. Aksi takdirde kuzuyu kurda, ciğeri kediye teslim etmiş oluruz. Eskiden belediye başkanlarına, şehrin emin kişisi, güvenilir kişisi anlamına gelen şehr-emini derlerdi. Şehrin mülki amiri şehrin emiri, belediye başkanı şehrin emini idi. İslam coğrafyasında belediye başkanına verilen şehr-emini adı çok şey ifade ediyor.”
“MECLİS’TEN SİYASET, BELEDİYELERDE HİZMET YAPILIR”
Gök, yerel yönetimlerin yerelde partizanlık yaptığına dikkat çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü; “Yıllarca belediyelerde hizmet üretmeyenler siyasi kimliklerini bahane edip, beceriksizliklerini örtbas etmek için yerelde partizanlık yapmaktadırlar. Siyasi manevralarla yıllardır halkın gözünü boyamaktadırlar. Sokaklarda kavga veriyoruz demekte, hizmet talep eden kendi yandaşlarını dahi susturmaktadırlar. Ve özellikle bölgemizde yıllarcadır belediyelerde yerel demokratik diktatörlükler hakim olmuştur. Halkımıza hizmet vermemeyi, siyasi mücadeleye bağlayanların mazereti geçersizdir. ‘’ Mecliste Siyaset, Belediyelerde Hizmet’’ yapılır. Bu ikisini birbirine karıştırmamak lazımdır.Siyaset mecliste yapılır. Siyasi mücadelenin, hak almanın, siyasi taleplerin hakka dönüşmesi, alınan hakların korunması yeridir. Belediye başkanlarının elbette bir siyasi düşüncesi ve duruşu olacaktır. Ama bu onun tarafsızlığına, adil olmasına engel değildir.Belediyeler ise halka hizmet mekanlarıdır. Halka hizmet üretilir. Şehrin yaşam kalitesi yükseltilir. Yerleşim yerleri yaşanır hale getirilir.”
“İŞADAMLARINA DESTEK OLACAĞIZ”
Batman’ın hizmetlerin en güzeline layık bir şehir olduğunu ifade eden Gök; “Batman’ımız, halkımız hizmetin en iyisine layıktır. Rüşvetin, haracın, yandaşlığın olmadığı, adil, tarafsız bir belediyeciliği hak ediyor. Adaylarımız halkın içinden çıkan, sivil toplum kuruluşlarında halka hizmet etmiş, sorunlarını , sıkıntılarını, taleplerini iyi bilen kişilerdir. Halkımızın ihtiyaçlarını ve sıkıntılarını gidermek için, karşılık beklemeden çaba harcayan çalışkan ve fedakar kişilerdir. Geleceğimiz olan çocuklarımızı, gençlerimizi her türlü kötü alışkanlıklardan, sapkınlıklardan korumak için çabalayan kişilerdir. Sanayici, müteahhit ve işadamlarımıza köstek değil, destek olacağız. Mümkün olduğunca bu halka hizmet için yollarını açacağız. Karşılıklı partizanca kısır çekişmelerden uzak durup, tam tersine Batman’ ımıza hizmet için tüm yerel yönetimler ve bağlı kuruluşlar, Ticaret ve Sanayi Odaları, üniversiteler, STK’lar, v.s. elbirliğiyle hem yıllarcadır uygulanmayı bekleyen önemli eski projeleri ve hem de yeni kentsel ve sosyal projeleri hayata geçireceğiz. Halkımızın yaşam kalitesini artırmak ve şehrimizin yaşanabilir bir şehir olması için toplumun her katmanına eşit ve adil hizmet götürmek için kısa, orta ve uzun vadeli makul ve uygulanabilir projelerimizi zamanı gelince halkımızla paylaşacağız” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim