ÇALIŞMALARINI ANLATTI
HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, İl Başkanı Davut Şahin, Merkez İlçe Başkanı Cihad Altun ve parti yöneticileriyle birlikte Bozooğulları Otel’de basın toplantısı düzenledi. Milletvekili seçildiği 1.5 yıllık sürece dair değerlendirmelerde bulunan Ramanlı; “Önemli olan kendimizi övmemiz değil, ne yaptığımızdır. Yerel seçimden sonra parti teşkilatımızla hızlı bir biçimde mahalle temsilcilerimizi atadık. Batman'ın merkezde 45 mahallesinin hepsinde mahalle temsilcimiz var. Yaklaşık 20 Bin ziyaret gerçekleştirdik. Gelen talepleri kurduğumuz mekanizmayla takip edip çözüme ulaştırmak için çaba sarf ettik. Geride kalan süreçte bizlere gelen toplam 2.677 talep arasında ne yazık ilk sırada işsizlik oluşturdu. İkinci sırada tayin talepleri, üçüncü sırada ise mağduriyet bildirimleri yer aldı. Talepte bulunan hemşehrilerimize her zaman şunu söyledik; lütfen hakkaniyetli talepler olsun, varsa yanlışınıza ve günahınıza bizi ortak etmeyin. Gerçekten olabilecek ve mağduriyetler üzerinden bize gelin. Nitekim takip ettiğimiz taleplerin hepsi de gerçekçi taleplerdi ve ciddi oranlarda çözüme kavuşturduk” dedi.

“ŞİDDET VE SİLAH HAK ARAMA YOLU DEĞİL”
Gazetecilerin MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin başlattığı yeni döneme dair sorulara da değinen Milletvekili Ramanlı; “Silah ve şiddet, Kürtlerin hak arama yolu olmamıştır. 40 Yıllık tecrübede bunu gördük. Bundan sonra bu yönteme ısrar edilmemesi gerektiğini açıkça belirtmek istiyoruz. Burada esas olan örgütün ne söyleyeceğidir. Şu anda fiilen silah tutanların ne diyeceğidir. Eğer Kürt meselesinin çözülmesini istiyorsak, şiddetin çıkmaz sokağından çıkarmamız gerektiğine inanıyorsak, silahların devre dışı kalması şarttır” dedi. DEM Parti’nin yeni dönemde kendileriyle görüşmeme sorularına da yanıt veren Ramanlı, şöyle devam etti; “Kimseye ‘Gelin bizimle görüşün’ gibi bir talebimiz de yok. Görüşmelerin bizim için katkısı, Kürt toplumunun toplumsal barışına ve huzuruna katkı sağlamasıdır. Ancak görüşüp görüşmemek onların tercihidir. Ne için görüşmek istemediklerini, onlara sormak gerek.”

“KÜRTLER SADECE ZARAR GÖRDÜ”
Ramanlı, sözlerini şöyle sürdürdü; “Kürt meselesinin silah ve şiddet boyutunun işi çıkmaza soktuğunu ve çözümü imkânsız hâle getirdiğini düşünüyoruz. Toplumun büyük çoğunluğu, hatta Kürt toplumunun çoğunluğu bu kanaati taşıyor. Silah ve şiddet, sadece Kürtlere zarar verdi. Katil de maktul de mağdurlar da biz olduk. Bu enstrümanlar devre dışı kalmalı, bu süreç terk edilmelidir. Bu, Kürtlerin faydasına olacak bir yaklaşımdır.”

 

Muhabir: RECEP AKIN