Okulların tatile girmesi, havaların da ısınmaya başlamasıyla birlikte bisiklet, kaykay ve paten sezonu çocuklar ve gençler için de haliyle açılmış oluyor.

Karnelerin alınmasıyla birlikte pek çok çocuk hayalini kurduğu bisiklet, kaykay ve patene karne hediyesi olarak sahip oldu. Kimisi de bayramda biriktirdiği harçlıklarla bunları aldı. Ancak çoğu ailenin ve çocuğun asıl problemi, bunları kullanabilecekleri güvenli bir alanın olmayışıdır. Bazı ailelerin çocuklarına bu araçları alırken ciddi endişeleri de yok değil. Bu konuda ailelere katılmamak da elde değil. Herkes site tipi dediğimiz konutlarda oturmuyor. Birçok apartmanın bahçesi bile yok. Bu bakımdan birçok çocuğun hayalini süsleyen bu araçlar, ailelerin ciddi endişeleri dolayısıyla çocuklara alınmıyor. Bu durum çocukluğumda benim için bile böyleydi. Uzun yıllar ısrarla istememe rağmen bisiklete erken yaşlarda sahip olamamıştım. Uzun süren ısrarlarıma rağmen sürecek yer olmayışından endişe duyan annem ve babam onca ısrarıma rağmen hayalimin gerçekleşmesine izin vermiyordu. Araba çarpacağından cadde ve trafikte süreceğimden korkuyorlardı. Her ne kadar kaldırımlarda süreceğime dair sayısını hatırlayamadığım yeminler sözler verdiysem de bisiklet sevdam onların evlat sevdasının ve kaygılarının önüne geçememişti. Bu hayalime ancak bana ve sözüme güvenebilecekleri 15 yaşında kavuşmuştum ki o heves de o yaştan sonra ancak bir iki sene sürdü.

Dolayısıyla da şimdi empati kurarak hem, çocukluğumdaki ısrarlarıma rağmen bisikleti almayan, ebeveynlerimi hem de günümüz çocuklarını gayet iyi anlayabiliyorum. Bu durumda aileyi de çocukları da bir nebze de olsa rahatlatacak, kentimiz çocukları için de iyi bir sosyalleşme ve kaynaşma ortamı olacak belki de bisiklet sporcularının yetişmesine olanak sağlayacaktır. Böyle bir park aileleri de çocukları da sanırım ziyadesiyle memnun edecektir.

Nitekim pek çok kere cadde ve sokaklarda tehlikeli şekilde arabaların arasında paten kullanan gençleri görebiliyoruz. Hatta birkaç sefer arabanın altında kalmak üzere olan patencileri bile gördüm. Öte yandan tehlike arz etmesin diye kaldırımlarda bu tür araçları kullananlar gençler zaman zaman yayalara da rahatsızlık verebilmektedir.  Bisiklet kazalarıyla yaralanan ve ölen çocukları da düşündüğümüzde böyle bir parkın yapılmasının ne denli ihtiyaç olduğu sanırım daha açık olarak anlaşılacaktır.

Bu tür olumsuz durumların yaşanmaması, trafik güvenliğinin tehlike düşmemesi ve çocuklarımızın güvenli bir şekilde bu araçları keyifle kullanabilmeleri için belediyemizden çocuklar için kaykay, paten ve bisiklet parkı yapmasını tüm genç ve çocuklarımız özellikle de kaygılı anne babalar için talep ediyorum.

Belediye başkanımıza da Batman’a kazandırmış olduğu birbirinden güzel hizmetleri için teşekkürlerimi sunuyorum. Gençlere yapılan hizmetlere ne denli duyarlı olduğunu da biliyoruz. Bu parkı da en kısa sürede Batmanlı çocuklarımızın hizmetine kazandıracağını da ümit ediyorum.