*1965 ila 1978 yılları arasında TPAO Bölge Müdürlüğü tesislerindeki Petrol Ortaokulu Müdürlüğü’nü yapan Mehmet Yıldız, yüzlerce öğrencinin yetişmesinde rol oynayan idealist bir eğitimciydi. Yıldız hoca, her ne kadar Diyarbakırlıysa bir o kadar da Batman sevdalısıdır. O’nun döneminde yetişen öğrenciler iyi bir yere geldi…

*Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şu günlerde şehir hastaneleri ile başka illere yapılması kararlaştırılan yeni hastanelere açıklık getirdi. Bakan Koca, geçenlerde Diyarbakır’da yaptığı toplantıda, Batman’ın yeni hastanesine de dikkat çekmişti. Bu önemli süreçte yeni hastanemizin takipçisi olmalıyız…

EĞİTİMDE BATMAN’IN YILDIZ’IYDI
1965 ila 1978 Yılları arasında TPAO Batman Bölge Müdürlüğü tesislerindeki ‘Petrol Ortaokulu’nda ‘Müdürlük’ yapan Mehmet Yıldız, bu şehirde onlarca başarılı öğrencinin üzerinde katkısı vardı. Emektar eğitimci Yıldız’ın öğrencileri arasında Milletvekili olanlar da var. Kiminin hukukçu kiminin de mühendis olduğu o dönemdeki birçok öğrenci meslek sahibi oldu. O öğrencilerden kimse açıkta kalmadı.

Herkes iş-güç sahibi oldu.

Evet Mehmet Yıldız, Diyarbakırlıydı ama bir o kadar da Batmanlıydı.

O örnek eğitimci o kadar Batman’ı seviyor ki…

Eski simalar, O’nun döneminde bu kentte eğitime olan katkısını hemen her ortamda anlatıyor.

Hafta sonu telefonumuzun ucunda Mehmet Yıldız hoca vardı.

Yıldız hoca, bizi Batman’ın 50 yıl öncesine götürdü.

O dönemde çalıştığı meslektaşlarından söz etti.

Aramızda olmayanları rahmetle andı.

Yıllardır yerleştiği İzmir’de bir süre avukatlık da yapan Yıldız, şimdilerde iki meslekten de emekli olmanın keyfini çıkarıyor.

70’li Yıllarda birlikte çalıştığı efsane Belediye Başkanı merhum Mustafa Ramanlı’yı da rahmetle anan Yıldız hoca; Batman Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği’nin kurucularından. Eski Endüstri Meslek Lisesi ve 2 Yıllık Meslek Yüksek Okulu’nun açılmasında da Mehmet Yıldız’ın ciddi katkıları olmuş.

Telefonda biraz da espriyle birlikte bir anısını bizlerle paylaşıyordu Yıldız hoca:

“Batman’da hangi öğrencinin kulağını çektiysem, iyi bir yere geldi. Hayalindeki mesleğiyle buluştu. Yıllar önce Batman’a geldim. Eski politikacılardan Ataullah Hamidi, Batman Belediye Başkanı idi. Aynı zamanda eski öğrencim idi. Belediye Meclis toplantısı vardı, ziyaretine gittiğimi öğrenince beni hemen içeri aldı. Belediye Meclisi’nde bir üyenin adını hatırlamıyorum. Bana ‘Mehmet hocam, o zaman sizin kulağımızı çekmeniz ve nasihatleriniz sayesinde bu günlere geldik. İyi varsınız. İyi ki sizler öğretmenimiz oldunuz’ dedi. Meclis toplantısında yine adını hatırlayamadığım bir meclis üyesi daha söz aldı; ‘Hocam keşke sizler öğretmenimiz olsaydınız. Daha iyi bir yere gelebilirdik.’ Meclis toplantısındaki o koyu sohbeti hala unutamıyorum.”

BATMAN’DA 13 YIL GÖREV YAPTI
Görev yaptığı dönemde Batman kent merkezi nüfusunun 30 ila 40 bin olduğu dönemde ‘eğitim’in temeli atan o eli öpülesi eğitimciler yıllar geçse de unutulmuyor.

Kimler geldi, kimler geçti bu şehirden.

