*Kentin sorunlarının çözümünde her zaman üzerine düşeni yapan Batman Çağdaş’ın dünkü sürmanşeti, bu kentin birçok alanda karşılaştığı diğer sorunların özeti gibiydi. ‘Uçak seferlerine bir darbe daha’ haberi gündem oluşturdu.

*Peki, bu şehirde ‘gündemini’ sadece gazeteler mi oluşturacak. 630 Binlik Batman’da hava ulaşımında bu denli yaşanan aksaklıktan rahatsız olan sadece biz miyiz? Bu şehri yönetenler, STK’lar, Oda’lar, siyasi parti temsilcileri, velhasıl şehir adına ‘sözüm var’ diyen herkes, Batman Havalimanı’ndaki yetersiz uçuşlara ‘ses’ çıkarmalı.

BU ŞEHİR BU SEFERLERİ HAK ETMİYOR
2010 Yılında büyük umutlarla hizmete giren Batman Havalimanı, son yılların en durgun dönemini yaşıyor.

‘En güvenli’ havalimanları arasında yer alan Batman Havalimanı, ne yazık ki uzun süredir hem THY’nin hem de diğer özel hava yolu şirketlerinin planlamasından çıkmış.

Bir dönemler vızır vızır işleyen, THY’nin yanı sıra Pegasus ve Sunekspress’in seferler düzenlediği Batman Havalimanı’nda şimdilerde ‘sınırlı’ uçuşlar var.

Evet, küresel çapta yaşanan sıkıntılar nedeniyle genel manada hava yolu şirketlerinin de zorlu süreçlerden geçtiği bir gerçek.

Ancak, ülke ekonomisine kazandırdığı petrol üretimi, genç nüfusu ve hava yolundaki trafiğine rağmen Batman, hava yolları şirketleri tarafından ‘üvey evlat’ muamelesi görüyor.

Epey bir zamandır Batman-İstanbul’a karşılıklı her gün, Ankara’ya ise haftanın 4 günü uçuşlar yapılabiliyor havalimanında…

Pegausus’un ise Sabiha Gökçen’e uçuşları var.

Çok değil geçen yıl veya önceki yıl İzmir’e direkt seferler, Ankara’ya her gün yine İstanbul’a da karşılıklı uçuşlarla birlikte 4 sefer düzenleniyordu.

Peki bu yaz mevsimindeki tablo ne?

THY’nin aldığı yeni kararla 18 Temmuz’dan itibaren İstanbul-Batman seferleri 4’ten 2’ye düşecek. Pegasus’un Batman-İstanbul seferlerinin de düşürülmesi gündemde…

Koskoca havalimanında sadece iki il’e uçuş var ve bu uçuşlar da oldukça sınırlı.

Havalimanındaki tablo vahim.

Batman Çağdaş’ın dünkü sürmanşetindeki bir bakalım; “Her gün karşılıklı iki uçuşun yapıldığı Batman-İstanbul uçuşları, 18 Temmuz’dan itibaren tek uçuşa düşecek. THY’nin Batman-İstanbul uçuş sayısını 4’ten 2’ye düşürmesi ise ‘şok’ etkisi yarattı. Son kararla Batman Havalimanındaki toplam uçuş sayısı 46’dan 36’ya düşecek. 36 Uçuşun 8’ini ise Pegasus gerçekleştiriyor…”

Türk Hava Yolları’nın son kararıyla birlikte havalimanında Pegasus’un uçuşları hariç sefer sayısı 28’e düşecek.

Bu tablo Batman’a nasıl reva görülüyor akıl alır gibi değil.

ELAZIĞ’DA GÜNLÜK 140 UÇUŞ…
Diyarbakır gibi bir büyük şehri elbette kıyas almak doğru değil. Her yönüyle oturmuş ve her açıdan bölgeye hitap eden bir şehir. Diyarbakır’a verilebilecek her uçuşu anlarsınız. Konum olarak da birçok il’in merkezi gibi duruyor.

Peki, nüfusu Batman’ın gerisinde olan Elazığ’a bir bakalım.

Elazığ Havalimanı’nda günlük tek yönlü sefer sayısı 70...

Karşılıklı sefer ise 140…

Bu trafiğin Elazığ ekonomisine katkısını anlatmaya gerek yok.

Yine yanı başımızdaki Mardin’e bakalım…

Geçen yıl Batman’dan yapılan İzmir’e direkt seferler Mardin’e kaydırıldı. Yine diğer şehirlere yönelik sefer sayıları potansiyellerine göre gayet iyi seviyede.

Pandemi öncesi aylık ortalama 50 Bin yolcunun uçuş yaptığı Batman Havalimanı’nda bunca yetersiz seferlere rağmen şimdilerde bile 40-45 Bin civarında yolcu uçuş yapıyor.

Birilerine göre hava yolu ulaşımı lüks sayılabilir ama her uçak yolculuğunu yapan sırf konforlu mu diye yapıyor?

Elbette değil.

Tedavileri nedeniyle binlerce hasta uçakla seyahat yapmak zorunda. Ancak Batman Havalimanı’ndan uçuş yapamadıkları için ya Diyarbakır’a ya da Mardin’e, hatta Elazığ’a gitmek zorunda kalıyorlar.

SESSİZLİK DÜŞÜNDÜRÜCÜ…
THY’nin Batman’a yönelik ‘şok’ kararı dün Batman Çağdaş hem web sitesinde hem de sosyal medya hesaplarında en çok okunan ve yorum alan haberdi.

Binlerce vatandaş duruma tepki gösterdi.

Peki bu şehri yönetenler; seçilmişler, atanmışlar, en basit meselelerde bile her gün basın açıklaması yapan STK ve Oda temsilcileri nerede?

Hele hele iş dünyası nerede?

Batman Ticaret Odası’nın yanı sıra bu şehirde 4-5 ‘işadamı’ derneği mevcut. Her ne hikmetse hiç birinden ‘ses’ yok.

Ya da zaman zaman kentin meseleleriyle ilgili açıklamada bulunan diğer STK temsilcileri nerede?

Bu sorunu gündemde tutacak ve çözüm iradesi koyacak hiç kimse yok mu şehirde?

Yoksa eğer, verilen karara müstahakız…

Özetle; bu şehir yıllar önce elde ettiği kazanımları bile koruyamıyor. Hava yolu ulaşımında bile bu denli ihmal edilen bu kentte diğer yatırımların kaplumbağa hızıyla gelmesi de bizleri şaşırtmamalı artık.

Yine de enseyi karartmayalım; bir parmak sayısı kadar az da olsa şehrin duyarlı dinamiklerinin harekete geçmesini umut ediyorum.

Sağlıkla kalın.