*Komşu İl Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü görevini sürdürdüğü dönemde Diyarbakırspor’u, tek başına Süper lige taşıyan Ali Gaffar Okkan ile 2000 yılları öncesinde tanışmıştık. O halkın içinde bir görev adamıydı. O dönemler Batman’ın 2. lig temsilcisi Petrolspor ile Diyarbakırspor ‘Play-Off mücadelesi’ için çekiştiği grupta Okkan, her zaman itiraf ederdi; “Bu grubun gerçek şampiyonu Batman Petrolspor’dur…”

*Okkan, 1997 yılında Diyarbakır’da görev yaparken, komşu İl’in Emniyet teşkilatında Asayiş ekipler Amiri şimdi ki Batman Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç’tı… Bir yıl süreyle Batman Emniyet Müdürü Kıraç ile çalışan Ali Gaffar Okkan’ı, sadece Diyarbakırlılar değil, bir o kadar da Batmanlılar da severdi. Çünkü, o bir halk adamıydı…

2000 ÖNCESİNDE OKKAN’LI YILLAR

Ali Gaffar Okkan.
Arı kovanına çomak sokan bir kahramandı.
Makam peşinde olmayan ve hiçbir tehdide aldırmayan bir polisti.

Huzur getirmek için yola çıkan, yardımsever, gençleri uyuşturucudan uzak tutmak için her yolu deneyen, halkın içinde bir görev adamıydı...

Suçluların peşindeydi...

O kadar mücadele ediyor ki; baskınların birinde kendisi için düzenlenecek suikast planlarını buluyordu.

Ama yılmıyordu, korkmuyordu.

"Ülkemi, bayrağımı çok seviyorum. Onu korumak için her şeyi yaparım. Bir canım var çocuklarımız için gerekirse şehit olurum" diyordu.
Sadece Diyarbakır Emniyet Müdürü değil Gaffar Okkan, bölgenin sevilen simasıydı...

DİYARBAKIR-BATMAN DOSTLUĞUNU PEKİŞTİRMİŞTİ

1997-98 Futbol sezonunda 2. Ligde play-off mücadelesi veren Diyarbakırspor ile Batman Petrolspor arasında müthiş bir rekabet vardı.

Komşu iki ilin arasındaki futboldaki gerilimi önleyen Okkan, bir gerçeğin altını itiraf etmişti;

“Batman Petrolspor, grubumuzun gerçek şampiyonuydu. Ben, Diyarbakırspor için Petrolspor’un deplasmanlarda önünü kestim. Bu nedenle Petrol, grubumuzun görünmeyen şampiyonudur.”

Devre arasında Petrolspor’a o dönemler Diyarbakırlı Sertaç ve Meriç’in de aralarında bulunduğu dört futbolcuyu ücretsiz veren Okkan, “Gönlüm her zaman Batman’dan yana” demişti.

Diyarbakırspor taraftarı ve gençleri takıma kazandırmayı görev edinip, "Sapına kadar Diyarbakırlıyım" diyecek kadar halk adamıydı Okan...
Tarih, 24 Ocak 2001…
Emniyet Müdürü Okkan, Valiliğe intikal ediyor. Korumaları yanında... Elektrikler kesiliyor. Kapkaranlık bir sokakta pusuya düşürülüyor ve şehit oluyordu Gaffar Okkan...  Bayrağa sarılı tabutu on binlerin omuzlarında gözyaşlarıyla uğurlanmıştı. Diyarbakır’da hala birçok evinde baş köşesinde Okkan’ın fotoğrafları var. Çocuklarına Gaffar ismini veren Diyarbakırlı aileler var. ‘Gaffar’ isimli çocuklar şimdi yirmili yaşlarında...

KIRAÇ, OKKAN’LA BİR YIL ÇALIŞMIŞTI

Batman Emniyet Müdürlüğü görevini 2.5 yıldır başarıyla sürdüren Köroğlu Kıraç, 1997 yılında Gaffar Okan ile bir yıl süreyle çalışmıştı.

Okan’ın döneminde Diyarbakır Asayiş Ekipler Amiri Köroğlu Kıraç’tı.

O dönemler sıkıntılı olan Diyarbakır’da Emniyet teşkilatı ile halk arasında köprü kurmayı başaran Okkan’ın başarılı ekibinin mimarlarından biri de şimdi ki Batman Emniyet Müdürü Kıraç’tı.

Merhum Okkan’ın, halkla olan diyalogunun benzerini Batman’da yapan Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç’ı, vatandaşlar takdir ediyor.

Gençlerin madde bağımlılığından korunması için de üzerine düşeni yapan Köroğlu, ‘huzurlu’ bir şehir için de Vali Hulusi Şahin ile geceli-gündüzlü çalışıyor.

Trafik uygulamalarından tutun da şehrin en ücra mahallelerindeki parkları ‘uyuşturucu’ tacirlerinden kurtaran Kıraç ve ekibine başarılar diliyoruz.

Sağlıkla kalın…