*Elazığ ve Şanlıurfa’da bitme aşamasına gelen yeni Şehir Hastanelerini görürken, Batman’ın 350 yatak kapasiteli Bölge Devlet hastanesinde çektiği sağlık çilesini düşündüm…
*Gerçekten devasa hastaneler yapılmış Şanlıurfa ve Elazığ’a. Bu iki hastane de çok yakında hizmete açılacak. Hastaneler şehri Elazığ’ın bin 50 yatak kapasiteli şehir hastanesi tarihi Harput kalesinin dibinde yapılmış…

3 YILDA HASTANE YERİNİ BELİRLEYEBİLDİK
Elazığ ve Şanlıurfa’da yakında iki devasa hastane açılacak. 1000 Yatak kapasite üzerindeki iki hastane, o iki İl’e hayat verecek.
Biz ise yıllardır kısır tartışmalarla sağlıkta yerimizde debelenip duruyoruz.
Kadın-Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin ikinci bölümüne yeni el atılıyor. Bu şehirde hangi sağlık yatırımı zamanında bitti? Güney Raman çevre yolundan ne zaman gitsem, yeni hastane için ayrılan o boş arazi alanını görünce hayıflanıyorum.
Batman’ın 500 yataklı yeni hastanesinin yapımı neden gecikti. Seçim arifesinde Mersin’in Tarsus ilçesinde 600 yatak kapasiteli hastanenin temeli atıldığında; o temel atma töreninin manzarası bizi kıskandırmıştı. Mersin’e devasa şehir hastanesi yetmezmiş gibi bir de ilçesine 600 yatak kapasiteli hastanenin temeli atılmıştı.
Bize 3 yıl öncesinden verilen hastane sözü için ‘Yok oraya mı yapılsın, buraya mı yapılsın?’ tartışmaları bitmek bilmedi.
Birileri Batman-Hasankeyf yolu olsun dedi, başkaları Güney Raman çevre yolu…
Batman hava limanı çevresi, karşısındaki köyün toprakları bile önerildi.
Neredeyse yeni hastaneyi Batman’ın dört bir yanına taşıdılar…

YENİ HASTANEYİ GECİKTİRDİK
Gereksiz bir tartışma, anlamsız bir yarış yüzünden Batman’ın 500 yatak kapasiteli hastanesinin temeli bir türlü atılmadı.
Hep söylüyoruz; bu şehir hasta yatak sayısına düşen nüfus bakımından Türkiye ortalamasının çok altında.
Başka şehirlerde hastane üstüne hastane yapılırken, bizler neden hastalarımızı büyük şehirlerin hastanelerine gönderelim?
350 Yatak kapasiteli Bölge Devlet Hastanesi’nde bazı branşlarda sıkıntı yaşanırken, bir yılda 2.5 milyon hastaya hizmet veren bu hastaneye neden, alternatif olacak 500 yatak kapasiteli hastanenin temeli atılmıyor?
Burada sorun çok net ve açık!
Hastaneler de doktorlar da yetersiz.
Bölgenin dört bir yanından gelen hasta yükünü kaldıramıyor bu hastane.
Bakın, hastanenin manzarasına? Ameliyat olabilmek için sırada bekleyenler bile var...

HASANKEYF HASTANESİ UNUTULDU
Bizler bu önemli yatırımın geciktiğini anımsatıyoruz. Göreve gelenler, bir öncekini suçluyor…
Hasankeyf’in yeni yerleşim biriminde 50 yatak kapasiteli hastanede her şey hazır… 2 Yıldır bu hastane öyle bekliyor.
Allah aşkına bu hastane ne zaman açılacak?
Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, mesai saati bitiminde ilçe sakinlerinin bir iğne için Batman ya da Gercüş’ün yolunu tuttuğunu söylüyor;
“Hastanemizin açılışı Hasankeyf’e gelen Bakan ve üst düzey yetkililerinin hemen hepsinden söz aldık. 50 Yatak kapasiteli hastanemizin 2018 yılı içinde açılacağına dair söz aldık. Henüz yüklenici firma da binayı teslim edemedi. Mesai bitiminde sağlık ocağı kapanıyor. Geceleri fenalaşan bir ilçe sakinimiz  komşu ilçe ya Gercüş’e ya da Batman’a gitmek zorunda kalıyor. Çünkü iğne vuracak bir yer yok…”
Şimdi Hasankeyf’te oturanlar soruyor;
“710 Konutluk alan için devasa bina olarak hastaneyi gördüğümüzde mutlu oluyoruz. Ancak bu önemli sağlık yatırımının atıl durumda olması da bizi bir o kadar üzüyor. Hasankeyf’e gelen hemen her yetkiliye bu hastanemizin açılmasını istedik. Fakat 2 yıldır hastane hala açılmadı…”
Önerimiz, hastane kapılarında çektiğiniz çileleri, artık meselenin muhataplarına anlatmanız…
Umarımız, yeni dönemde Batman’ın 500 yatak kapasiteli hastanenin temeli de atılır, Hasankeyf hastanesi de hasta kabulüne başlar…