**Batman Merkez Seçim Kurulu kent merkezinde 15 mahalle, Sason İlçe Seçim Kurulu ise 53 mahalle ve köyde sandıkların yerlerinin değiştirileceğini açıkladı. Diğer ilçelerde de bazı sandıkların yerlerinin değiştirileceğine yönelik hazırlıklar sürdürülüyor.
60 BİN SEÇMENİ KAPSIYOR
1 Kasım erken genel seçimde ‘birleştirilmiş sandığa’ yönelik Batman’da kenar mahalleler ağırlıklı oyların bulunduğu sandık yerlerinin değiştirilmesine yönelik Merkez ilçe Seçim Kurulu karar aldı. Batman kent merkezinde toplam 230 bin seçmenden 50 bin seçmenin bulunduğu Petrolkent, Karşıyaka, Seyitler, Güneykent, Çamlıca, Huzur, Yeşiltepe, Çay, 19 Mayıs, Pazaryeri, Korik, Cudi, Petrol, Bayındır ve Hilal mahallelerinde ‘birleştirilmiş sandık’ uygulamasına gidileceği açıklandı. Seçim Kurulu yetkilileri, seçmenlerin oy kullanacakları sandıkların belirlenmesine yönelik çalışmaların hızlandırıldığını bildirdi.
İLÇELERDE DE SANDIK YERLERİ DEĞİŞİYOR
15 bin 701 seçmenin bulunduğu Batman’ın Sason ilçesinde de 12 mahalle ile 41köyde sandık kurulamayacağına karar veren İlçe Seçim Kurulu, 16 noktada kurulacak sandıklar için çalışma başlattı. Sason İlçe Seçim Kurulu, sandıkların taşınmasıyla ilgili karar yazısını Yüksek Seçim Kurulu’na gönderdi. İlçe merkezindeki 12 mahalledeki sandıklar 4 mahalle ile birleştirilecek. Bu arada Batman’ın Kozluk, Gercüş, Beşiri ve Hasankeyf ilçelerinde de bazı köy ve mahallelerde birleştirilmiş sandık çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

Editör: TE Bilişim