*Yerel sorunların takipçisi olan Batman Çağdaş Gazetesine okurlar mesaj yağdırıyor. Özellikle sağlık yatırımlarında şehrin yerinde saydığına dikkat çeken okurlarımız hatırlatıyor: “Lütfen bu önemli sorunun takipçisi olun. Batmanlılar, sağlık alanında çile çekiyor.”

*Diyarbakır’dan sonra bölgenin büyük illerinden Batman’da neden Tıp Fakültesi, Araştırma-İhtisas ve Şehir Hastanesi’nin olmadığını bazı okurlarımız, özetlemiş. Bugün ki köşemi okurlarımızın elektronik postadan gönderdiği mektuplara ayırıyorum.

OKURLARDAN MESAJ VAR
H. S. : “Sayın Arif Arslan, Batman’a söz verilen 500 yataklı yeni hastanesi vaadinin üzerinden 6 yıl geçti. Nüfusu bu kadar kalabalık bir şehirde insanlar sağlıkta sürünüyor. Buradan yetkililere ve sözü geçen herkesin yeni hastane için verilen sözün takipçisi ve elinden geleni yapması lazım. Bu sağlık konusu başka bir şeye benzemez. Lütfen tüm Batmanlılar hakkınızı arayın. Tüm platformlarda gündeme getirin. İnsanımız sağlıkta perişan. Bu yatırım Batman’a acil lazım. Sağlık Bakanlığı kadar gidelim. Bu önemli yatırımı kim engelliyorsa şikayet edin.  Bu yatırımın önündeki engel nedir? İşin içinde bilmediğimiz bir şeyler mi var? 5 yıldır arsası hazır. Sağlıkta şifa bulmak için il il dolaşmaktan bıktık.

Gülşen Öz: “Ağzınıza sağlık Arif Arslan bey. Sağlık gibi önemli sorunda bıktırma olmaz. Herkesin beklediği bu yeni hastane temelinin artık atma zamanı gelmiştir. Çünkü, bu konuda Batman çevre illere göre çok geride kalmıştır. Diğer illeri görünce Batman’a üzülmemek elde değil.”

Resul A: “Milet perişan halde. Çok güvendiğimiz Valimiz sayın Hulusi Şahin beyden ricamız hemen bu hastane konusuna el atmasıdır. Batman Bölge Devlet Hastanesi’nde yer yok, sıra yok. Vatandaş sıra için neredeyse tartışacak hale geliyor. Yeri hazır olduğu halde yeni has tane için daha ne bekleniyor anlamış değiliz.”

İdris G. : “Arif Arslan bey şehrimizin en büyük sorunu sağlık sorunudur. O yüzden bıkmadan durmadan yazın ve bu sorunu gündeme getirin. Ancak bu durumun sorumlularını da ne yazık ki herkes biliyor. Başka iller şehir hastaneleri, eğitim-araştırma hastaneleri ve tıp fakülteleri kaparken, bizler nelerle meşgulüz? Batman’ın gündeminde bu önemli yatırımlar olmalı.”

Mehmet Ö. :“İnsanlarımız hastanelerde perişan durumda. Doktor bulamıyorlar. Hematoloji uzmanı, Çocuk Kardiyoloji, Romatoloji uzmanı ve Onkoloji uzmanı vs. hiç biri 600 bin nüfuslu Batman’da yok. Yazık oluyor bu şehre.”

Polat A.: “Duyarlılığınıza teşekkürler Arif Arslan. Sen yazmaya devam et. Kim ne dese desin. İlgili ve yetkililer, vatandaşın sağlık sorununa çözüm bulmalıdır.  Bu şehir yeni yatırımları hak ediyor. Yetkililer, bu önemli sorunu çözüne kadar yazmaya devam et. Sizi takip ediyoruz. Şehrimizin sorunlarının çözümüne ışık tutuyorsunuz.”

Gürgin D. : “Sağlık Bakanlığı’nın da Batman’a yapmayı kararlaştırdığı yeni hastane yatırımının artık gerçekleşmesini istiyoruz. Tüm Batman halkına verilen 500 yataklı yeni hastanenin yapılmasını bekliyoruz. Bu yatırım bu kadar gecikmemeliydi. İnsanımız sağlıkta şehir şehir dolaşmaktan bezdi artık.”

İbrahim Ç. : “Romatoloji doktoru sorununu yazdığınız  için tüm hastalar adına size çok teşekkür ediyoruz Arif Arslan. İyi ki sizin gibi duyarlı gazeteciler var.”

Bahri H. : “Milletvekilimiz sayın Ziver Özdemir’den yeni Güney çevre yolundaki  500 yataklı yeni  hastanenin müjdesini bekliyoruz. Tüm Batmanlıların gözü bu yatırımda.”

Ercan A.: “Arif Arslan bey, Sağlık sektöründe Batman tam bir çıkmaz sokakta. Bu şehrin acil sorunlarından biri de yeni hastane meselesidir. Bu konuyu gündemde tutmaya devam edin.”

Berat B.: “İl yöneticileri doktor getiremiyorlar, uçak seferleri artırılmıyor. Kaldı ki yeni hastane mi yapacaklar? Keşke bazı yöneticiler Arif beyin köşe yazılarını okusalar… En azından halkın ne düşündüğünü anlarlar. Ha şunu da söyleyeyim. 500 yataklıdan vazgeçtik. 200 Yataklı hastaneye de razıyız. En azından o’nun ödeneği falan çıkmıştı. Evdeki bulgurdan da olduk. Yazılarını severek okuyorum Arif bey. Gerçek Batmanlı gazeteci sizler gibi dürüstlerdir.”

Gamze Güneştepeli: “Sayın Valimize Batman’daki çalışmalarından dolayı çok teşekkürler. Batmanlı acil çözüm bekleyen 500 yataklı yeni hastanesinin ihalesini bekliyor. Sağlıkta diğer illere göre çok gerideyiz. Kime sorsanız, herkes hastane yetmiyor sorunuyla karşılaşırsınız. Batmanlı 6 yıldır verilen bu yatırımı sözünün gerçekleşmesini bekliyor.”

Hikmet S. : “Batman en acil sorunu 500 yataklı yeni hastanesi ihalesi ve imar sorunudur. Güney çevre yolu-Hasankeyf yolu imara acil açılmalı. Belediye o bölgelerde yollar açmalı. Hep Tilmerç tarafı imara açıldı. En sağlam bölge raporuna sahip Güney çevre yoludur. Bu bölgeyi de artık imara açın.”

Mehmet B. : “Uçak seferleri neden artırılmıyor. Pegasus Hava Yolları diğer yerlerde seferleri azalınca zaten buraya ek seferler yapacak. Şanlırfa, Elazığ, Diyarbakır ve Mardin’de uçak seferleri arta dursun, biz neden izleyelim. Neden daha pahalı biletle yolculuk yapalım.”

Evet, bugün köşemin tamamını okurların yazdıklarına ayırdım.

Umarım, bu anlamlı mesajlar yerini bulur.

Ve Batmanlıların yıllardır beklediği hastane başta olmak üzere diğer yatırımlar gerçekleşir.

Kalın sağlıcakla…