** 4 Şubat’ta 6. Olağan kongrede Ak Parti Batman İl Başkanlığına seçilen Murat Güneştekin, milletvekili aday adaylığı için istifa etti. İl yönetim kurulu üyesi Cuma Dişikırık da aday adaylığı için istifa ederken, Kültür ve Turizm İl Müdürü İhsan Aslanlı ile Vali Yardımcısı Mekan Çeviren de aday adaylığı için görevlerinden ayrıldı.

GÜNEŞTEKİN İSTİFA ETTİ
Kamu görevlileri ile parti teşkilatlarında görev alanların milletvekili aday adaylıkları başvurularının son gününde Ak Parti İl teşkilatında hareketlilik yaşandı. Geçen hafta başkente giden Ak Parti İl Başkanı Murat Güneştekin, Ak Parti Genel Merkezi ile yaptığı istişarelerin ardından istifa kararını verdiğini söyledi. Kozluk Belediye Başkanı Veysi Işık, Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen ve bazı partililerle birlikte basın toplantısı düzenleyen Güneştekin: “İki kez görev üstlendiğim partimden milletvekili aday adaylığı için istifa ediyorum. 2015’teki seçimde de 3. Sıra adayıydım. 24 Haziran seçimleri için görevimden ayrılıyorum” dedi. Güneştekin’in yerine İl Başkanı görevine Seçim Hukuk İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Mustafa Bilgin getirildi.

ASLANLI, ÇEVİREN VE DİŞİKIRIK
GÖREVİNDEN AYRILDI
Ak Parti il yönetim kurulu üyesi Cuma Dişikırık da dün il teşkilatına istifa dilekçesini verirken, Cumartesi günü Milletvekili aday adaylığını açıklayacağını söyledi. Uzun süredir Batman Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü görevini yapan İhsan Aslanlı, 24 Haziran seçimleri için görevinden ayrıldığını ifade etti. İstifa dilekçesini Valiliğe sunduğunu belirten Aslanlı: “İl teşkilatına kısa sürede milletvekili aday adaylığı için başvuruda bulunacağım” dedi. Öte yandan Batman’daki kamu görevlileri arasında istifa eden bir başka isim ise Vali Yardımcısı Mekan Çeviren oldu. Çeviren, daha önce Aksaray’dan aday adayı olmuştu. Ak Parti İl Başkanlığına ilk gün resmen müracaatta bulunanlar ise Bahattin Akman ile Özkan Adanır oldu. Aday adaylarından 6 Bin TL bağış alınırken, engellilerden 1000 TL bağış alınacağı belirtildi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim