Merhaba, Batmanlı ve kendilerini Batmanlı olarak hisseden değerli dostlar, kıymetli Batman Çağdaş Gazetesi okurları…
İnsanlar yaş aldıkça, geçmişe duydukları özlem giderek artıyor…Üniversite için geldiğim ve 1973 yılından beri Batman’dan bin km uzaktaki Başkent Ankara’da yaşamını sürdüren biri olarak, ilk, orta ve lise öğrenimini bitirdiğim bu kente karşı duyduğum derin sevgi asla eksilmedi hatta her yıl artarak sürdü.
Bu sevgiyi, biz kökeni 60-65 yıl öncesine dayanan ve yılların eskitemediği bir dostluk oluşumunun kurduğu iletişim bağıyla sürdürdük… Yurdun çeşitli yerlerine savrulan Batman’ın Sitesinde yetişen gençler arasında kurulan dostluğun yitirilmesini istemedik, zaman zaman istenmeyen durumlaryüzünden aksaklılar yaşansa da Site Gençlik olarak, yıllarca başta Ankara, İstanbul, Mersin ve İzmir olmak üzere çeşitli illerde geceler düzenleyerek bir araya geldik… O unutulmaz dostlukların yaşandığı günler hep anıldı, özlem giderildi, yitirilenler saygıyla yad edildi… Her geceden sonra daha büyük bağlılık duygusuyla ve yeniden bir araya gelme sözleriyle vedalaşıldı. Tabi ki yaşam zorlukları, pandemi ve deprem gibi büyük felaketlerin neden olduğu, bir araya gelmelerin sekteye uğradığı dönemlerde imdadımıza “iletişim” yetişti.“Site Gençlik 72” adıyla bir haberleşme grubu kurularak iletişim kopukluğunun kopması önlendi. Site gençliğinin alt jenerasyonunu oluşturan kardeşlerimizin de aramıza katılmasıyla daha da büyüdük ve bundan da büyük mutluluk duyduk…
Aslında bu dostluk bağlarını arttıran çok önemli bir olguyu yani büyük kentlerdekiyaşam koşullarının gittikçe ağırlaşmasıyla insanların doğdukları, kendilerini ait hissettikleri yerlere ve geçmişe özlem duyma arzularını yakalayan Batman Çağdaş Gazetesi oldu. Bu büyük ileri görüşlülükle 84 yıllık kent tarihinin yarısına tanıklık etmenin avantajını da kullanarakyayınladığı, “Batman’ın Fotoromanı” köşesinde geçmişi adeta yaşatan fotoğraflarla sadece hemşerilerini değil yolu Batman’dan geçen ve kendini buralı hisseden herkesin ilgisini çekmeyi başardı.
Bu da yerel gazetelere ve haber sitelerine olan yönelmeyi beraberinde getirdi. Yani medyada ulusalcılıktan yerelliğe dönüş hızlandı. En yakın tarihten bir örnek de verecek olursak; geçen yıl eylül ayının ortalarında Site Gençlik 72’in nostaljik gecesinin Batman’da düzenlenmesinde Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Çağdaş Batman Gazetesi sahibi Arif Arslan’ın çok büyük emeği olduğu kadar, duyduğumuz mutluluğu paylaşımlarıyla tüm Batmanlı hemşerilerimize iletmesi de bizleri oldukça sevindirdi
İşte metropollüğe doğru koşar adım yol alan Batman’da yerel medya öncülerinden rahmetli Enver Arslan’ın kurup büyüttüğü, vizyonu ve misyonu ile aile fertlerine kazandırdığı Batman Çağdaş Gazetesi, adına yakışır bir haber sitesiyle birlikte bu yol ayrımındaki ince çizgiyi ilk yakalayan medya kuruluşu olarak,42’nci yayın yılını da rekorlarla kırıyor.
Dijital gazetecilikte, bölge gazeteciliğin de üzerinde yayıncılık yapıyor. Sosyal medya hesaplarıyla günde ortalama 120 ila 150 bin aralığında okurun takip ettiği Batman Çağdaş̧, sadece yurdumuzda değil, Avrupa ülkeleri, ABD ve Kanada da okunuyor. İnternet gazetecilikte aşama kaydeden Batman Çağdaş̧, şehrindününü̈ de kayıt altına alıyor. PetrolünBaşkenti Batman’da kara altının öyküleriağırlıklı olmak üzere belde, ilçe ve İl’indününe dair ilk kareleri okurlarıyla paylaşan Batman Çağdaş̧, ‘nostalji’ köşesiyle yerel basında bir ilke imza atıyor.12 bine yaklaşan sayısıyla Batman Çağdaş̧, 42. yayın yılına ‘merhaba’ diyor, bize de nice yıllara demekten başka bir söz düşmüyor.