**Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Mustafa Tekik, başkan aday adaylığını açıkladı. Basın turu gerçekleştiren Tekik; “Her şeyden önce adil ve eşit yönetim anlayışımız olacak” dedi.


ESKİ BAŞKANLARA TEŞEKKÜR

Batman Belediyesi’ni yöneten Abdullah Akın, Hüseyin Kalkan ve Necdet Atalay’a hizmetlerinden ötürü teşekkür eden BDP’li Belediye Başkan aday adayı Mustafa Tekik, BDP’li 13 aday adaya da başarı diledi. Temel amacının Batman halkına hizmet etmek olduğunu söyleyen Tekik; “Toplumsal dokuya yönelik sosyal hizmet projelerimle Batman ile bu kenti yaşanılması tercih edilen bir yerleşim birimine getirme anlamında herkesten destek isteyeceğiz. Kürt özgürlük hareketinin paradigması ve sistemi var. Demokratik özerklikle yeni yaşamı vaad edecek felsefeyle yola çıkıyoruz. İddialıyız. Adil ve eşit yerel yöneticilik anlayışımız olacak” dedi.


KENT KİMLİĞİNİ YAKALAYACAĞIZ”

Şehirde yaşayan Kürt, Türk, Arap, Ezidi ve diğer toplumlara hizmet edeceklerini belirten Tekik, şöyle devam etti; “Batman, Kuzey ve Güney diye iki ayrı kent gibi duruyor. Bu durumu ortadan kaldırıp, entegre olan bir yerel yöneticilik anlayışını düşünüyorum. Sosyal-ekonomik anlamda birbirinden izole edilmemiş entegre edilen bir kent planlıyoruz. Ayrıca bir birinden kopuk kentiz. Sosyal projelerimizden biri de Batman’a sevgi ve hoşgörüyü yansıtmak olacaktır. Batman’ı güçlü kent kimliği olan bir şehir haline getireceğiz. Projelerimizi mahalle ve kent meclisleriyle hayata geçireceğiz. Çünkü Kürt hareketinin paradigması da bunu gerektiyor. Eko sistemi, ekonomik yapısı güçlü bir şehire yansıtacağımız sayısız projelerimiz olacak.”



Editör: TE Bilişim