Gerek Batman’ın yeni hastanesi gerekse de hava ulaşımında bu il’in beklediği uçak seferlerinin artırılmaması bu şehre çok ama çok şey kaybettiriyor. Nedense bu şehrin çok acil ihtiyaçları çözülemiyor…

Batman’ın bazı sorunları orta yerde çözümsüz bir şekilde duruyor. Bu şehirde sağlık, eğitim ve ulaşımda sorunlar aşılırsa birçok sorun da aşılmış olacak. Ne yazık ki, orta yerde duran sorulara çözüm bulunamıyor…

YENİ HASTANE YENİ YILDA MI?
Batman’da 5 yılı aşkın süredir gündemde olan yeni hastanenin olmaması nedeniyle hastaların çektikleri çileye dikkat çekiyoruz.

Bu önemli konuda geçmişte Ankara’ya ciddi girişimlerde bulunulmayınca maalesef bu yatırım gerçekleşmemişti.

Batman’ın sağlık sorununda ne kadar geride kaldığını defalarca gündeme getirdik.

5 Yıl öncesinde etkili ve yetkililer, bu sorunu aşmak için çalışma yaptıkları yönünde defalarca açıklama yaptılar.

Ancak bu sorun orta yerde çözümsüz bir şekilde duruyor.

Ve Batman Bölge Devlet Hastanesi, yılda ortalama 2.5 milyon hastanın yükünü artık kaldıramaz durumda. Hasta yoğunluğundan bu hastane hizmet yapmakta zorlanıyor.

Geçen süre içine Batman’da yapılmayan yeni hastane eksikliğinden binlerce kişi tedavi için başka illerin yolunu tutuyor.

KAYBEDEN BATMAN OLUYOR
Aslında kaybeden sadece sağlık sektörü değil aynı zamanda Batman oluyor.

Çok acil ihtiyaçlar bile çözülemiyor.

1.5 Yıldır uçak seferlerinin azalan Batman Hava limanına eski seferleri hala dönmedi.

Komşu iller Mardin ve Siirt’e yeni seferler konuldu. Batman’ın eski seferlerinin neden verilmediğini hala anlamış değiliz

Koca bir şehir bazı hizmetlerden mahrum kalıyor ve bu şehrin sağlık ve ulaşım sorunu uzun süredir aşılamıyor.

Bu şehrin gündemindeki iki soruna da Vali Hulusi Şahin çok duyarlı..

10 Ayı aşkındır görev yaptığı Batman’da önemli sorunların çözümü konusunda da üzerine düşeni yapan da Vali Şahin’dir.

Bu şehir, artık bu sorunları aşmak istiyor.

Ancak bu şehir geçmişin ihmalinden bu sorunları çözemiyor.

Belki bu sorunlar aşıldığında şehrin birçok sorunu da aşılacak.

**********

OKURDAN GELENLER…
Bugün de duyarlı okurlarımızdan elektronik postamıza gelen birkaç mesajı sizlerle paylaşıyoruz. İşte o anlamlı mesajlardan bir kaçı…

Hayrullah Bulut:: “Arif Arslan bey, sizlere ve ekip arkadaşlarınıza başarılar diliyorum. Ulaşımla ilgili size kısa bir örnek vermek istiyorum; Sivas 359000 nüfuslu ve 252 adet halk otobüsleri şehre hizmet ediyor.  Takdir sizlerin.”

Emine A: “Tartışılmayan konulardan biri de işsizliktir. Bu TYP alımı süreci neden bu kadar yavaş ilerliyor, anlamıyorum. Bir an önce kuralar çekilse de.Eğer ismimiz kurada çıkmazsa artık batı illerinde iş bakmaya başlayalım diye bekliyoruz.”

Berat B:Allah sizden razı olsun Arif Arslan. Hem köşenizde Batman'ın sorunlarını yazıyorsunuz hem de bize nostalji özetliyorsunuz. Çok teşekkür ediyoruz size ve Batman Çağdaş çalışanlarına.”

Elif Kaya: “Arif Arslan bey,  sizin gibi duyarlı gazetecilere gerçekten çok ihtiyacımız var. Sıradan vatandaş olarak çoğu sorunları görüyoruz ama sesimizi duyuramıyoruz. Siz de biliyorsunuz ki; Batmanın en büyük sorunlarından biri işsizlik ve şu an olduğu gibi bazen İş-kur Typ kapsamında alım yapıyor. Bir umut diye başvuru yaptık, kura denildi bu kura çekiminin artık bir an önce yapılmasını bekliyoruz.”

Mehmet Aslan: “Gerçek haber ve analizleri yorumlarında saklı olan Arif Arslan beyi tebrik ederim. Batman’ın kanayan sağlık sorunlarını gündeme getirmeye devam edin. Keşke bu şehir sağlık sorununda bu kadar geri kalmamış olsaydı.”

Okurlarımızdan gelen bu mesajlarla bugünlük de bu kadar diyoruz.

Kalın sağlıcakla…