*Batman Çağdaş okurları, son bir haftada gönderdikleri e-mail’lerle bu şehrin sorunlarına dikkat çekiyor. Sorunların başında kuşkusuz 500 yatak kapasiteli hastane geliyor. Üç okurumuzdan biri yeni hastanenin artık yapılmasının kaçınılmaz olduğunu söylüyor…

*Duyarlı okurlarımız var. Şehrin hem genel sorunlarına dikkat çekiyor hem de Batman’ın eski günlerine özlem duyan okurlarımızın ‘Batman Nostaljisi’ için yazdıkları güzel mesajlara teşekkürler. Neredeyse 800 güne ulaşacak ‘Öyle bir değişti ki Batman’ köşesi birçok kez tıklama rekoru kırıyor…

OKURLAR NE DİYOR?
K.B: “Tam 6 yıldır 500 yataklı yeni devlet hastanesi ne durumda olduğunu merak ediyoruz.”

Osman A: ”Arif Arslan bey merhabalar. Gerçekten güzel şeyler yazıyorsunuz. Batman’ın ihtiyaç duyduğu bir hastane yapımı neden bu kadar gecikiyor. Geçen hafta bir ilimizin milletvekili tahminimce Çankırı ile ilgili iki üç sıkıntısı vardı. Hangi toplantıda olduğunu bilmiyorum, sayın Cumhurbaşkanına söyledi. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan, hemen ilgili bakana talimatlar verdi. ‘Çankırı’ya müjdeli haber’ diye Çankırı’nın yerel gazetelere yansıdı. Biz de böyle yapabiliriz. İnan bir kaç gün önce Diyarbakır Dicle fakültesine gittim, sanki Batman’da gibiydim. Hangi koridora gidiyorsun, bir Batmanlı görüyorsun. Yazık değil mi bu insanlara. Sabah erkenden çıkıp gidiyorsun, hastanelerde sıra kalmadığını söylüyorlar. Diyarbakır fakültesinde randevu bile yok. Ancak dosya açmışsan randevu alabilirsin. SGK’lı olduğum halde sıra yok diye ücretli fiş kestim. Hem de 135 TL muayene ücreti aldılar. Yazık değil mi? Ne olacak bizim halimiz. Düşünün, babamın gözünde problem var, iğne vurmamız gerekiyor. Diyarbakır Tıp fakültesine gitmemiz gerekiyor. Gidiyoruz sıra yok, ücretli sıra alıyoruz. Bu sefer gün veriyorlar. Var mı başka yerde böyle bir çile. Başka yerde böyle bir sıkıntı varsa yer yerinde oynar. Lütfen bu konuları gündemde tutmanız lazım. Gerçekten halk hastaneleri konusunda perişan durumda. Bu halk fakir ve gariban bir millettir. Bu sorunu sık sık dile getirmemiz gerekir. Bu konuda duyarlılık gösterdiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum Arif Arslan bey.”

K.B “Batman’ın 500 yataklı yeni devlet hastanesi için basın açıklaması düzenleyelim. Batman kamuoyunu bilgilendirelim. Bunu yapacak ve organize edecek STK temsilcileri olan dernekler nerede.”

R. Ç :“Teşekkürler Arif Arslan bey, sağlık alanında çok güzel konulara değinmişsiniz. Yalnız tam 50 yıldır olduğu yerde kapısının önünü düzeltmeyen Karayolları Şubesi’nden duble yol beklemek haksızlık olmaz mı?”

T.S: “6Yıldır yapılmayan Hastane için ne zaman olumlu bir gelişmenin olduğuna dair haber alacağız.”

G.R:”Güney çevre yolundaki arsaya yapılacak 500 yataklı yeni  hastane işi tam 6 yıldır sürüyor. Batmanlı vatandaşlar, hastane sıralarında ayakta perişan. Fakir-fukara vatandaşlar, çevre illere gitmekten bıktı. Batman’ın ihtiyaç duyduğu bu yatırım ne zaman gerçekleşecek?”

Hayrullah Bulut:”Hayırlı çalışmalar değerli Çağdaş emekçileri ve sayın Arif Arslan bey. Batman -Bismil köprüsü yetersiz kalıyor ve mutlaka ama mutlaka oraya bir köprü daha yapılması lazım.”

Mehmet E :”Arif ağabey, senin gibi iki yazar daha bu hastaneyi konuşsaydı, şimdi çoktan bu yatırım olmuştu. İlgi ve alakanız için çok teşekkür ederim.”

Osman Sever: “Batman Çağdaş Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Arif Arslan bey, en büyük çilemiz sağlık. Bu alanda gerçekten sıkıntılar çok. Aralık ayından bu yana üç kez Diyarbakır Tıp Fakültesi’ne gidip geldim. Babam burada gözünde katarak ameliyatı oldu. Ameliyattan sonra kontrole gidince babamın gözünde sıkıntı oluştu. Doktor babamı fakülteye götürmemizi istedi, biz de Aralık ayında babamı sabah saatlerinde fakülteye götürdük, gittiğimizde göz sırasının bittiğini söyledi. Ne yaptıysak sıra ‘yok ‘dediler. Yalnız muayene ücretini yatırsan bakıyorlar. Neyse ki parayı yatırdık, muayene oldu, göz anjiyosu yapmamız istenildi. Burada sıra çok, Batman’da yapmamızı istediler. Batman’a geldik, bir hafta sonraya randevu verdiler. Anjiyo yaptıktan sonra tekrar CD alıp fakülte yolunu tutuk gene üzerinde zaman geçtiği için tekrar sıra yok tekrar muayene ücretini yatırdık. Dr CD’ye bakıp göze iğne vurması gerektiğini söyledi. Eczaneden iğneyi alıp göze vurduk, tekrar bir ay sonra kontrole gelmemizi söyledi. Bir göz iğnesi için bizler fakülteye gidip geleceğiz. Yazık değil mi, bizim gibi nice insanlara. Bu yeni hastane işi milletin canına tak etti. Yeğenim rahatsızlanınca tekrar fakülteye sevk ettiler, aynı muameleyi kalp hastanesinde gördük. Arif Arslan bey, hastane işini hep ön planda tutuğunuz için sizlere de.”

A.H: “Tüm Batmanlılar 500 yataklı yeni devlet hastanesini gündemine almalı. Siyasetçiler, il yöneticileri, STK temsilcileri ve tüm kesimler, harekete geçmeli. Batman, ne yazık ki sağlıkta evlat muamelesi yaşıyor. Bu yatırım Batman’a kaçınılmaz.”

Faruk B: “Hey gidi gūnler. Nerede o eski 19 Mayıs Mahallesi. Canım Batman'ım çocukluğum orada geçti.”

Recai Gezer: “Bütün STK, Odalar ve Batman halkının beklentisi yeni 500 yataklı yeni hastanedir.”

Bekir Arcak: “Maalesef 2019 yılı şehrimize sağlık getirmedi. 6 Yıldır beklenen 500 yataklı yeni Hastanenin 2020 yılında Batmanımız da yıpalması tek dileğimizdir.”