*BDP ile Ak Parti’de Belediye Başkan aday adaylığının yanı sıra İl Genel ve Belediye Meclis üyeliklerine il genelinde 550 başvuru oldu.

ÜYELİKLERE HÜCUM

2014 Mart seçimde yerel yönetimde söz sahibi olmak isteyenler, tabanı olan iki partiye akın etti. BDP’ye 300, Ak Parti’ye ise 250 kişi, il Genel ve Belediye Meclis üyeliklerine müracaat etti. 30 Kasım tarihine kadar sürecek müracaatlarda Belediye Başkan aday adaylarında da artışın olmaması dikkat çekti. Batman Belediye Başkan aday adaylığına BDP’den 15, AK Parti’den ise 6 müracaat oldu. AK Parti İl Başkanı Murat Güneştekin, Batman’da il Genel Meclis üyeliklerine 24, Belediye Meclis üyeliklerine ise 38 müracaatın yapıldığını söyledi.

BDP’DE REKOR BAŞVURU

BDP, İl Genel ve Belediye Meclis üyeliklerine başvuranların akınına uğradı. İl genelinde 300 başvurunun yapıldığı BDP’de Belediye Başkan aday adaylığına başvurunun son gününde Kozluk Belediye Başkan aday adaylığına Almanya’da oturan Yılmaz Ataş’ın başvurusuyla aday sayısı 11’e yükseldi.

İMC’DEN YILDIZ BATMAN’DAYDI

İMC TV’de her sabah 4 saat süreyle medyanın gündemindeki konuları değerlendiren başarılı gazeteci Güler Yıldız, dün Batman’daydı. Diyarbakır’da katıldığı bir filmin galasının ardından Batman’daki dostları Yusuf Onat ve BDP’li Başkan aday adayı Sabri Özdemir’i ziyaret eden Yıldız, Çömçe lokantasında ağırlandı. Siyasetin nabzını kısa da olsa tutan Yıldız, günü birlik geldiği Batman’da akşam saatlerinde ayrıldı.

Editör: TE Bilişim