Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cengiz Zor, Batman’da partililerle bir araya gelerek değerlendirmelerde bulundu. Ekonominin kötüye gittiğini belirten Zor; “Türkiye’de asgari ücret 2 bin 825 Lira, açlık sınırı 2 bin 900 lira, yoksulluk sınırı 9 bin 500 baktığınız zaman Türkiye’de memur işçi kesimi dahi yüzde 82’si yoksulluk sınırının altında. 40-45’i ise açlık sınırı altında” dedi.

BASIN TOPLANTISINDA KONUŞTU
Batman programına basın buluşması ile başlayan Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cengiz Zor, basın toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Yeniden Refah İl Başkanı Ziyaülhak Yamaç ve partililerin katıldığı toplantıda konuşan Zor, aşılama çalışmalarına dikkat çekerek; “İnsanlarımız başta sağlıktan memnundu fakat koronavirüs çıktıktan sonra Türkiye’de ki sağlık ile ilgili politikalar da şu noktada anlaşmazlığa düştük. Henüz daha aşı fazlarının tamamlanmammış olan bu sıvaların insanımıza aşı adayı bu sıvıların insanımıza ulaştırılması noktasında gönüllük esasına göre aşı yapılması lazım. İnsanlara zorla aşı yapılmasını kabul etmiyoruz. Her 48 saate PCR testi veriyoruz. Bu büyük bir zülümdür. İnsanlar ıstırap içerisinde. Yeni doğan bebeklere bile aşı yapıldığını duyduk” dedi.

“YÜZDE 82’Sİ YOKSULLUK SINIRINDA”
Genel Başkan Yardımcısı Zor, ekonomik gidişata da dikkat çekerek, şöyle devam etti; “Türkiye’de asgari ücret 2 bin 825 Lira, açlık sınırı 2 bin 900 lira, yoksulluk sınırı 9 bin 500 baktığınız zaman Türkiye’de memur işçi kesimi dahi yüzde 82’si yoksulluk sınırının altında. 40-45’i açlık sınırı altında. Sosyo ekonomik yapıdaki insanlarda siz huzur ve barış bekleyebilir misiniz?  Siz insanların tebessümlü bir şekilde güne başlamasını bekleyebilir misiniz? Peki, biz fakir bir ülke miyiz? Erbakan zamanın da 50 milyar dolardı, gayri safi milli hâsılaydı. 6 ayda 35 milyar dolar daha ekledi. Bir 6 ay daha 35 milyar daha ekledi. Bugün Türkiye’nin gayri safi milli hasılası 1 trilyon dolar, Erbakan hoca 1.2 trilyon dolar ilave ile 2 trilyon dolara çıkardı. Demek ki Türkiye zengin bir ülkedir. Erbakan hoca, milli görüş bu işi veriyor da diğerleri neden veremiyor? Bu bölgenin dokusuna uygun hizmetler, istihdam alanları oluşturulmalı.” (Altan Ayaz)

Editör: TE Bilişim