Batman’daki Mesleki ve Anadolu liselerinde eğitim-öğretim gören öğrenciler, ekonomiye katkı sunuyor. Liselerin üretimine dikkat çeken Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran: “18 Bin öğrenciyle her meslek alanında varız. 11 Aylık süreçte 6 meslek lisemizin cirosu 11 Milyon TL’yi buldu” dedi.

MESLEK LİSELERİNİN 11 AYLIK
CİROSU 11 MİLYON TL

Batman’da 29 Mesleki ve Anadolu Lisesi’nde 18 bin öğrenci farklı alanlarda meslek öğreniyor. Batman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi atölyelerini gazetecilere açtı. Liseyi ziyaret eden Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, çalışmalar hakkında bilgiler paylaştı. Bakanlığın çığır açıcı çalışmalar gerçekleştirdiğini belirten Müdür Kurtaran: “Bakanlığımızın mesleki eğitim konusundaki yoğun çalışmaları Batman’da da devam ediyor. İlimizde yaklaşık 18 bin meslek lisesi öğrencisi var. Bu çocuklarımız resmi ve özel olmak üzere toplamda 29 meslek lisesinde eğitim görüyorlar. Meslek liselerin bir kısmında döner sermaye kapsamında üretimiler yapılıyor. Şu an itibarıyla 6 meslek lisemizde döner sermaye kapsamında üretim yapılıyor ve bu yılın ilk 11 ayı itibarıyla ciroları 11 Milyon TL’yi buldu. Bu 11 Milyon TL’nin yaklaşık 1 Milyon 300 Bin TL’si bu okullarımızdaki çocuklarımıza ödendi” dedi.

“OKULLARIN TÜM İHTİYAÇLARINI KARŞILIYORLAR”
Batman’da okulların tüm ihtiyaçlarının meslek liseler tarafından karşıladığını da ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Kurtaran şöyle devam etti: “Bizi sevindiren çocuklarımızın üretimin içine dahil olması ve artık birçok konuda ilin eğitim kurumlarının ihtiyacını karşılayacak üretimler yapılmasıdır. Okullarımız her gün yeni bir ivme kazanıyor. Batman’da 6 meslek lisemizde döner sermaye işletmesi bulunuyor. Bu okullarda çeşitli alanlarda üretimler yapılmakta. Hizmet alan, hizmet veren ve teknoloji alanında birimlerimiz var. Bu meslek lisemizde de eğitimden tutun kimyaya, mobilyaya ve elektriğe kadar birçok üretim alanı var.”

AKILLI TAHTALARI TAMİR EDİYORLAR
Batman’da yaklaşık 6 bin akıllı tahta bulunduğu ve arızalanan tahtaların daha önce Malatya’dan gelen ustalarla tamir edildiğine de dikkat çeken Müdür Kurtaran: “Artık tahtaların tüm bakım ve onarımlarını Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri yapıyor. Öğrencilerimiz okullarımızda yaşanan herhangi bir akıllı tahta arızasını rahatlıkla giderebiliyorlar. Ayrıca enerji konusunda da bu meslek lisesinden destek alıyoruz. Birçok okulumuzun asansör bakımı bazı mutat bakımları da yine bu öğrencilerimiz tarafından gideriyorlar. Tabi ki özel sektörle de çok iyi bir ilişki içerisindeyiz. Hem okullarımız sektörden, hem sektör bu okullarımızdan yararlanıyor” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim