**Hafta sonları geldi mi daha çok okurlarımızın gönderdikleri iletilere yer veriyoruz. Batman Çağdaş’ın nostalji tutkunları ise siyah-beyaz kareleri gördükleri Batman’ın Fotoromanı’nın tam bir tutkunu…

**Şehrin genel sorunlarının takipçisi olan Çağdaş’ı takip eden yurtiçi ve yurtdışından takip eden tüm okurlara teşekkürler. Bu şehrin biriken sorunlarının çözümüne katkıda bulunmaya devam edecek olan Çağdaş, sosyal medyada da bölgede en çok takip edilen gazete konumunda…

DUYARLI OKURLAR
Gençliği Batman’da geçen ve Batman Lisesi mezunlarından mesleğimizin duayeni Nezir Önal, Ankara’dan yazmış;

“Batman Çağdaş gerçekten çok iyi işler yapıyor. Batman’ın dününü bize yansıtan nostalji köşesini okurken nasıl da mutlu oluyoruz, bir bilseniz…”

Batmanlı okurlarımızdan Diyaddin Adlım yazmış…

Çağdaş’ın şehrin sorunlarına olan duyarlılığını özetlemiş;

“Batman’ın çözüm bekleyen sorunlarını sürekli yetkilileri hatırlatıyorsunuz. Görevinizi fazlasıyla yerine getiriyorsunuz, Batman Çağdaş ailesini kutluyorum.”

Bir başka okurumuz Mehmet E. mesaj göndermiş;

“Batman Çağdaş gibi herkes örneğin 500 yatak kapasiteli yeni hastaneyi gündemde tutsaydı belki de şimdi inşaat aşamasında olurdu…”

Ahmet Eser adlı okurumuz da Batman Çağdaş’ın yıllardır gündemde tuttuğu yeni hastane konusunu hatırlatmış;

“Yeni hastaneyi Batman Çağdaş dışında kimse dile getirmiyor. Batman’ın ilk günlük gazetesini duyarlılığından ötürü kutluyorum.”

İSTEKLERİN AĞIRLIKLI KONUSU
Batman’da vatandaşların büyük beklentisi kuşkusuz 500 yataklı hastanedir.

Batman Çağdaş’a o kadar mail geliyor ki sormayın gitsin.

Bir okurumuz da yazmış;

“Batman halkına verilen 500 yataklı yeni hastanenin inşaatına bir an önce başlanılmalı.”

Geçenlerde sohbet ettiğimiz Sebze-Meyve Hali Komisyoncular Derneği Başkanı Abit Taymur da Batman’ın genişleyen imarı konusunda da Batman Çağdaş’ın üzerine düşeni yaptığını söylüyordu ve ekliyordu;

“Yıllardır Batman’ın ilk günlük gazetesinin takipçisiyim. Şehrimizin gelişmesinde Batman Çağdaş’ın katkısı büyüktür. İlçe döneminde de hatırlıyorum Batman’ın il olmasında Çağdaş’ın başlattığı imza kampanyasına katılmıştım. Şimdi de şehrimizin imarı konusunda da Çağdaş sorumluluğunu yerine getiriyor. Geçen yıl Güney Batı bölgesinin imarının sekteye uğramaması için başlattığımız kampanyaya destek vermiştik. Çağdaş’a teşekkür borçluyuz…”

İLUH’TA KENTSEL DÖNÜŞÜM
Batman Belediyesi bünyesinde geçen yıl kurulan Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü, şu günlerde 1. Etap çalışmaları kapsamında bir hayli hareketli.

Bu Müdürlüğün başında tecrübeli bir yönetici var.

Cengiz Canpolat, Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü için ideal bir isim…

Hafta içinde ziyaret ettiğimiz Canpolat’ın makamında oturan İluh’un eski sakinlerinden bir vatandaş anlatıyordu;

“Belediyenin 221 yapıyı ilgilendiren yıkım haberini Batman Çağdaş’ta okudum. Haberi okuyunca heyecanlandım. Evimin kentsel dönüşüm projesi kapsamında değerlendirilmesine çok ama çok sevindim. Bu projeyi başlatan Belediye yöneticilerine de teşekkür ediyorum.”

500 Yataklı hastaneden imara, İluh deresi ıslahından kentsel dönüşüme dek birçok genel sorunu bu sütunlara taşıyan Çağdaş, internet sitesi ve sosyal medyada da büyük ilgi görüyor.

Anlık paylaşımlarıyla ‘batmancagdas.com’ günlük ortalama tekilde 25-30 bin, facebook’ta 50 bin, ınstagram’da 28 Bin, twitter’da da 23 Bin takipçisiyle toplamda 150-200 Binlik kitleye de sosyal mecrada ulaşan Batman Çağdaş desteğinizle büyümeye devam edecek.

Mutlu bir hafta sonu diliyorum.