*Batman Çağdaş okurlarının gönderdikleri e-mail’leri önemsiyoruz. Hemen her hafta sonu, bize ulaşan önemli mesajları köşemde yayınlıyorum. Noktasına, virgülüne dokunmadan yer verdiğimiz bu önemli mesajlardan bir bölümü daha paylaşıyorum…

*Batman’da mevcut hastaneleri iyileştirme çalışmaları kapsamında 500 yatak kapasiteli hastaneden tutun da tarihi ilçe Hasankeyf’te yıkım sırasında gün yüzüne çıkan tarihi eserlere varana dek farklı mesajların da bulunduğu okurlarımızın gönderdikleri mesajların özetini sütunlarımıza yansıttık…

OKURLARDAN MESAJ YAĞMURU
V.H:  “Sayın Valim, lütfen artık şu 500 yatak kapasiteli hastane sorununu çözün. Hatta mümkünse ivedilikle bu probleme bir el atmanızı talep ediyoruz. Beş yıla yakın oldu, hastane spekülasyonları bitmedi ve bu sebeple hizmetten yoksun bırakılıyoruz. Şehrin her tarafına hizmet gitmesi taraftarıyız. Çarpık kentleşmenin önüne geçmek, şehrin dinamik akışını ve yapısını düzenlemek için eşit oranlı hizmet talep ediyoruz. Saygılarımla.”

Ramazan Çelik: “İyi ki varsınız arif bey. Keşke sizin gibi bir iki yazan daha olsaydı. Ama nafile bence yine duyan olmazdı.”

A.Y: “Batman'a bazı hizmetlerin gecikmesinin nedeni belli. Uzaklarda aramaya gerek yok, sağda solda size "şu hastaneyi neden bu kadar yazıyorsunuz" diyen kişilerdir Arif bey. Size kim bu cümleyi kurmuşsa bilin ki hizmetin gecikmesinde az veya çok parmağı vardır. O tür insanlar hizmetten, problemlerden anlamazlar. İnanın şu 500 yataklı hastanenin yeri Tilmerç ve Gültepe bölgesinde olsaydı, şuan belki kaba inşaatı bitmiş, açılışın hangi ayda yapılacağını konuşuyor olurdunuz arif bey. Siz gazetecisiniz tabii ki yazacaksınız. Memleketin sorunlarını yüz kere gerekirse bin kere hatta sorun çözülünceye kadar yazacaksınız. Ne demek efendim "çok yazıyormuşsunuz.” Nereye hizmet gerekiyorsa oraya öncelik verilmelidir ki; şehirde homojen bir hizmet dağılımı olsun. Yazık günahtır ya 5 yıl oldu, bu yatırım gerçekleşmedi.”

Berat B: “Arif Arslan bey, kimse yeni hastane konusunda sizin kadar duyarlı olmadı. İl yöneticileri gereken çabayı veriyor ama yetmez. Batman'daki tüm STK temsilcilerinin de kamuoyu oluşturmasını bekliyoruz. Onlar da taşın altına elini uzatsınlar. Bir Batmanlı olarak üzüldüğüm iki sorun var, biri yeni hastane projesi, diğeri 60 yıllık kulüp Batman Petrolspor’un içine düştüğü hazin tablo. Kalın sağlıcakla.”

M.B: “Batman’ın hak ettiği 500 yatak kapasiteli yeni Hastaneyi yapın artık. Yorulduk.”

Gökmen Y: “Tilmerç mahallesinde okulların yoğun olduğu bölgeye baz istasyonu kurulmuş. İlgili kurumları göreve davet ediyoruz.”

Mahmut Saruhan: “Batman basının emektarlarından Arif Arslan’ın ‘Hüzünlendiren Hasankeyf’ başlıklı yazısı bizi gerçekten hüzünlendirdi. Her zaman toplumsal sorunlara gösterdiği duyarlılığıyla bilinen Batman Çağdaş emektarlarını kutlar, başarılarının devamını diliyorum.”

B.B:“Hasankeyf’te yıkım sırasında gün yüzüne çıkan tarihi eserler İstanbul veya başka şehirlerde olsaydı korumaya alırlardı.”

Batuhan B: “Nasıl içim acıyor Hasankeyf haberlerini okurken. Canım memleketim. Özür dilerim dedelerim yaşadığı yerleri daha iyi koruyabilirdik.”

S.D:“Mantıklı olalım, Hasankeyf mevcut hali ile kazanımı yoktu anca yeni hali ile hem tarihi su altı turizm, tarım ve balıkçılık bereket olacak. Suyumuz neden boşuna aksın? Kazanan yine bölge halkı olacaktır.”

M.Tahir Yeşil: “Geçen hafta Batman’da aralarında husumet olan iki ailenin barışması güzel bir manzaraydı. İslamiyet de kin yoktur. Husumetli fertlerin barışmalarında katkıda bulunan herkesi kutluyorum. Onlardan Allah razı olsun.”

Bahri S:“Sulh, barış, kardeşlik her zaman ve durumda taraflar için en iyisi, en rahatı ve en makbul olanıdır. Sulh ve selamete vesile olandan Allah razı olsun.”

Faysal Çekin: “İki aileyi barıştıranlardan Allah razı olsun. Ölüm, acı ve pişmanlık getirir, barışmak ise sevgiyi getirir.”

M.B: “Batman’da husumetli iki aileyi barıştıranları kutluyoruz. Kan kanla temizlenmez su ile temizlenir. İslam ahlakına uyan, uygulatan herkesten Allah razı olsun.”

Mehmet Bat: “Merhum Necat Nasıroğlu büyük insandı.Memleketini seven değerli bir kanat adamıydı. Esentepe’ye yapılacak o eser merhum Nasıroğlu’nun adını yaşatacak.”

Mehmet Özdemir: “Böylesine kapsamlı eserlerin yapılması şehrimiz mimari ve kültürüne katkı sunacaktır. Bunca zamandır bu projeye başlanılmadı. Umarım geçmiş dönemin telafisi yapılır,  kısa zamanda bu önemli eser tamamlanır da merhum Necat Nasıroğlu’nun, hayır ve hasenatına kaydolur.”

Kemal K: “Esentepe’deki bu proje Batman için güzel olacak. Merhuma Allah'tan rahmet diliyorum. İnşallah kısa sürede bu eserin inşaatına başlanılır.”

B.S: “Bahçelievler Mahallesi’ndeki Hilalevler kooperatifinin manzarası içler acısı. Hayalet mahalleye  dönmüş. Birileri Belediye Başkanına bu durumu anlatmaz mı?”

Murat Kızıl: “İmar planlaması kapsamında felç etkisinin yaratıldığı Bahçelievler Mahallesi’ndeki kaçak yapılanmayı ve yol üzerine yapılmış yapıların yıkılması konusunda yetkilileri göreve çağırıyor ve gerekenlerin yapılmasını rica ediyorum. Duyarlılığınız için teşekkürler.”

Batman Çağdaş, okurlarından gelenler özetle böyle.

Her hafta sonu okurlarımızın, e-mailimize gönderdikleri mesajları bu sütunlarda yayınlamaya devam edeceğiz.

Kalın sağlıcakla…