2018 Ocak ayında kaybettik hayırsever işadamı Necat Nasıroğlu’nu... Bir yıl 1 ay sonra da büyük ağabeyi Hacı Reşat Nasıroğlu’nu… Önceki gün Batman Üniversitesi’nin düzenlediği ‘Bir memleket sevdalısı Necat Nasıroğlu’ konulu anma etkinliği görülmeye değerdi…

Rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş ve BJK Kulüp Başkanı Fikret Orman, merhum Nasıroğlu ile ilgili anılarını anlatırken, Batman Valisi Hulusi Şahin ise iz bırakan merhum Nasıroğlu ile tanışmadığı halde o’nu tanıyor gibi olduğuna yönelik anlamlı mesajları vardı…

O’NUN YERİ DOLDURULMAZ
8 Ocak 2018 tarihinde kaybettik hayırsever işadamı Necat Nasıroğlu’nu…
Nasıroğlu’nun vefatından bir yıl bir ay sonra ağabeyi Hacı Reşat Nasıroğlu, hakkın rahmetine kavuştu. 8 Şubat 2019 Tarihinde Kayabağı (Basorke) köyünde çok sevdiği kardeşinin yanında toprağa verilen Hacı Reşat Nasıroğlu’nu son yolculuğuna binler uğurlamıştı…

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, merhum Nasıroğlu için hazırladığı ‘Bir memleket sevdalısı Necat Nasıroğlu’ paneli tek kelimeyle mükemmeldi.

Necat Nasıroğlu vefatının ardından yazdığım “Nasıroğlu’nun vefatı ile sadece Nasıroğlu ailesi değil, Batman da kendisine sevdalı bir değerini kaybetti” demiştim.

Salı günü işadamı merhum Nasıroğlu’nu seven, tanıyan Batmanlılar, Batman Üniversitesi’nde sıra dışı bir programla ‘vefa-anma’ gününde buluştu.

Batman Üniversitesi merkez kampus salonunu salonu tıklım tıklım doluydu.
Önce Rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş, duygu yüklü bir konuşmayla anlattı Necat Nasıroğlu ile olan tanışıklığı ve yakınlığını.
Sonra yakın dostları Beşiktaş Kulüp Başkanı Fikret Orman, Vali Hulusi Şahin ve Dicle Üniversitesi’nden Zeynel Fuat Toprak, merhum işadamı Nasıroğlu’nun anılarını, hayata bakışını anlattılar.
Konuşmaların her birinin içeriği beni çok etkiledi ama en çok da Beşiktaş Kulüp Başkanı Fikret Orman’ın, ortaklık yaptıkları Yunanistan’da bir ailenin iç meselesinde herkesten habersiz gidip o barış ortamını sağlaması ve o’nun başarı öyküsüyle ilgili anlattıklarından etkilendim.

Orada anlatılanlardan, hazırlanan belgeselinden bir kez daha anladım ki, Batman’da Necat Nasıroğlu’nun yeri dolmaz.
En azından o nitelikte bir insanla tanışmak için bizim ömrümüz yetmez.
Necat Nasıroğlu’nu her yönüyle ve her zaman insan güzeli olarak anacağız…

SALONDA HERKES VARDI
Anma programında olası kalabalığı düşünüp 10 dakika erken gittim.
Ancak Batman Üniversitesi Merkez kampus alanı bahçesi bile doluydu.
Sonrasında davetliler geldikçe üniversitenin salonunda yer kalmadı.
Nasıroğlu ailesinin yakın dostları BJK Kulüp Başkanı Fikret Orman, Vali Hulusi Şahin, Rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş, eski Milletvekilleri Nezir Nasıroğlu, Ataullah Hamidi, İl Müftüsü Erhan Turgut, eski Müftü Cüneyt Kavşut, Batman eski Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan, bazı STK ve Oda Başkanları ile iş dünyasından seçkin insanlar ilk göze çarpan isimlerdi.
Nasıroğlu ailesinin önde gelen isimleri Muzaffer Nasıroğlu, Ferhat Nasıroğlu ve ailenin tüm fertleri oradaydı.
Anma programında iş ve bürokrasi dünyasından önemli isim vardı.
Merhum Nasıroğlu’nun eski dostlarından İmadettin Yetiz ve eski Kozluk Belediye Başkanı Burhan Ayhan da oradaydı.
Nasıroğlu’nun belgeseli sırasında yanımda oturan Ferhat Nasıroğlu, merhum babası ile geçen hafta toprağa verilen amcası merhum Hacı Reşat Nasıroğlu’nun fotoğraflarını görünce gözyaşlarını tutamadı.
Merhum Nasıroğlu’nun eşi ve çocukları birlikte izledikleri o belgeselden etkilendikleri yüzlerinden okunuyordu.

O, HİÇBİR ZAMAN ŞEHRİNE SIRTINI DÖNMEDİ
Anma programındaki duygu ve hüzünlü halleri yüzünden okunan Muzaffer Nasıroğlu ve Ferhat Nasıroğlu başta olmak üzere Nasıroğlu ailesi tüm konuklarıyla yakından ilgilenmeye çalıştılar.
Merhum Nasıroğlu, bu şehirde yatırımların öncüsü oldu.
Çünkü o bu şehri çok seviyordu.
O en sıkıntılı dönemde bile bu şehre hiçbir zaman sırtını çevirmedi.
Burada yatırımlara ‘devam’ dedi.
Merhum Nasıroğlu, hep derdi; “Okuyarak, çalışarak bu şehir bir yere gelecek…”
O anma programında şunu gördüm.
Batmanlılar ve dostları o’nu unutmamış. Unutmayacak da…
Biz de yazının sonunda hem Necat Amca hem de Hacı Reşat Nasıroğlu’na bir kez daha Allah’tan rahmet diliyoruz…

Allah onlardan razı olsun…