*Milletvekili aday adayları için geri sayım başladı. Mesainin ilk gününde Yüksek Seçim Kurulu’na milletvekili aday listeleri teslim edildiğinde; o zaman partilerdeki küskünlük ve kırgınlıklara tanık olacağız...

*Listelerin açıklanmasının ardından seçim bölgelerine gelecek Milletvekili adayları, iftar sofralarına koşuşturacak. Partilerin seçim lokallerinde belki de sahura kadar seçim propagandası yürütecek adaylar olacak…

HERKESİN KULAĞI ANKARA’DA
Milletvekili aday adayları için beklenilen gün gelip çattı.

Pazartesi günü Milletvekili aday adaylarının isimleri Yüksek seçim Kurulu’na verilecek.

Temayüldü, mülakattı, anketti, sosyal medyaydı, şuydu buydu… Her şey bir yana. Partilerin Genel Başkanları ve üst düzey kurmayları, milletvekili aday listelerini şekillendirip YSK’ya gönderecek. Tabanı olan partilerde herkes kimin listenin ilk sıralarında yer alacağını merak ediyor. 24 Haziran seçimleri için aday bolluğu vardı. Batman’ın vekil sayısının 5’e yükselmesi aday adayı sayısını fazlalaşmasına neden oldu. Ancak bir o kadar da siyasette şansını denemek isteyen bazı simaların da ortaya çıkmasını sağladı.

Batman’dan 63 aday adayının başvurduğu Ak Parti, aday belirleme sürecini önceki gün tamamladı. Uzun bir süredir Ankara’da karargah kuran aday adaylarının artık Genel Merkez’deki kulisleri sona erdi. Aldığımız duyumlara göre aday adayları artık Genel Merkez’e giremiyor. Bu durumun ardından birçok aday adayı kente dönüş yaptı ve Ankara’dan gelecek haberi bekliyor.

HDP’de de 70 kişi Batman listeleri için başvuruda bulunmuştu. Sürpriz isimlerin konuşulduğu HDP’de de artık adaylar üzerine son rötuşlar yapılıyor. Önceki vekillerden bazılarının listede olmayacaklarına dair duyumlar var.

MHP’nin adayları da önceki gece açıklandı. Saadet ve İyi Parti’nin adayları da şekillenmiş gibi.

Kısacası; Pazartesi günü gözler tabanı olan partilerin adaylarına çevrildi.

ADAYLAR İÇİN ZOR BİR SEÇİM
24 Haziran seçim çalışmalarının Ramazan’a denk gelmesi milletvekili adaylarını yoracak…

Adayların çoğu zamanlarını iftar sofrasında geçirecek. Hatta bazı adaylar belki sahuru da seçim lokalinde yapacak. Zor bir seçim milletvekili adaylarını bekliyor. Seçime neredeyse bir ay gibi kısa bir süre kaldı. Seçim lokalleri yeni yeni açılıyor. Batman’ın toplam seçmen sayısı 343 bin civarında…

Milletvekili adayları Batman kent merkezinin yanı sıra ilçelere program düzenleyecek.

Zaman dar…

Milletvekili adaylarının bu şehir için düşündükleri projelerin neler olduğunu seçim kampanyasında göreceğiz. Seçmen profilinin çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu Batman’da adayların bu seçimde verecekleri vaatler merak konusu. Çünkü bu şehir bazı yatırımlarda ve projelerde gerilerde kaldı.

Milletvekili aday listelerinin Pazartesi günü açıklanınca; her seçim öncesinde karşılaştığımız manzaralardan biri de küskünlükler oluyor. Listelerde umduğunu bulamayanlar rakip partilerin saflarında yer alabiliyor.

Mesainin ilk gününde listeler açıklandığında dananın kuyruğu da kopmuş olacak.

Milletvekili aday adayları heyecanlı…

Bakalım Pazartesi günü hangi sürprizlerle karşılaşacağız?