*Yeni yılın ilk ayını geride bırakıyoruz. Hafta içinde Beşiri-İkiköprü Beldesi ile Batman’da olaylar yaşandı. İkiköprü’deki akaryakıt istasyonunda işletme sahibinin oğlu 15 yaşındaki Ahmet Eren’i tabancayla vurarak öldürüp, kasadaki paraları alarak kaçan 3 şüpheli tutuklandı…

*Batman’ın Raman Mahallesi’nde alacak-verecek meselesinden çıktığı iddia edilen ve bıçaklı saldırıda hayatını kaybeden 36 yaşındaki Turgut Altuner’in olayının sır perdesi de aralandı. Dün, bu olayın da şüphelisi Adliye’ye çıkarıldı. İki kanlı olay kısa sürede aydınlatıldı…

OLAYLAR ESKİSİ GİBİ KARANLIKTA KALMIYOR
Geçmişte bu şehirde yaşanan birçok olayın aydınlığa kavuşabilmesi yılları buluyordu.

Bazı olaylar, ‘faile meçhul’ diye kayıtlara geçiyordu.

Hatta bazı olaylar ‘aydınlatılamıyor’ diye de haber oluyordu.

Şimdilerde çok şey değişti.

Olaylar hemen aydınlatılıyor, karanlıkta da kalmıyor.

2.5 Yıl önce Batman Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Köroğlu Kıraç, ‘Asayiş Bilançosu’nda bir yılın değerlendirmesinde geçmişte aydınlatılmayan olaylar için de önemli ayrıntı vermişti;

“Batman’da aydınlatılmayan olay kalmadı gibi. Güvenlik görevlilerimiz, her olayı aydınlatabilmek için büyük bir özveriyle çalışıyor….”

Son yıllarda ‘Huzur’u yakalayan Batman’da tek-tük yaşanan ‘Asayiş’ olaylarının aydınlatmasında güvenlik görevlilerinin özverili çalışması dikkat çekiyor.

Tarih, 24 Ocak 2022...

Gece 03.30’da Beşiri-İkiköprü beldesindeki Eren akaryakıt istasyonunu basan 3 kişi, işletme sahibinin oğlu Ahmet Eren’i başından ve göğsünden vurduktan sonra kasadaki paralar ile istasyondaki silah-kesici aleti alarak kaçmıştı.

Olayın hemen ardından Jandarma Suç Araştırma (JASAT) şüphelilerin yakalanması için başlattığı çalışmada şüphelileri çok geçmeden suç aletleriyle birlikte ele geçirdi.

Bu olayla ilgili detayları Batman Çağdaş’ın haberinden de öğrenebilmek mümkün.

Jandarma ekipleri, profesyonel bir çalışmasıyla kısa sürede istasyon baskınındaki şüphelileri, adalete teslim etti. Şüpheliler, önceki akşam çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı…

RAMAN’DAKİ OLAY DA ÇÖZÜLDÜ
Batman’ın eski mahallelerinden Raman’da önceki sabah, boğazı ve vücudunun çeşitli yerlerinden bıçaklanarak öldürülen 36 yaşındaki Turgut Altuner’in olayının ‘sır’ perdesi de aralandı.

Tek başına yaşadığı evde ölü bulunan Altuner’in olayının aydınlatılması için Batman Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Cinayet Masası ekipleri, hemen harekete geçti.

Olayın hemen ardından 18 yaşlarındaki bir şüpheli yakalandı.

Olayın alacak-verecek yüzünden çıktığı iddia ediliyor.

Şüpheli şahıs, dün öğle sonrası Adliye’ye çıkarıldı.

Raman Mahallesi’ndeki olay sonrası ulaştığımız Batman Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, ‘intihar’ olabileceği ihtimaliyle ekiplerinin çok yönlü araştırma yürüttüklerini söylüyordu ve ekliyordu;

“Ekiplerimiz, bu olayı da aydınlatmak için titiz bir çalışma yürütüyor. Diğer olaylar gibi bu olayı da aydınlatacağız, failini de yakalayacağız…”

Çok geçmeden Raman Mahallesi’ndeki cinayet de aydınlatılmış oldu.

Hafta içinde yaşanan iki olay aydınlatıldı, güvenlik görevlileri şüphelileri Adalet’e teslim etti.

Evet, bu şehirde olaylar eskisi gibi karanlıkta kalmıyor.

Kısa bir sürede olayların aydınlatılmasında hem güvenlik görevlilerin büyük bir çabası hem de teknolojinin de etkisi var.

Kısacası; olayların aydınlatılması ve faillerin yakalanması toplum arasındaki endişeyi ortadan kaldırıyor…

*********

MAKAMI BOŞ BIRAKMIYOR

Batman Valiliği’nin yanı sıra Belediye Başkanvekilliği görevini de sürdüren Vali Hulusi Şahin, 3.5 yıldır bizden biri.

Batman’da bugüne kadar görev yapan 17 Vali arasında belki de en uzun süreyle görev yapan Valilerden biri de Hulusi Şahin’dir.

Uzun süredir görevini başarıyla sürdüren Vali Şahin, zorunlu olmadıkça bu şehirden ayrılmamıştır.

Dini bayram tatillerinde bile Batman’dan ayrılmayan Vali Şahin, çok kısa aralıklarla Ankara ya da İstanbul’da sayılı günler kalabilmiştir.

Hafta içinde 23’ncü Mahalle Buluşması’nı Ziya Gökalp Mahalle sakinleriyle yaptığında Vali Şahin, soğukların etkisiyle yorgun düşmüştü. Toplantıda ses tonu iyi değildi ama yine de Ziya Gökalp Mahalle Muhtarı ile sakinlerini dinledi.

Gündeme getirilen birçok soruna çözüm bulmaya çalıştı.

Bazen sohbetlerde Vali Şahin anlatır; “Tekneyi kolay kolay terk etmem…”

Bu şehirde güzel şeylerin hayata geçmesi için geceli-gündüz demeden çalışan Vali Şahin’e kolaylıklar dilerken, ‘geçmiş olsun’ dileklerimizi de iletiyoruz.

Sağlıkla kalın…