*Birkaç ay sonra ‘16 Mayıs Şehir Stadı’ yıkılacak ve yerine ‘Millet Bahçesi’ adıyla bir park düzenlemesi yapılacak. Bu parka stat bitişiğindeki bazı arazilerde dahil edilecek. ‘Millet Bahçesi’yle ilgili proje artık Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın masasında...

*Anız yangınlarıyla ilgili her gün sayısız şikayetler alıyoruz. Hemen her gün bu anız konusunu manşetlerimize ve köşelerimizde değerlendiriyoruz ama maalesef manzara hep aynı. Okur haklı olarak birilerinin bu rezalete ‘dur’ demesini istiyor...

MİLLET BAHÇESİ PROJESİ MERAK KONUSU

Batman’ın 16 Mayıs Şehir Stadı’na yapılacak ‘Millet Bahçesi’nin projesi artık Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda.

Millet Bahçesi ile ilgili projeler hazırlandı.

Bunların arasından seçim yapılarak hayata geçirilecek Millet Bahçesi.

Mevcut stadın yıkımı şimdilik söz konusu değil çünkü yeni stat müsabakalara açılmayana kadar stadın yıkım ihalesi yapılmayacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı bu stadın yıkımıyla ilgili mutlaka bir ödenek ayıracak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da Batman’a yapılacak büyük bir il kütüphanesi için ödenek ayırdığını biliyoruz.

Eski Kültür Merkezi binasının bulunduğu yere büyük olasılıkla bu proje hayata geçecek.

Keşke henüz başlanılmayan bu kütüphane projesi, Millet Bahçesine yansıtılabilse.

Gençlik merkezi ve kütüphane de Millet Bahçesi kapsamında olsaydı çok daha şık olacaktı.

Gerçekten bu hükümet Gençlik Merkezlerine büyük önem veriyor.

Batman’ın modern bir kütüphaneye ihtiyacı vardı.

Aylardır kütüphanenin inşaatına başlanılamadı.

O eski kütüphanenin yeri büyük bir parka dönüştürülebilir.

Kütüphane ‘Millet Bahçesi’ne kaydırılırsa güzel bir eser oluşur.

Millet Bahçesi çocuklarımızın, gençlerimizin bir araya geleceği yer olacak.

Genç gelsin, kütüphaneden kitabını alsın, Millet Bahçesi’nde kitabını okusun, sonra Gençlik Merkezi’ndeki etkinliğe katılsın.

Hatta merkezin etkinliklerinin bir bölümü Millet Bahçesi’nde gerçekleştirilsin.

Kütüphane ve Gençlik Merkezi için daha geniş alan lazım.

Modern bir kütüphane ve Gençlik Merkezi ‘Millet Bahçesi’ne bir işlev ve tema da kazandırmış olur.

Olur da bu iki proje tasarruf tedbirlerine takılacaksa bile yerleri ayrılıp ‘Millet Bahçesi’ bu şekilde projelendirilebilir...

****************

ANIZ BİZİ ZEHİRLİYOR

Eylül’ün ortasında başlayıp Ekim’in ortalarına kadar daha çok komşu il Diyarbakır’ın topraklarından yükselen anız yangınları bizi öyle bir zehirliyor ki, sormayın gitsin.

Hemen her gün manşetlere taşıdığımız anız yangınlarıyla ilgili okurlarımızın da ciddi tepkisi var.

Okurumuz İlknur Erdem’in gönderdiği yazının noktası, virgülüne dokunmadan sizlerle paylaşmak istiyorum.

Peyzaj Mimarı İlknur Erdem, bakın neler yazmış:

“Merhaba Arif Bey, yıllardır anızla kişisel çabalarıyla mücadele etmeye çalışan bir vatandaşım. Bir süre önce “Bu Kabus Bitmez” başlıklı yazınızı okudum ve yalnız olmadığımı anladım. Yaşadığımız bu sürecin çok açık özetiydi. Elinize sağlık.

Biz ilk zamanlar gece yarısı duman ve kokudan uyanıp can havliyle  ‘155, 153, 110, 156’ sırayla arardık, aldığımız cevap, anız yakılan tarlalar sınırlarımız dışında olduğu için yapabilecekleri hiç bir şey olmadığıydı. Sosyal medyada arkadaşlarımızla, ailemizle bakanları mesaj yağmuruna tuttuk, tek bir cevap alamadık. Bu yıl Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı şikayet hattı ‘Alo 181’i arayıp her birimiz onlarca şikayet kaydı oluşturduk.

Batman Tarım İl Müdürlüğünü arayıp yetkililere “n olur bir çare” dedik. Kendi sınırlarımız içinde her yangına anında müdahale ettiklerini ancak komşu ilçelerin bilinçsizliğinin önüne geçemediklerini anlattılar. Üstelik geçen yıl komşu yetkililerle yüz yüze bu konudaki mağduriyetimizi anlatmalarına rağmen onlar da sonuç alamamışlar.

Gazetenizde her gün anızla ilgili haber yaptığınızı gördükten sonra tüm bu süreçte yaşadıklarımızı ve çaresizliğimizi sizinle paylaşmak istedim .

Eğer bizi duyan bir yetkili olursa; gerçekten çocuklarımızın sağlığı büyük tehlikede. Ve komşumuz bilinçsizce, yavaş yavaş bizi zehirliyor. Bu gerçeği seslice herkes tekrarlarsa belki durumun vehameti anlaşılır.

Herkesten tek isteğim “benim tepkimle ne değişir” demesin ve harekete geçsin. Duyarlılığınızdan dolayı sonsuz teşekkürler…”