*Batman Organize Sanayi Bölgesi, gelecek için ‘umut’ veriyor. Tekstil’de kurumsal firmalar, Batman’da çıtayı öyle bir yükselttiler ki, artık her tekstil atölyesi, markaların izinde gidiyor. Dünya basınında yer alan GAMATEKS ile Trikotek gibi kurumsal tekstil firmaları, tabiri caizse OSB’ye hayat vermiş…

*Ege’nin tekstil duayeni GAMATEKS yönetim Kurulu Başkanı Osman Aydınlı, yeni yılda Batman’a ‘İplik’ fabrikası müjdesini veriyor: “Batman’da yatırımcılara büyük kolaylık sağlayan bir Valimiz var. Söz veriyorum; 2021’de Batman’ın ihtiyacı olan bir iplik fabrikası kuracağım…”

DÜNYA BASININDAKİ MARKA BATMAN’DA
Dünyada haftalık olarak yayınlanan Newsweek Dergisi, Türkiye’de giyimde modanın öncüsü olan GAMATEKS Yönetim Kurulu Başkanı Osman Aydınlı’ya geniş yer vermiş.

“Türkiye’nin tekstil ve hazır giyim sektörü, ekonomisinin ve ihracat tabanının kritik bir birleşenidir ve sektör büyümeye devam ediyor” diyen Newsweek Dergisi’nde duayen tekstilci Aydınlı’nın anlamlı mesajları var; “Teknik kumaşlara odaklanmamız, İngiltere, Fransa, Almanya, Hollanda ve İtalya piyasalarına girmemizde bize yardımcı oldu. Bu ülkelerde ofisler açtık ve operasyonlarımıza büyük yarar sağlayan bir biçimde bütüncül ve olgun bir yaklaşımla hareket ettik.”

Yüksek çevresel standartları işini ÜnitedColors, OF Benetton, Next, FILA ve George ASDA gibi dünyanın bazı ünlü markalara doğru genişletmesine yardımcı olan GAMATEKS’in başarısını da şöyle özetliyor duayen tekstilci Aydınlı; “Bizim bir başarılı stratejik yatırımlar geçmişimiz var  ve Türkiye çok iyi bir coğrafi lokasyon, alt yapı ve insan sermayesinin yanı sıra hükümetten gelen bir desteği yatırımcılara ve ihracatçılara sunuyor.”

İşte bu başarı öyküsünün kahramanı Osman Aydınlı, son yıllarda büyük umutlarla geldiği Batman’da artık ‘büyük’ düşünüyor.

600 Kişiye istihdam alanı açan GAMATEKS’te parça baskı, nakış, konfeksiyon ve örgü bölümü Pandemi’ye rağmen çalışmalarını aksatmamış.

GAMATEKS’in yeni bölümlerine yeni eklenen 7 örgü makinesi, tesise büyük bir ivme kazandırmış.

Şimdi de sırada İplik fabrikası var.

“HEDEFİMİZ 2021’DE İPLİK FABRİKASI KURMAK”
Memleketi Denizli kadar Batman sevdalısı olan GAMATEKS yönetim Kurulu Başkanı Osman Aydınlı’nın, burada hayata geçirmek istediği önemli bir yatırım daha var.

O yatırımın adı da ‘İplik’ Fabrikası…

Önceki gün sohbet ettiğimiz duayen tekstilci Aydınlı, yatırımcının yanında olan Vali Hulusi Şahin’e teşekkür etmeden ayrılmıyordu telefondan.

“Öncellikle Valimiz sayın Hulusi Şahin’e şükranlarımı sunuyorum. Batman’ı takip ediyorum. Göreve başladığı günden beri bir ayağı Organize Sanayi Bölgesi’nde olan Vali sayın Hulusi Şahin’in yatırımcılara sağladığı kolaylık takdire şayan. Yatırımcıya moral veren ve yanında olan Valimiz sayın Şahin’e biz de yeni yatırımlar konusunda gereken adımları atacağız. Bu adımları atmaya da devam ediyoruz…”

Büyük iş insanı Osman Aydınlı’nın Batman’a, yeni yıl müjdesi de ‘İplik Fabrikası idi.

Bakın, tekstilin duayeni Osman Aydınlı neler diyor:

“Batman’a 2021’in müjdesi olarak ‘İplik Fabrikası’ sözü veriyorum. Vali sayın Hulusi Şahin beyle birlikte yeni yatırımımızın temeli atmayı planlıyorum. Tekstilde gelişen Batman’ın İplik Fabrikası’na da ihtiyacı var. Biz bu yatırıma hazırız.”

Organize Sanayi Bölgesi’nin Kurumsal firması GAMATEKS’in yeni yılda da hedefi artık beklenilen ‘İplik’ Fabrikası…

TRİKOTEK BATMAN’DA BÜYÜYOR
Batman Organize Sanayi Bölgesi’nin bir başka marka firması da Trikotek…

Pandemiye rağmen bu kurumsal tesiste de 600 çalışan, Pandemi şartlarına göre işinin başında.

Daha önce makinelerin bir birine yakın olduğu iş ortamı pandemiden sonra değişikliğe uğramış. Makineler arasında mesafe ve her çalışan maskeyle işinin başında.

Trikotek Fabrika Müdürü Aydın Gündüz’den ekip sorumluların tamamı görevlerinin tümü; her şeyi pandemi kurallarında eksiksiz yerine getiriyor.

Ek binasıyla daha da büyümeyi hedefleyen Trikotek Penye, Kot ve Triko’ya yönelik ağırlıklı ürün işliyor.

Bu kurumsal firma da örnek bir projede hayata geçirilmiş.

Okuma-yazma bilmeyenler için HEM ve OSB Müdürlüğü ile birlikte açılan kursa katılan 11 çalışan diploma almaya hak kazanmış. Pandemi nedeniyle öğrenciler, henüz belgelerine kavuşmamış ama yakında il yöneticilerinin de katılacağı bir etkinlikle o emekçiler, hak ettikleri diplomalarına kavuşacaklar…

Bundan böyle Trikotek’te çalışan herkes okuma-yazma bilecek bu kurs sayesinde.

Organize Sanayi Bölgesi’nde kurumsal firmalar, yöre insanına aş-ekmek sunuyor.

Onlarca işsiz genç, o kurumların sayesinde evine ekmek götürebiliyor.

İyi ki, bu firmalar var Batman’da…

Sağlıkla kalın…