*İki sezondur Vali ve Belediye Başkanvekili Hulusi Şahin’in, mesaisinin bir bölümünü harcadığı ve ayakta tutmaya çalıştığı Batman’ın tek profesyonel temsilcisi Petrolspor’un son haftalarda düştüğü içler acısı duruma bakın. Puan sıralamasında grubun alt sıralarındaki takımların bile Batman’da 2 farkla yendikleri Kırmızı-Beyazlı ekibin, ligin ortalarında bu duruma düşeceği biliniyordu ama nedense kulüp yöneticileri, “Böyle idare ederiz” deyip transfere gitmeden bu hazin sonun zeminini hazırladı…

*Isparta’yı 3-1’lik skorla yendikten sonra bu sütunlarda “Bu farklı skor sizi aldatmasın” diye uyarmış ve takımın forvet, kaleci ile sağ-solbek mevkilerine ihtiyaç duyduğuna dikkat çekmiştim. Isparta maçının devre arasında sporsever Vali Şahin, bizzat Kulüp Başkanı Vahap Akbaş ile yönetim kuruluna seslenmişti; “Acilen bir forvet alın. 5-10 milyara bakmayın. Ben yanınızdayım, destek vermeye hazırım.” Nedense kulüp yöneticileri, bu uyarıya aldırış etmedi ve bu tablo da kaçınılmaz oldu…

BU ESER SİZİN…
İki yılı aşkın süredir Batman’da görev yapan Vali ve Belediye Başkanvekili Hulusi Şahin, mesaisinin bir bölümünü Petrolspor’a ayırdı.

Göreve başladığı günden itibaren Petrolspor’a çok önemli destekler verdi.

Geçen yıl da bu yıl da destek verdiği yönetim başarısız oldu, yönetim yanlış ve derinliği olmayan bir kadroda ısrar etti. Kırmızı-beyazlı ekibin, daha ilk yarı bitmeden geçen yılın aynı manzarasına dönüşmesine neden oldu.

Geçen sezon futbolsever Vali ve Belediye Başkanvekili Hulusi Şahin, Petrolspor’u kurtaracak örnek bir projenin altyapısını hazırlamıştı. Kulüp ‘Özel İdare Genel Sekterliği’ bünyesinde Siirt, Bayburt ve diğer illerin yaptığı gibi kendi ayakları üzerinde duracaktı. Fakat bu örnek proje, birilerinin işine gelmedi ve sekteye uğratıldı…

Daha bir ay öncesinde Batman Eczacılar Odası’nda toplanan Kent Konseyi’nde Vali ve Belediye Başkanvekili Hulusi Şahin, bazı STK temsilcileri ile Oda Başkanları’ndan nakdi yardım yapılmasını istedi ve takıma kaynak aktardı.

O toplantıda otobüs için 500 Bin TL toplandı.

Yine Vali Şahin, FERNAS Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Nasıroğlu’ndan 600 bin TL’lik nakdi desteği sağladı.

Bu kadar çaba ve gayrete rağmen peş peşe gelen yenilgilere, yönetim sessizlik içinde.

Ligde ilk yarının bitimine 5-6 hafta kaldı.

Daha grubun güçlü takımlarıyla da oynayacak bu takımın deplasmanlardan puan çıkaracağına, bu teknik heyet ve yönetim inanıyor mu acaba?

Karşıyaka, Soma ve İçel gibi güçlü takımlar karşısında bu ekip ne sonuç alır bilemeyiz ama işleri çok zor.

Kadro derinliği olmayan bir takımdan bir şey beklenmez.

‘Tehlike geliyorum’ demişti ama yönetim bildiğini okudu.

TEHLİKE ÇANLARI ÇALIYOR…
Grup liderliğine oynayan Soma gibi güçlü bir ekip, henüz futbolcularının taksit ve primlerini vermiş değil. Ancak zirveye de oynayan iyi bir ekibi var.

Sahasında Çatalca ve Çarşambaspor’a 3’er puan kaptıran Petrolspor için artık ‘tehlike çan’ları çalıyor.

Son üç haftada 1 puan toplayabilen Kırmızı-Beyazlı ekibin kadrosunda ‘Bölgesel Amatör Lig’de oynamayacak futbolcular var. Yanlış transferler ve hatır-gönülle kurulacak bir ekiple yola çıkılırsa, kötü sonuç da kaçınılmaz olur.

Geçen yıldan ders almayan mevcut yönetim, hata üstüne hata yaptı.

Geçen sezonun kadrosunu bile aratır oldular.

Bu takımın kaderi midir nedir?

Giden-gelen yönetim, sanki hiç imkan verilmiyormuş gibi ‘Bölgesel Amatör Lig’de oynayan sıradan bir ekip kadrosunu kurmak için elinden geleni yapıyor.

İlk maçlarda tesadüfi 3 galibiyet, yöneticileri havaya soktu ve ‘Biz doğru yoldayız’ deyip uyarılara kulak tıkadılar.

Isparta maçındaydık. İlk yarı beraber olan karşılaşmada rakip kırmızı kart görünce, Petrol rahatlamış ve son dakikalarda bulduğu gollerle maçı 3-1’lik galibiyetli kapatmıştı.

Devre arasında sporsever Vali ve Belediye Başkanvekili Hulusi Şahin, bizzat Kulüp Başkanı Vahap Akbaş’a şunu aktarmıştı; “Başkan önce iyi forvet alın. 5-10 Milyara da bakmayın. Ben yanınızdayım. Desteği de vermeye hazırım.”

Nedense ne Vali beyin ne de bizlerin uyarısına kulak vermeyen yönetim, iyi bir forvet yerine transferin son gününde amatör bir futbolcuyu renklerine bağlamıştı.

Isparta maçının ardından bu sütunlara ‘Bu skora sakın aldanmayın” demiştim.

Kırmızı-Beyazlı takımdaki bazı yöneticiler ile bir kesim de “Takım iyi sonuçlar alıyor, erkenden eleştirmeniz doğru değil” serzenişte bulunmuşlardı.

O uyarılara şayet yönetim kulak verseydi, bugün bu ekip için güzel şeyleri konuşmuş olacaktık.

Soma maçı öncesinde futbolculara ödeme yapan yönetim, belki de bu başarısızlığın zeminini hazırladı.

Sezon başında kadroda yer almayacak ve aynı mevkiye 5-6 futbolcu alacağına ihtiyaç duyulan futbolcular transfer edilseydi, diğer gruplara göre daha rahat olan mevcut grupta; zirveye oynamak hiç de zor olmayacaktı.

Kısacası; bu sezon da takımda beklenilen hava oluşmadı.

Artık her sezon Petrolspor’u iş dünyasına yük olmaktan kurtaracak bir formül bulunmalı.

Bu şehrin yöneticileri, Petrolspor için para istemek zorunda kalmasınlar.

Dileğim şu; 65 yıllık koca Petrolspor kimseye boyun eğmemeli.

…Ve mevcut yöneticiler, yapamıyorlarsa Kulübün anahtarını da yapacaklara bıraksınlar. Burada kimse eleştirileri şahsi algılamasın. Başarıda nasıl yöneticilere haklarını teslim ediyorsak, yapıcı eleştirilerden de gocunmamaları gerekiyor. 60 Yıllık bir kulüp bu kadar imkanın içinde mağlubiyetlerle kıvranıyorsa birileri de bu başarısızlığı üstlenmelidir.

4 Takımın düşeceği bu sezonda radikal kararlar alınmazsa Petrolspor için çok geç kalınacaktır. Bizden uyarması…

Sağlıkla kalın…