Batman Lisesi’nin yapımında kurdukları dernek için dönemin Belediye Başkanı merhum Mustafa Ramanlı ve bazı hayırsever eğitim gönüllülerinin destekledikleri kampanya ile hedefe ulaştıklarını da şöyle anlatıyordu Yıldız hoca:

“Mekanı cennet olsun Belediye Başkanı merhum Mustafa Ramanlı hep yanımızdaydı. Hiç merak etmeyin, kentimizin ihtiyaç duyduğu eğitim yuvaları ne varsa yapacağız. O dönemler Batman’da  eğitim yuvaları genelde Petrol-İş Sendikası binasının hemen karşısındaki TPAO alanındaydı. Kız Sanat Okulu Müdiresi Mehpare hanımdı. Batman Lisesi eski Resim öğretmenlerinden Namık Dikici’nin eşiydi. Namık hoca da hakkın rahmetine kavuştu. Sıkıntıların olduğu bir dönemde Batman’da görev yaptık. Fakat o sıkıntılara da göğüs germeyi başarmıştık. O zamanlar Batman’a 3 kez gelen dönemin Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay’ı karşıladık. Gerek Siirt gerekse de Hasankeyf karşılamalarında biz vardık.”

1978 Yılında Batman’dan Ankara’ya müfettiş olarak atanan Yıldız, sonrasında hem eğitim hem de hukuku bir arada götürdü.

Şimdilerde iki meslekten de emekli olan Yıldız, İzmir’de mütevazi bir yaşamı sürdürüyor.

Antalya eski Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in de kayınpederi olan Yıldız, tam bir Batman gönüllüsü. Memleketi Diyarbakır’dan çok kendisini Batmanlı olarak gören Yıldız hoca, bu şehirde iz bırakan ender eğitimcilerdendir.

İyi ki varsınız Mehmet Yıldız hocam.

Batman, 55 yıl önce yaktığınız eğitim meşalesiyle bu günlere geldi…

***********

SAĞLIK YATIRIMINI TAKİP ETMEK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın geçenlerde Diyarbakır’da düzenlediği toplantıda altını çizerek, söylediği ‘Batman’a da 500 yatak kapasiteli hastane yapılacak’ açıklaması, bu müjdeyi bekleyen Batmanlılara umut vermişti.

Bakan Koca, yeni şehir hastaneleriyle ilgili bakın neler diyor:
“Manisa’da şehir hastanesini geçen yıl açmıştık. Yakında İzmir-Bayraklı hastanesi açılacak. Ege’nin Sağlık hizmetlerine önemli bir katkı sağlayacak bu yatırımı 2021’de tamamlayacağız. İzmir’in sağlık turizmine ve gelişimine katkı sağlayacak. Menderes Devlet Hastanesi’nin ikmal inşasının ihalesini yaptık. Aydın Şehir hastanemizin ihalesi geçen hafta yapıldı. Uşak Devlet hastanesinin 200 yataklı ek binasını hizmete aldık. Muğla’da eksiklik gördüğümüz tüm sağlık tesislerimizi yatırım programına aldık. 2021’de Bodrum yeni hastanesine kavuşacak. Denizli şehir hastanemizde proje çalışmalarında sona gelindi.”

YENİ HASTANELER GÜNDEMDEYKEN…
Bakan Koca, bu dönemde 10 Şehir hastanesinin ihalesine başlanıldığını açıklıyor:

“Bu şehir hastanelerimizin ihale süreci başladı. İki haftalık zaman diliminde 3 şehir hastanemizin ihalesini yaptık. Biri Aydın, İkincisi Antalya, üçüncüsü Samsun. Üç ilimizin ihale süreci tamamlandı. Pazartesi günü Trabzon şehir hastanesinin ihalesi yapılıyor olacak. Diğer kalan hastanelerin ihaleleri önümüzdeki aylarda tamamlanmış olacak. Şanlıurfa, Diyarbakır, Ordu, Sakarya, Denizli ve Rize illerinde de bu şehir hastanelerimizin ihaleleri önümüzdeki günlerde tamamlanacak.”

İhtiyaç duyulan tüm şehirlere Pandemi döneminde hastanelerin yapılması yerinde bir karar.

Mevcut Bölge Devlet Hastanesi artık bu şehrin ihtiyacını karşılamaktan çok uzak.

Yılda nereden bakarsanız, bölge Devlet Hastanesi 2.5 milyonun üzerinde hasta bakıyor.

Batman’da son 5-6 yıldır gündemden düşmeyen 500 yatak kapasiteli yeni hastanenin de proje çalışmalarında artık sona geldiğini biliyoruz.

Vali Hulusi Şahin, Milletvekili Ziver Özdemir ve İl Başkanı avukat Akif Gür, bu önemli sağlık yatırımının takipçisi.

Diğer şehirlerde planlanan hastaneler gibi biz de Batman’ın yeni hastanesinin 2021’in ilk 6 ayında temelinin atılmasını bekliyoruz…

Kalın sağlıcakla…