**Batman’ın ilk gazeteciler Cemiyeti, farklı etkinliklerle üzerine düşen sorumluluğu da yerine getiriyor. Yarın da kentin kimliğini yeni jenerasyona aktarma ve kent bilincini oluşturma adına Batman Gazeteciler Cemiyeti ‘nostalji yolculuğu’ başlatıyor.

**Önceki gün Batman’a çıkarma yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e eşlik eden önemli petrol uzmanları vardı. TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin, Çalık Petrol Genel Müdürü Bayram Kara ve uzun yıllar Batman’da görev yapan Hasan Gazi de Bakan’ın programındaydı.

BGC’DEN BİR İLK DAHA
22 Yıllık Batman Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti, ilklere imza atmaya devam ediyor.

Geçmişte Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Gazeteciler Federasyonlarının toplantılarını petrol şehrine kaydıran Batman Gazeteciler Cemiyeti, Batman’ın ilk yıldönümlerinde de şehre artı katacak bir dizi panel ve etkinlikler düzenlemişti.

22 Yıllık süreçte sayısız etkinlik düzenleyen Batman’ın ilk gazeteciler Cemiyeti anlamlı etkinlikler gerçekleştirmeye devam ediyor.

Yarın Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü konferans salonunda önemli bir etkinlik gerçekleştirilecek. Batman’ın dününe ışık tutacak önemli konuklar etkinliğe katılacak. İlçe Milli Eğitim Müdürü’nden ilk Bayındırlık Müdürüne, yine 90’ların ilk Köy Hizmetleri Müdüründen, 90 yıllarda genç yaşta gazetecilik yapan şimdi ki Giresun Vali Yardımcısına ve şehrin dününde iz bırakan diğer konuklarımız da ‘Batman Nostalji’si yaşatacak.

Kent bilinci ve kültürünün yerleşmesine yönelik Batman Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti’nin bu etkinliği seriler halinde farklı zamanlarda yapılacak.

Yarın ki önemli etkinliğimize tüm nostalji severleri bekliyoruz.

***********

İZ BIRAKAN PETROLCÜ
2003-2007 Yılları TPAO Batman Bölge Müdürlüğü görevini yapan Bayram Kara, şimdi Çalık Petrol’ün Genel Müdürü.

Tecrübeli petrol yöneticisinin yanında yine tanıdık bir sima vardı.

Hasan Gazi de uzun yıllar TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nde görev yaptı.

Kim ne derse desin, Batman petrolcülüğün okuludur.

Burada yetişen petrolcüler, günümüzde büyük petrol firmalarının başında bulundular.

Bayram Kara’nın, TPAO Batman Bölge Müdürlüğü döneminde de şimdi ki gibi güzel çalışmalar vardı.

Uyumlu bir ekibi vardı.

Çalık Petrol firmasının başındaki Kara, Batman’daki günlerini unutamadığını söylüyordu ve ekliyordu:
“Batman’ın yeri biz de farklı. Burada geçen güzel günleri unutmak imkansız. O dönemlerde de şimdi de Batman Çağdaş’ın yeri ben de çok ayrı. Halen Ankara’da hemen her gün Batman Çağdaş’ı takip ederim. Nostalji köşesinin tutkunlarındanım. Burada gördüğümüz güzel günleri ve Batmanlının misafirperverliğini her yerde anlatırız.”

Ayaküstü sohbetimiz kısaydı ama uzman petrolcünün buraya olan sevgisi bir başkaydı…

**********

BATMAN’I SEVEN GENEL MÜDÜR
TPAO’nun başındaki Genel Müdür Melih Han Bilgin, sıra dışı bir Genel Müdür.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in Batman’daki incelemeleri sırasında özel toplantılarında dışarıda kalmayı tercih eden Genel Müdür Bilgin ve TPAO Batman Bölge Müdürü Mustafa Demir’le dışarıda sohbet imkanı bulduk.

Sokaktaki vatandaşı dinleyen, bazı dar gelirlilere bile yardımcı olmaya çalışan TPAO Genel Müdürü Bilgin’in, gece 23.00’te o soğuk havada duruşu görülmeye değerdi.

Sohbetimiz sırasında bir ara gazete dağıtıcısından Batman’ın ilk günlük gazetesini alan Genel Müdür Mete Han Bilgin, petrolün başkentinde ‘Kara altın’ı konuşurken, hemen söze girdi:

“İnternetten takip etmek yerine gazeteleri elime alıp keyifle okurum. İnternetten de takip ediyorum ama gazeteyi böyle okumak daha güzel. İşte sevdiğimiz gazete bu.”

Petrol arama çalışmalarından Batman Petrolspor’a varan birçok konuyu açan Genel Müdür Bilgin, Batman’ı bölgedeki diğer illerden ayıran farkı da şöyle özetliyordu:

“1940 ve 50’li yıllarda petrolcüler buraya bir kültür getirmiş. Batman insanının, yabancıya bakışı ve hoşgörüsü mükemmel. Bir de buradaki girişimci esnafı da takdir etmemek elde değil.”

Kısacası; geçmişten günümüze Batman’da görev yapan petrolcülerin bakışı hep olumlu…

Kalın sağlıcakla…