*Çok uzatmadan hemen meseleye girelim. Batman’ın 500 yatak kapasiteli hastane gündemden düşmemeli. Çünkü bu şehrin, bu önemli yatırıma ihtiyacı var…

*Bu sağlık yatırımı sadece Batman için değil, komşu yerleşim birimleri için de önemli. Bir de ‘İluh Deresi’ kenarındaki TPAO ihata duvarının 25 metre geri çekilmesi de önemli. Bu iki projede de önemli ilerlemeler var.

HEP GÜNDEMDE OLAN YATIRIM
Kent merkezi nüfusu yarım milyonu geçen Batman’ın sağlıkta hedefine ulaşması için önemli projelerden biri de 500 yatak kapasiteli hastaneyle ilgili yeni bir gelişmenin olmaması, bu şehirde oturanları kaygılandırıyor.

Yaklaşık 7 yıldır yer ve yapım aşamalarındaki süreçlerle hep gündeme gelen hastanenin son fiyat artışı nedeniyle yapımı üstlenen firmanın ‘iş’e başlamaması elbette Batman’da ‘düş’ etkisi yarattı.

Yeni stadyum bitişiğinde 123 dönümlük arsaya iki yıldır ekim bile yapılamıyor.

O bölge de oturanlar, ‘Bugün-yarın temeli atılacak’ diye hastanenin bulunduğu alanın çevresine yapmayı planladığı bir dizi proje de vardı.

Batmanlıların aylar ve yıllardır beklediği bu yatırım; Diyarbakır ve diğer şehirlerdeki bazı hastaneler gibi ‘akıbeti meçhul’ duruma düştü.

Şimdilerde bu yatırımdan söz edilmez oldu.

Ancak dün basın mensuplarıyla bir araya gelen Ak Parti Milletvekili Ziver Özdemir ve İl Başkanı Akif Gür, bazı projelerle ilgili son süreci aktardı. Milletvekili Özdemir, fiyat güncellemesi kapsamındaki 500 yataklı hastaneyle ilgili bir aksilik çıkmazsa 2 aylık süreçte temel atılmasını beklediklerini ifade ediyordu.

Bu önemli sağlık yatırımı Batman için çok ama çok önemli.

Eğer bu devasa yatırım bazı nedenlerden ötürü zaman kaybına uğramasaydı; Elazığ, Erzincan ve diğer illerdeki hastaneler gibi hizmette olacaktı.

Batman’ın bu hastaneye o kadar ihtiyacı var ki…

ŞEHRİN GELİŞİMİNE KATKI SAĞLAYACAK
Şayet bu hastane projesi tamamlansaydı, Batman sağlık turizminde bölgenin iddialı şehirlerinden biri olacaktı.

Bu saatten sonra özellikle iktidar temsilcileri ile bu devasa yatırımı buraya kadar getiren ilgili ve yetkililerin, konuyu gündemden hiç düşürmemeleri gereken önemli bir proje.

Batman’ın sağlık alanında gelişimine önemli katkı sağlayacak yeni hastane için eskisi gibi çokça konuşulmaması dikkat çekici.

Okurlarımız, sık sık soruyor;

“Yeni hastaneyle ilgili bir gelişme var mı?”

Evet son gelişmeyi Milletvekili Özdemir açıkladı. Özdemir’in açıklamasına göre fiyat güncellemesi tamamlanmak üzere, diğer prosedürlerle birlikte 2 ay içinde yeri ve projesi hazır olan 500 yataklı hastane projesinde temel atılması bekleniyor.

Özdemir’in basın toplantısında altını özellikle çizdiği ve basın mensuplarından rica ettiği diğer bir konuda yatırımın yeriyle ilgiliydi. Özdemir; “Bazen vatandaşlarımız hala hastanenin yerinin değişip değişmeyeceğini soruyor. Böyle bir durum söz konusu değil. Her şeyi tamamlanmış, inşaat ruhsatı bile çıkmak üzere olan bu hastanenin nasıl yeri değişecek? Bu algıyı artık şehirde kırmalıyız. Basın mensupları da bunu sık sık belirtirse mutlu oluruz” diyordu.

OLMASI GEREKEN BUYDU
‘İluh Kentsel Dönüşüm’ Projesi kapsamında dereye komşu ve istimlak çalışmaları tamamlanan bazı eski yapılar yıkılıyor.

Ermi Mahallesi’ne kadar olan bölge de ikinci etap çalışmaları kapsamsına alındı.

Dereye komşu TPAO’nun ihata duvarı, Belediye ile TPAO’nun anlaşması üzerine 25 metre geri çekilecek.

O, bölge bu projeyle tabiri caizse belki de ‘hayat’ bulacak.

Petrol kent Mahallesi ile Ermi semti arasında ‘Kine Em Parkı” kadar olmazsa da mükemmel bir yeşil alan projesi de Belediye tarafından tasarlanıyor.

TPAO’nun, Maden Teknik Arama Enstitüsü’ne ait 70 yıldır kullandığı arazinin İluh Deresi’ne olan sıfır noktasındaki alan, tam 9 mahallenin ulaşımına ‘nefes’ aldıracak.

İki kurum arasında sağlanan bu uzlaşı, ücra mahallelere ‘hayat’ verecek.

İluh deresi kenarındaki bu çalışma ücra mahalleler adına olması gereken bir adımdı.

Milletvekili Özdemir, dünkü basın toplantısında İluh projesi ve TPAO’nun hibe edeceği arsada da bir sorun olmadığını sürecin bitme aşamasında olduğunu belirtti. Batman için önemli bir projeydi.

Emeği geçenlere teşekkürler.

Sağlıkla kalın…